Музична освіта в Польщі. Огляд університетів

17814
Facebook Twitter
Музична освіта в Польщі. Огляд університетів

Щоб отримати європейський диплом, за помірною вартістю, але гарної якості, з перспективою працевлаштування, найкраще зупинити свій вибір на установах вищої освіти Республіки Польща.

Мистецтво — вічне, а музика — невіддільна його частина. Музичне мистецтво унікальне в своєму роді, воно здатне чинно впливати на психіку, свідомість та підсвідомість людини, завдяки певній послідовності звуків, які мають свій тон, відтінки та підсилювальні акценти. Тільки людина з музичною освітою, або особистість, яка посилено захоплюється даним напрямком може зрозуміти та відчути все, що намагався передати автор, та доносять виконавці. Починається освіта з навчання для дітей (початкового рівня), далі, середня, для випускників, та вища, на якій ми сьогодні детально зупинимося. Щоб отримати європейський диплом, за помірною вартістю, але гарної якості, з перспективою працевлаштування, найкраще зупинити свій вибір на установах вищої освіти Республіки Польща.

Особливості музичної освіти

Цей напрямок не можна вибрати спонтанно, до нього готуються зі шкільної лави, і все відбувається поетапно. Так, бувають випадки, коли унікальні таланти, після закінчення музичної школи вступають відразу в консерваторію, але, найчастіше дипломовані фахівці з музики проходять всі три ступені: школа, коледж, університет. Не може бути й мови про те, що людина ніколи не займалася цим мистецтвом, а після школи вирішити вступати в музичну установу вищої освіти. Це один з найбільш тривалих освітніх теренів. Але, навіть тут все залежить від таланту, індивідуальних особливостей, прагнень, а також обраної спеціальності. Найбільш тривалими напрямками є навчання на диригента, класичного виконавця (фортепіано або оркестрові інструменти), теоретика з музики, композитора. Більш прискореним навчанням може бути осягнення вокалу або народних інструментів.

Вищі музичні навчальні заклади Польщі

Республіка славиться не тільки якісним та порівняно недорогим навчанням в цій специфіці, а й установами вищої освіти з багаторічною історією. Розглянемо найпопулярніші і перспективні ВНЗ:1. Музичний Університет імені Ф.Шопена. Ця столична академія одна з найстаріших в Європі, та наймасштабніша в польській республіці. Має більш ніж двохсотрічні музичні традиції, та тісно пов'язана не тільки з іменитим учнем, Фредеріком Шопенов, але й з історією злетів та падінь міста, і країни. Пишається багатьма знаменитими випускниками, та широко відкриває двері новим юним талантам. Має 6 факультетів та один філіал в Білостоці, а також, дає можливість навчатися на стаціонарному, заочному та вечірньому відділеннях.2. Муз.академія в Кракові — існує понад сто років, та радує не тільки студентів, але й всіх любителів музики. Прагне навчати не тільки мистецтву музики, а й культурі, прищепити винятковий смак, та вишукані манери виконання. Академія державного типу пропонує здобути освіту з платою в 7000 злотих, навчаючись на бакалавра, та 9000 злотих — на магістратурі.3. Музична академія імені Кароля Ліпінського — яка, в порівнянні з іншими перерахованими, є досить молодою, заснована в 1948 році. Вроцлавська музична школа посідає сьоме місце, серед ВНЗ цього напрямку, і має 4 чинних відділення.

З викладеної інформації випливає, що музична освіта в Польщі унікальна та якісна. Крім перерахованих ВНЗ, існує ще кілька гідних поваги, а також, навчання в цих університетів. Якщо Ви прагнете стати диригентом, композитором, музикантом, або виконавцем в знаменитому ансамблі, Вам варто віддати перевагу польським музичним установам вищої освіти. Якщо ж є сумніви, чи варто присвячувати себе та життя музичного мистецтва, то краще віддати перевагу бізнес-спеціальностям, які завжди мають попит, та приносять стабільний дохід. У такому випадку, зверніть особливу увагу на Вроцлавський Університет Бізнесу, або столичну Академію Фінансів та Бізнесу Вістула, які мають великий вибір спеціальностей, та відрізняються відмінним співвідношенням ціни/якості.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини