Чи варто брати кредит на освіту в Польщі?

6438
Facebook Twitter
Чи варто брати кредит на освіту в Польщі?

При складній ситуації в Україні, багато учнів, які навчаються у випускних класах, замислюються про вибір установи вищої освіти заздалегідь.

При складній ситуації в Україні, багато учнів, які навчаються у випускних класах, замислюються про вибір установи вищої освіти заздалегідь. Найчастіше вони зосереджують увагу на закордонних ВНЗ, які територіально знаходяться в близькому сусідстві. Найдоступнішим і гідним варіантом для українських абітурієнтів є Польща. Навчання в цій державі забезпечує європейський диплом, визнаний в усіх країнах Європи, можливість швидкого і перспективного працевлаштування відразу після закінчення університету і доступну вартість послуг освіти. Але що робити, якщо навіть доступна польська освіта виявляється непосильною для матеріального стану деяких абітурієнтів? Першим способом вирішення цієї дилеми є спроба випробувати свої знання і виграти грант або отримати стипендію на оплату витрат. Також, вибравши державний ВНЗ, спробувати поступити на бюджетне відділення. Другим способом може бути оформлення студентського кредиту на освіту за кордоном, чому і буде присвячена ця стаття.

Кредит на навчання і умови його оформлення

Інтернет-ресурси просто рясніють заголовками про кредитування студентів різними банками і на вигідних умовах. Розберімося в деталях і доцільності такого вчинку, як взяття кредиту з метою отримання професії в Польщі. Основними причинами вплутатися в кредит банки називають такі:

  • низькі ставки і прозорі умови кредитування. Пропонується договір, який буде доступний для розуміння будь-якого громадянина, і виключає махінації з боку банку;
  • повернути суму позики можна по закінченню навчання;
  • не вимагає зволікання з освітою, щоб накопичити необхідну суму коштів;
  • нема потреби хвилюватися через неможливість отримання гранту або стипендії;
  • не потрібне підтвердження рівня доходу і немає необхідності подавати документи на власність або нерухомість.

Але чи так все безхмарно і просто, як свідчить реклама і контекст наповнення сайту банків? Врахуйте, що величезний відсоток запитів на кредитування послуг іноземної освіти були відхилені. Причини можуть бути самими різними, як неправильно оформлені документи, так і обмеження за віковим цензом, і навіть може відмовити без пояснення причини. Також, банківські структури можуть висувати потенційному позичальникові спеціальні вимоги, у вигляді зобов'язань роботи на території цієї держави, терміном на кілька років. Навіть якщо йдеться про задоволення запиту позичальника віком 18 років, то, найчастіше, банк наполягає на поручительству.

Можливо для деяких — це прийнятний варіант, але ми рекомендуємо Вам утриматися від такого ризикованого кроку. Наші представники центру польської освіти UP-STUDY радять звернути увагу на приватні установи вищої освіти Польщі, вартість навчання в яких значно нижче, ніж в державних ВНЗ.

Перелік доступних і гідних ВНЗ Польщі

Не варто звертатися за допомогою до банківських структур, необхідно просто вибрати вищий навчальний заклад, який буде відповідати можливостям Вашого матеріального стану, але, при цьому не буде поступатися в питаннях якості. Заявляємо Вам з усією відповідальністю, що варіантів вибору ВНЗ і спеціальностей більш ніж достатньо. Виділимо кілька для доведення правдивості наших слів:

  1. Академія Суспільних Наук в Кракові (Społeczna Akademia Nauk w Krakowiе). Вартість навчання на бакалавра за спеціальностями: графіка, англійська філософія, транспорт, національна безпека — складе €702.
  2. Університет Бізнесу і Адміністрації в Любліні (Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji). Величезний вибір напрямків з платою за навчання €762.
  3. Варшавський Університет менеджменту (Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie). Напрями психології з безперервною магістратурою терміном навчання — 5 років, обійдеться в €857 за рік навчання.

Розглянувши дану тему, можна зробити наступні висновки, що хоча банківські структури дуже активно агітують звалювати на себе кредит на навчання, краще зважити всі наслідки цього варіанту кілька разів. На нашу думку, варто вибрати університет меншого масштабу, але з більш прийнятною платою за навчання. І не варто думати, що якщо Ви платите меншу вартість, то освіта буде неякісною. Розглянуті приватні ВНЗ займають високі позиції в різних рейтингах Польщі, мають високий відсоток працевлаштування своїх випускників, а в питаннях якості можуть позмагатися і з установами вищої освіти з багаторічною історією.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини