Кращі та найперспективніші галузі навчання у 2023 у Польщі

744
Facebook Twitter
Кращі та найперспективніші галузі навчання у 2023 у Польщі

Не можна заперечувати, що важливо правильно підібрати область навчання. Ось чому Ви повинні ретельно планувати освітній та кар'єрний шлях.

На жаль, мінливий ринок праці призводить до того, що тільки навчання та університетський диплом не гарантують професійний успіх. Прагматичні учні польських освітніх установ вже усвідомили це, через що, ще під час придбання кваліфікації багато з них активно підробляють, у першу чергу для того, щоб отримати досвід, додаткові навички та розширити мережу потенційно корисних контактів. Але, не можна заперечувати, що важливо правильно підібрати область навчання. Ось чому Ви повинні ретельно планувати освітній та кар'єрний шлях.

Як слід підходити до питання вибору досліджень?

Перш за все, необхідно знати, що на ринку праці сьогодні освіта кандидата не є найважливішою кваліфікацією. Без неї нікуди, але вона не є аргументом в останній інстанції. Звичайно, є професії, в яких слід мати певний диплом — наприклад, якщо Ви хочете стати юристом або медиком. Навчання у престижному університеті або дослідження надзвичайно складного предмета також може бути перевагою та змусити вербувальників дивитися на Вас сприятливішим поглядом.

Проте, зараз роботодавці у першу чергу шукають спеціалізовані навички, практичні знання, професійний досвід, м'які навички, які багатьом людям складно придбати. Ці компетенції зазвичай можна отримати швидше під час курсу або навчання (також онлайн), волонтерства, стажування або практики.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу молодих людей на те, що наприклад, до диплома архітектора, дизайнера або фахівця з графіки, потрібно додати якісне портфоліо, у разі маркетолога або фахівця з реклами — якісно проведені кампанії або впроваджені стратегії.

Тому, вибираючи напрямок, зосередьтеся більше на свої захоплення, ніж на очікуваннях роботодавців. При виборі навчання корисно керуватися своїми уподобаннями та інтересами. Зрештою, не завжди варто слідувати сучасним тенденціям або прогнозам щодо професій, котрі потенційно продаються. Якщо Ви розглядаєте свої навички або особистісні таланти, навчання для Вас не складе труднощів, та майбутня робота може стати пристрастю та доставити велике задоволення. Варто задуматися над тим, що Ви робите краще інших, та чому Ви вчитеся найпростішим способом.

Які кандидати будуть найбільш затребувані роботодавцями?

Згідно зі звітом Хейса від 2022 року, процеси наймання, що проводяться роботодавцями у РП у найближчому майбутньому, будуть в основному стосуватися наступних галузей: Виробництво; Продажі; IT; Фінанси та банківська справа; Інжиніринг.

У дослідженні роботодавці також вказали компетенції, які вони будуть шукати найбільше серед кандидатів. У них відзначилися навички: технічні (43%); управлінські (32%); IT/digital (27%); продажу (26%); мова (16%); фінансові/бухгалтерський облік (14%); маркетинг (9%); адміністративні (7%)

Які випускники заробляють найбільше? Хто не схильний до ризику безробіття?

Цікаві дані можна знайти на сайті загальнонаціональної системи моніторингу економічної долі випускників ВНЗ. Щодо критерію заробітку повністю домінували ІТ-факультети та технічні навчальні заклади. Найвища зарплата брутто спостерігається серед випускників, які навчалися у напрямках: «Інформатика», «Інформаційні технології», «Автоматизація та робототехніка», «Електроніка та телекомунікації». Як раніше згадувалося, не завжди варто вибирати технічний ВНЗ, щоб отримати потрібну професію. Досить придивитися до пропозицій обраних бізнес-університетів, наприклад, Академії Вістула, Вроцлавського університету бізнесу, Академії суспільних наук, Варшавського університету менеджменту або Західнопоморського університету бізнесу у Щецині та інших. За повним переліком ВНЗ з потовими технічними спеціальностями та справедливою платою за навчальний рік, а також за допомогою у процесі вступу, відкриття візи та пошуку житла, звертайтеся до представництв UP-STUDY.

Отже, вибирати напрямок досліджень варто дуже ретельно. Але, у процесі навчання не варто забувати про придбання досвіду. Також, рекомендуємо приділити увагу м'яким навичкам, які з кожним роком все більше цінуються польськими та міжнародними роботодавцями.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини