Навчання туризму в Польщі. Огляд і рейтинг спеціальності

14919
Facebook Twitter
Навчання туризму в Польщі. Огляд і рейтинг спеціальності

В цій статті ми детально розглянемо всі тонкощі, котрі стосується даної сфери діяльності, перспективи навчання туризму, особливості спеціальності.


Туристична індустрія вважається динамічнішою, розвинутою та цікавою професійною галуззю. На сьогодні, велика кількість майбутніх студентів з України мріють отримати необхідні знання, та навчиться готельної справи в кращих університетах Польщі, для роботи в туристичній сфері на високооплачуваних посадах по всій Європі. Для такого виду діяльності Вам знадобиться певний багаж знань з географії, іноземних мов, психології, культури, історії та релігії різних країн. Але, цього мало для повноцінної та ефективної роботи. Ще, необхідно вміло застосувати всі набуті у ВНЗ знання на практиці, бути приємним в спілкуванні, працювати в команді, бути порядною людиною, швидко приймати важливі рішення для того, щоб задовольнити всі побажання, вимоги клієнта. Якщо у Вас є бажання, здібності організовувати відмінний відпочинок, індивідуально підібраний для кожної людини, та будувати гарну атмосферу при спілкуванні з клієнтом, то ця професія для Вас. Тому, в цій статті ми детально розглянемо всі тонкощі, котрі стосується даної сфери діяльності, перспективи навчання туризму, особливості спеціальності.

Перспективи вивчення туризму

Велика кількість можливостей, які відкриває туристична спеціалізація, може в корені змінити Ваше уявлення про цю професію. Ознайомимося з ними ближче:1. Туристичний профіль багатогранний. Мало хто знає, що туризм ділитися на три напрямки: виїзний, внутрішній та в'їзний. Також, існує класифікація туризму за метою поїздки: ділова, пізнавальна, екстремальна, освітня. Тому, дана перевага дозволяє урізноманітнити робочий процес та вибрати відповідне направлення для Вашої діяльності.2. Кар'єрний ріст. Найчастіше, активна і якісна робота в туристичній справі тягне за собою швидке службове зростання, від звичайного співробітника, до директора турфірми.3. Бонуси. Працівники туристичної сфери завжди перші в курсі всіх чинних знижок та вигідних пропозицій, що дозволяє знайти оптимальний варіант для власного відпочинку.

Як частина роботи, у Вас є можливість побувати в різних країнах за безкоштовними путівками, які надає роботодавець, для навчання та напрацювання досвіду.4. Високий рівень зарплати та попит в кадрах. На даний момент, рейтинг професії становить 65%, що дозволяє випускникам університетів Польщі відразу ж знайти роботу на високооплачувану посаду в європейських країнах.

Специфіка вивчення та перелік предметів на факультеті Туризм в польських ВНЗ

Якщо Ви позитивний, активний, комунікабельний, стресостійкий, любите багато подорожувати та дуже допитливий, то цей факультет Вам підходить. Але, варто не забувати, що, при цьому, кожен абітурієнт факультету Туризм повинен бути дуже уважний, та схильний до гуманітарних наук. В першу чергу, потрібно мати схильність до вивчення іноземних мов, оскільки, на даному факультеті, невіддільною частиною є знання мінімум 2-х іноземних мов. Уміння сформувати туристичний маршрут для кожного клієнта індивідуально, вимагає незвичайної уважності та вміння слухати. Туризм вміщує в собі величезну кількість різних напрямків, серед яких: маркетинг, управління людьми, організація заходів та поїздок, економіка та юриспруденція. Даний факультет завжди буде актуальним, оскільки, з кожним роком попит на туристичні послуги збільшується, і це призводить до зростання робочих місць. Для тих, хто планує самостійно займатися бізнесом у сфері туризму — це хороший вибір, оскільки дана сфера не вимагає великих стартових інвестицій, плюс, у неї мінімальний термін окупності витрат.Підбираючи спеціальність, орієнтуйтеся на власні вподобання, та подальшу сферу роботи. Тому, що для подорожей, готельного або власного бізнесу в туристичному напрямку існують свої профілі для вивчення. Ось основний перелік предметів, котрий вивчають в університетах Польщі:

— основи туризму;— готельна і ресторанна діяльність;— правове регулювання туристичної діяльності;— маркетинг;— менеджмент;— економіка;— світова культура;— країнознавство;— іноземна мова;— Краєзнавство;— Міжнародний туризм;— маршрути досліджень;— екскурсологія;— організація туристичної діяльності;— організація екскурсійної діяльності;— організація ресторанної діяльності;— організація готельної діяльності;— географія туризму;— рекреаційні комплекси світу;— організація і технологія діяльності туристичних підприємств;— ринок туристичних послуг;

В який ВНЗ піти навчатися на факультет Туризму?

В польській державі існують, як приватні, так і державні ВНЗ, в яких можна оволодіти спеціальністю туризм. Після навчання, у Вас на руках європейський диплом, який котується в будь-яких західних країнах, а також в США, тому, проблем з працевлаштуванням не виникне. Найпрестижніші університети Польщі з доступними цінами та якісною освітою, для вивчення туристичного профілю:1. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула — 1300 євро (навчання англійською 2500 євро).2. Вроцлавський Університет Бізнесу — 1100 євро.3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві — 1050 євро.4. Вроцлавський Університет Менеджменту — 1120 євро.5. Університет Банківської Справи в Познані — 1100 євро.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновки, що туристична справа має достатню популярність в сучасному світі. Ця професія наповнена різноманітністю напрямків, цікавим спілкуванням та можливостями, які недоступні в інших сферах. Дану спеціалізацію можливо отримати на спеціальних курсах, але, для успішного кар'єрного зростання, та низки привілеїв рекомендується закінчити вищий навчальний заклад.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини