Кращі польські міста для локальних та іноземних студентів

7190
Facebook Twitter
Кращі польські міста для локальних та іноземних студентів

Які кращі польські міста для локальних та іноземних студентів? Сьогодні ми розповімо, що можна знайти у Варшаві та Вроцлаві, оскільки ці міста є найбільш рейтинговими.

Які кращі польські міста для локальних та іноземних студентів? Звичайно, ті, які пропонують гарну освіту, подальше працевлаштування, дешеве житло та... гарні розваги! Польські студентські центри постійно оцінюються — кращі міста РП для студентів можна знайти навіть у міжнародних рейтингах! А що студенти чекають від міст? Перш за все, відкритість жителів, доступ до розваг та культури, дешеве житло, роботу, як під час навчання, так і після нього. Ось чому так важливо вибрати правильний університет, який буде не тільки навчати, але й надавати незабутні враження. Сьогодні ми розглянемо, що з перерахованого можна знайти у Варшаві та Вроцлаві, оскільки ці міста є найбільш рейтинговими.

Особливості Варшави та Вроцлава, популярні ВНЗ та перспективи навчання у цих містах РП

Фахівці UP-STUDY вкотре підкреслюють, що іноземцям, а також локальним громадянам перспективніше всього вчитися у столиці або містах на заході країни. Придивіться до особливостей проживання та навчання у Варшаві та Вроцлаві.

Варшава — місто для студентів, яких цінують за кордоном. Столиця РП була визнана одним з найбільш дружніх місць для життя молоді. У рейтингу Erasmus вона зайняла 15 місце. У свою чергу, у рейтингу кращих студентських міст світу QS Best Student Cities 2018 вона стала єдиним містом Польщі та зайняла 53 місце (зі 100). Оцінюючи польські міста, що пропонують найбільший вибір університетів, столиця, безсумнівно, буде на вершині списку. Варшава пропонує навчання у 19 державних університетах, та 53 недержавних вищих навчальних

закладах. Залежно від інтересів, потрібної галузі навчання, можна вибрати: Академію фінансів та бізнесу Вістула, Університет суспільних наук, Університет менеджменту, Академію Козмінського, Варшавський університет, Варшавський технологічний університет, Академію мистецтв, Музичний університет Фридерика Шопена.

Варшава дає студентам та випускникам прекрасні можливості знайти цікаву та високооплачувану роботу. У рейтингу університетів, що надають своїм випускникам найвищий заробіток (підготовленому Sedlak [&] Sedlak — загальнонаціональний огляд заробітних плат), Варшава зайняла перше місце. Студентське життя у Варшаві дуже насичене. Хоча столиця у багатьох відношеннях приваблива для студентів, але це найдорожче місто у Польщі з точки зору технічного обслуговування. Крім того, студентське житло тут дорожче, ніж в інших локаціях — середня ціна за однокімнатну квартиру складає 1 700 злотих на місяць. Для менш забезпечених студентів, кожен університет пропонує свої гуртожитки, студентські будинки, які доступні від декількох сотень злотих на місяць. До речі, студенти, що вступають з UP-STUDY, можуть розраховувати на допомогу у розв'язанні житлового питання від наших фахівців, які пропонують кілька варіантів житла на вибір, за низькими цінами. Щоб покрити витрати, Ви можете легко знайти тимчасову роботу, яка, безумовно, поліпшить якість студентського життя.

Столиця є центром розваг, заходів, концертів та фестивалів, серед яких особливо виділяються Помаранчевий Варшавський фестиваль, Перехрестя культур, Варшавський фестиваль пива або Варшавський кінофестиваль.

Вроцлав — місто культури та великих університетів. Столиця Силезії, визнана одним з найбезпечніших, прозахідних, а також доброзичливих куточків РП для молодих людей, які хочуть розвиватися, відкривати для себе нові враження. Красива архітектура, багата історія, там зустрічаються кращі університети, серед яких: Університет бізнесу, Університет банківської справи, Вроцлавський університет, Університет природничих наук, Вроцлавський технологічний університет, Академія образотворчих мистецтв Е. Гепперт.

Квартири у Вроцлаві не належать до дешевих, особливо у центрі міста. Студент повинен бути готовий до витрат не менш ніж 600 злотих за кімнату та близько 1400 злотих за студію, не рахуючи додаткових витрат на електрику або Інтернет.

Студенти, які живуть у Вроцлаві, напевно не будуть нудьгувати. Місто має багату культурну та святкову пропозицію, у 2016 році Вроцлав завоював титул європейської культурної столиці. Столицю Силезії відвідують не тільки іноземні туристи, а й студенти з усього світу.

Вроцлав також є місцем, де створюються найбільші польські та іноземні корпорації, тому не важко знайти цікаве стажування, навчання або роботу після закінчення університету.

Отже, вчитися у будь-якому із зазначених міст перспективно, цікаво та доступно, у порівнянні з іншими великими містами ЄС.

У них зібрані рейтингові університети, що пропонують вибір спеціальності на будь-який смак. Що стосується витрат, з огляду на те, що міста динамічно розвиваються у різних аспектах, студентам вдається знайти підробіток в усіх сферах, що допомагає покрити частину або всі витрат та набути досвіду.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини