Кращі ВНЗ Польщі для українців. Куди поступити?

8234
Facebook Twitter
Кращі ВНЗ Польщі для українців. Куди поступити?

В даний час, Республіка Польща займає одне з рейтингових місць серед європейських країн, за кількістю престижних університетів, які славляться якісною, та доступністю навчальних програм.


В даний час, Республіка Польща займає одне з рейтингових місць серед європейських країн, за кількістю престижних університетів, які славляться якісною, та доступністю навчальних програм. Крім того, польська держава розташована по сусідству з Україною, та має деяку схожість з нашим менталітетом, що дозволить легко адаптуватися в процесі навчання українським студентам. Дана стаття буде корисна випускникам, які цікавляться питаннями освіти за кордоном, та вступу в кращі ВНЗ Польщі.

Концепція освіти в ВНЗ Польщі

Як і у всіх країнах з болонською системою, польський процес навчання ділиться на ступені. Починається навчання зі ступеня бакалавра, яке триває на гуманітарних, та економічних спеціальностях 3 роки, а на технічних — 3.5 року. Потім 1.5-2 року триває досягнення ступеня магістрата. Також, існує навчання без поділу першого рівня вищої освіти й другого, та називається воно неподільна магістратура, тривалістю в 5 років. Є можливість, також, одержати суміжну професію, або підвищити кваліфікацію, вступивши на післядипломну освіту, яка, найчастіше, проходить в заочній формі. Кожен навчальний рік розбитий на два семестри, які закінчуються сесією, тобто здачею іспитів. У вищих навчальних закладах, на екзаменаційній сесії, здача предмета оцінюються буквеною системою.

Державні або приватні польські ВНЗ?

В даний час на території Польщі діє приблизно 450 ВНЗ, з них більше, ніж половина — це приватні навчальні заклади. Виникає питання, який університет вибрати державний чи не державний, який ще називають міжнародний? На відміну від міжнародних університетів, державні ВНЗ зацікавлені в польських студентів і орієнтовані в першу чергу на працевлаштування поляк. Відповідно, українцям, які закінчили державні університети, складніше влаштуватися на роботу, ніж випускникам міжнародних навчальних закладів. Програма навчання, перелік предметів та кількість годин були однаково встановлені польським Міністерством Освіти, як для ВНЗ не публічних, так і для державних закладів.

Кращі польські ВНЗ для українських студентів

При виборі університету і спеціальності звертайте увагу на перспективи і привілеї, які відкриває Вам ВНЗ. Зупинімося і розглянемо більш детально кілька варіантів престижних вищих навчальних закладів:

1. Університет Бізнесу у Вроцлаві — це приватний ВНЗ, який був заснований в 1995 році. Він готує студентів економічних і гуманітарних профілів. Щорічно, за програмою ERASMUS + і MBA, Вища Школа Бізнесу дає можливість студентам пройти практику в одному з 47 університетів-партнерів за кордоном. Також, для якісного засвоєння матеріалу, діють дві мови навчання: польська та англійська.

2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула функціонує з 1996 року в Варшаві. Університет охоплює 60 лекційних залів, 6 лабораторій, багату бібліотеку, тренажерний зал, сучасну їдальню. Академія пишається великим спектром безкоштовних освітніх програм, мовних курсів і створеною інтернаціональною атмосферою для комфортного навчання студентів іноземних держав. Також, у ВНЗ існує безкоштовна медична служба, якою можуть скористатися всі учні і викладацький склад.

3. У 2005 році був відкритий Університет Банківської Справи у Вроцлаві, який входить в топ-5 кращих вищих шкіл бізнесу в Польщі. ВНЗ пропонує стажування студентам під час навчання, для напрацювання досвіду. В університеті діє система знижок/стипендій для іноземних студентів. Заняття проходять в сучасно обладнаних аудиторіях та лабораторіях. Також, є індивідуальна програма навчання для тих абітурієнтів, які хочуть поєднати роботу та навчання.За більш детальною інформацією та розширеним списком кваліфікованих ВНЗ Польщі Ви можете звернутися до фахівців UP-STUDY.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що польська освіта і ВНЗ має попит не тільки в Україні, але і в інших закордонних країнах. Найчастіше, українські випускники зупиняють свій вибір не на державних університетах, а на міжнародних (приватних) установах через низку перспектив, які забезпечують комфортне навчання, та можливість стажувань за кордоном з ВНЗ-партнерами.Після закінчення навчання в польському університеті видається європейський диплом, який відкриває можливість працевлаштування на високооплачувану посаду, в одній з кращих західних країн.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини