Найпопулярніші польські університети відповідно до набору на навчальний рік 2018/2019

7457
Facebook Twitter
Найпопулярніші польські університети відповідно до набору на навчальний рік 2018/2019

Щорічно, Міністерство науки та вищої освіти Республіки Польща та інших європейських держав готують доповіді, в яких представляють результати набору на навчання.

Щорічно, Міністерство науки та вищої освіти Республіки Польща та інших європейських держав готують доповіді, в яких представляють результати набору на навчання. Оскільки українці дуже часто віддають перевагу університетам Польщі, багатьох поточних та майбутніх студентів, а також їх батьків цікавить інформація щодо того, які з польських освітніх структур мають найбільший попит. Ми вже володіємо останніми даними з цього приводу, якими можемо поділитися з нашими читачами, детально розповівши у числах про набір на навчальний рік 2018/2019. Подивіться, які польські університети були найпопулярнішими!

Набір до польських університетів 2018-2019 у числах

Згідно з доповіддю Міністерства науки та вищої освіти за 2018/2019 навчальний рік, до університетів всієї цієї країни було набрано 416153 студенти (305298 кандидатів на перший цикл та річні магістерські програми, 110855 кандидатів на програми другого циклу). Звичайно, державні університети були виразно більш популярні серед резидентів країни та понад 300 000 студентів були зараховані. У свою чергу іноземці віддали перевагу приватним закладам вищої освіти РП. Як підкреслюють фахівці UP-STUDY, те, що нерезиденти країни вибирають міжнародні (непублічні) ВНЗ обґрунтовується нижчою вартістю при високому рівні якості, а також тим фактором, що такі навчальні структури просувають своїх випускників на міжнародний ринок праці, у той час як державні університети допомагають працевлаштуватися, у першу чергу, резидентам країни, та найчастіше до вітчизняних компаній.

Найпопулярніші польські публічні та приватні університети згідно з набором на навчальний рік 2018/2019

У загальному рейтингу найпопулярніших університетів (щодо першого та другого циклів) домінує Гданський технологічний університет, де були відзначені результати 8,8 заявок на одне місце. Слідом йдуть Варшавський технологічний університет (7.2) та Познанський технологічний університет (6.9), які були розташовані на одному рівні. Університет економіки у Вроцлаві посів четверту позицію, а потім — Технологічний університет Лодзі.Дивлячись на спеціалізацію установи, можна сказати, що кандидати на навчання спочатку вибрали широкопрофільні університети, а потім і економічні установи вищої освіти. Тільки після структур такого типу, погляд абітурієнтів звертався до університетів фізичного виховання, вищих сільськогосподарських, педагогічних, богословських та професійних шкіл.

Що стосується недержавних вищих навчальних закладів, то кандидатами найчастіше обиралися університети SWPS у Варшаві (3882 кандидати), потім Вищі школи банківської справи: у Познані (2765 кандидатів), Гданську (2124 кандидати) та Вроцлаві (1948 кандидатів). У цьому рейтингу домінували школи WSB, які також перевершили інші інститути у нестаціонарних дослідженнях. Серед найбільш популярних приватних університетів ми можемо знайти також, Лазарського університет у Варшаві (1529 кандидатів), Соціальну академію наук зі штаб-квартирою у Лодзі (1205 кандидатів), Університет Козмінського у Варшаві та Коледж управління у Варшаві (1052 кандидати).

Підсумовуючи, варто зазначити, що університети Польщі з кожним роком набирають все більше популярності серед іноземців з країн СНД. Завдяки змінам, внесеним до «Закону про вищу освіту», локальні студенти стали менше мігрувати з метою навчання. Відзначимо, що польські ВНЗ, як приватні, так і державні, вже не перший рік надають якісний диплом за доступною вартості, що ставить університети цієї країни на одну рису з державами-гігантами сфери надання послуг освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини