Навчання без присутності. Чи варто, зважаючи на останні зміни?

8415
Facebook Twitter
Навчання без присутності. Чи варто, зважаючи на останні зміни?

Не всі учні готові з головою поринути у навчання у польському ВНЗ, тому шукаючи альтернативу, вони бачать її у навчанні без присутності. Чи варто вибирати цей тип навчання? Розберемося у цьому детально у статті.

Ті молоді люди, які бажаю побудувати блискучу кар'єру, стати фахівцем міжнародного класу та бути затребуваним попри будь-які обставини, прагнуть отримати якісну освіту. Природним бажанням є пошук варіантів економії.

Дивлячись на останні дані, провівши порівняльний аналіз цінової політики, перспективності та інших важливих факторів, прагматичні українські абітурієнти все частіше вибирають університети Республіки Польща, в яких можна отримати якісний європейський диплом з усіма перевагами.

Проте не всі учні готові з головою поринути у навчання у польському ВНЗ, тому шукаючи альтернативу, вони бачать її у навчанні без присутності. До слова, такий тип навчання як онлайн освіта існує у Польщі, але, як і в інших університетах Європи, вона також передбачає проведення деякого академічного часу у стінах Альма-матер. У 2019 впроваджені зміни, котрі ще більше розширять ці часові рамки. То чи варто вибирати цей тип навчання? Розберемося у цьому детально у статті.

Особливості дистанційної освіти та суть останніх змін

Перед тим, як прийняти рішення вчитися віддалено (отримувати онлайн освіту, вибирати дистанційне навчання), необхідно вивчити особливості організації процесу. Даний тип освіти не виключає присутності учня в обраному університеті. Якщо хтось переконує у зворотному, це повна дезінформація. Розглядаючи конкретно установи вищої освіти Польщі, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що лише обмежена кількість ВНЗ пропонують віддалене навчання. Найбільш перспективною установою, яка пропонує для дистанційного навчання 4 спеціальності бакалаврату та одну магістратури є Академія Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві. Суть навчання криється у тому, що студент навчається поза університетом 60% часу, а 40% академічних годин він зобов'язується провести у ВНЗ. Тепер, останні нововведення Міністерства вищої освіти Польщі вимагають, щоб ВНЗ, що пропонують цей тип навчання, розподіляли навчальний час як 30

на 70. Це означає, що лише 30% академічних годин студентам виділяється на самостійне опрацювання матеріалу. За словами міністра, ці зміни необхідні, оскільки на ринок праці виходять фахівці з низьким рівнем підготовки. Зважаючи на це, варто дуже ґрунтовно замислитися про доцільність вибору даного типу освіти.

Яке відділення краще вибрати, бажаючи швидко побудувати кар'єру?

Як показує досвід бувалих студентів, а також думка експертів, для того, щоб швидко досягти бажаних висот, найкраще повністю зануритися у середовище навчання. Ідеальним варіантом є стаціонарне відділення. Звичайно, як і в інших країнах ЄС, воно є більш дорогим, ніж інші відділення, але воно того варте. Якщо кандидат на навчання трохи обмежений у часі, та не може приділити всю увагу навчанню, маючи інші обов'язки, заочна форма навчання теж принесе бажаний результат, та й вибір спеціальностей досить великий. Щоб отримати якісний європейський диплом, при цьому не переплачуючи та мати можливість вибрати те, що до душі, доцільно віддати перевагу одній з наступних структур навчання:

1. Вроцлавський Університет Бізнесу

2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві

3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві

4. Академія Громадських Наук у Варшаві

Підсумовуючи, варто підкреслити, що навчання без повної присутності — це міф, який можуть поширювати недобросовісні рекрутери. Дистанційне навчання на сьогодні передбачає відвідування 40% лекцій у ВНЗ. Потенційні зміни передбачатимуть збільшення цього часу, та, тому підійдуть ще меншій кількості абітурієнтів. Якщо Ви маєте у своєму розпорядженні час та засоби, краще вибирати між стаціонаром та заочним відділенням, тоді результат не змусить себе чекати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини