Краща освіта в Європі. Куди краще вступати?

9293
Facebook Twitter
Краща освіта в Європі. Куди краще вступати?

Сучасні молоді люди XXI століття починають замислюватися про свою майбутню освіту, ще навчаючись в школах, ліцеях і гімназіях, що, безсумнівно, допомагає зробити правильний і більш усвідомлений вибір.


Сучасні молоді люди XXI століття починають замислюватися про свою майбутню освіту, ще навчаючись в школах, ліцеях і гімназіях, що, безсумнівно, допомагає зробити правильний і більш усвідомлений вибір. Для українських абітурієнтів кращим для навчання в Європі була і залишається Польща. Вибір зупиняють саме на цій країні, тому як вартість навчання значно нижче будь-якої з країн Євросоюзу, при цьому якість і визнання диплому на тому ж рівні. До всього, близьке локальне розміщення сприяє незначним витратам часу на транспортний шлях і легке проходження митного контролю.

Вроцлав — важливий логістичний центр Європи

Провівши ретельні дослідження, центр польської освіти UP-STUDY рекомендує вибирати ВНЗ на Заході Польщі, і Вроцлав — один з найпривабливіших варіантів. Третій за величиною освітній центр, він вміщує в собі більше 140 тисяч студентів в тридцяти чотирьох закладах вищої освіти. Найпопулярнішим з державних вищих закладів є Вроцлавський Університет (Uniwersytet Wrocławski). З приватних вищих навчальних закладів варто зосередити увагу на Вроцлавському Університеті Бізнесу (Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu). Перевага перед іншими ВНЗ полягає в тому, що будучи вузькопрофільних в напрямку «туризм» і «бізнес», його диплом цінується на ринку праці, а стажування можна пройти в більше ніж двадцяти чотирьох країнах світу. Щороку матеріально-технічна база оновлюється за рахунок європейських фондів. Середня вартість навчання складає 1100-1400 євро на рік навчання.

Де краще вчиться за кордоном з перспективою працевлаштування?

Природно, так як Варшава є столиця і вміщує в собі центри досліджень, бізнесу, культурного життя і головні офіси світових компаній, то закінчуючи один зі столичних університетів можна розраховувати на високий відсоток працевлаштування відразу після отримання диплома. Варто зауважати, що для українців навчання в державних ВНЗ Варшави, без стипендій та грантів, фактично непосильна ноша, так як вартість навчання від €3000. Українським студентам варто вибирати приватні заклади вищої освіти, які налагоджують контакти з міжнародними роботодавцями, зацікавленими брати на роботу українських випускників, відразу по закінченню університету. Саме зразком такого закладу вищої освіти є Академія Фінансів і Бізнесу Вістула. Ідеальне співвідношення ціни і якості (від €1300 до €1750 польською мовою), великий вибір спеціальностей та індивідуальний підхід до кожного учня, робить Академію гідною вибору кожного цілеспрямованого громадянина.

Великі ВНЗ в невеликих містах

Не обов'язково віддавати перевагу масштабним і густонаселеним містам. Зверніть свою увагу на наступні гідні і доступні навчальні заклади:

  1. Університет Банківської Справи в Познані (Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu). Популярний серед польського населення, тепер став доступним і українським абітурієнтам, завдяки угоді про спільну діяльність між ВНЗ та центром UP-STUDY.
  2. Академія Соціальних Наук в Лодзі (Społeczna Akademia Nauk w Łodzi). Великий вибір спеціальностей у напрямку суспільних наук і високий відсоток працевлаштування відразу після закінчення Академії, робить її привабливою як для польських громадян, так і для іноземців.
  3. Західнопоморський Університет Бізнесу в Щецині (Zachodniopomorska Wyższa Szkoła Biznesu). Вищий навчальний заклад з величезним досвідом у підготовці кваліфікованих кадрів для європейського ринку праці, які можуть бути задіяні в масштабних бізнес-концернах і фірмах.

Підводячи підсумок, можна сміливо зауважити, що розглядаючи кращу освіту в Європі, вибір, в першу чергу, припадає на Польщу, з її величезною пропозицією установ вищої освіти, якісним і доступним дипломом і різноманітністю напрямків підготовки. Перспективніше вибирати західні міста, так як вони межують з іншими розвиненими країнами, і, при бажанні, можна іммігрувати туди на роботу. Також транспортні вузли і офіси міжнародних компаній відкривають перспективу гідного робочого місця і на польській території. Втім, інші міста будуть не менш вдалим вибором.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини