Найгірша поведінка студента під час занять або чого не прощають викладачі університетів Польщі?

7535
Facebook Twitter
Найгірша поведінка студента під час занять або чого не прощають викладачі університетів Польщі?

Варто знати, яку поведінку серед учнів ненавидять лектори польських ВНЗ, щоб уникнути казусів та навіть виключення з університету, тому ми зупинимося на розгляді питання детально.

Нудьга, розмови телефоном, не слухаючи професорів — це часті явища на лекціях або інших академічних заняттях в українських та європейських університетах. У Республіці Польща, яку так часто вибирають наші співвітчизники, та інші іноземці, які бажають придбати якісний диплом, студенти в освітніх структурах поводяться по-різному та, на жаль, трапляється, що вони заважають лекторам та іншим зацікавленим особам. Варто знати, яку поведінку серед учнів ненавидять лектори польських ВНЗ, щоб уникнути казусів та навіть виключення з університету, тому ми зупинимося на розгляді питання детально.

Будні студентів польських університетів

Студентське життя різноманітне — студенти схожі. Часто, крім академічної освіти, вони зайняті та мають багато інших видів діяльності, таких як робота, друга область навчання, додаткові курси або сім'я. Тому буває, що студенти під час занять відволікаються на розв'язання інших питань, що не завжди демонструє коректну поведінку.Буває так, що студенти, бувши напруженими, відвідують академічні заняття, не заглиблюючись у них, займаються чимось абсолютно недоречним під час лекції (семінару). Лектори зазвичай виявляють розуміння, але є деякі моделі поведінки, які є неприйнятними, а учні не знають про це. З огляду на бажання просвітити студентів ВНЗ Польщі, фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували перелік тих обставин, які дратують викладачів:

1. Непідготовленість. Студенти не завжди пам'ятають про запити на виконання завдання або читання тексту. Тому вони не знають, про що оповідає клас. Якщо вся група не виконала завдання, це може бути проблемою для вчителя, але також і для професії.

2. Запізнення. Найчастіше це чверть пари, іноді можуть увійти наприкінці, чим відволікають колег та лектора.

3. Харчування під час занять. Буває, що хтось не поснідав та отримав ідею влаштувати перекус під час занять. Така поведінка може заважати одногрупникам та погано сприймається вчителями. В їх очах це ознака неповаги.

4. Короткий сон. Такі ситуації в університетах мають місце. Втомлені студенти можуть заснути перед лекторами та навіть гірше хропіти на всю аудиторію.

5. Все що завгодно, тільки не лекція. Професор може попросити виконати завдання або прочитати фрагмент тексту, а учень захищається, оскільки він не може цього зробити. Він може займатися різними видами діяльності, такими як малювання або складання оригамі, коли його не цікавить, що відбувається у класі.

6. Використання телефону. Сьогодні для багатьох людей важко залишатися без телефону протягом декількох хвилин, не кажучи вже про, наприклад, півторагодинну лекцію. Безперервне натискання та перегляд на екрані смартфона новин коштом занять — дуже поширене явище в університетах. Таким чином, студенти намагаються вбити час, але грати або робити покупки під час занять — це, звичайно, сумне видовище для лекторів.

7. Втома або невігластво. На додаток до використання телефону, студенти ігнорують те, що вони говорять та просто не слухають. Вони не виявляють готовності брати участь у заняттях або інтересу до обговорюваного питання.

8. Утруднення. Часте явище серед студентів — занепокоєння під час занять. Попри початок лекції або вправи, вони не звертають уваги на лектора або відволікають його, чи інших учасників.

9. Проведення особистих бесід. Про те, що було на обід або міркування про погоду — окремі випадки під час занять.

Студенти не приховують своїх телефонів, та, крім того, коли вони чують звук зв'язку, не вагаючись, піднімають трубку. Навіть буває, що вони не виходять з аудиторії та розмовляють, сидячи на лавці.

Отже, у польських ВНЗ, як і в університетах інших країн, студенти не завжди поводяться належним чином. Це може позначитися не тільки на оцінках з предметів, але й на професійних навичках. Зважаючи на це, маючи під руками запропонований список, наші фахівці рекомендують поводитися на заняттях коректно та зайвий раз не відволікатися від отримання знань, за для отримання яких студенти вступають до вищих навчальних закладів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини