Корисні поради тим, хто вступив до польського ВНЗ

1315
Facebook Twitter
Корисні поради тим, хто вступив до польського ВНЗ

Після вступу до одного з ВНЗ РП не варто розслаблятися, оскільки має бути ще кілька справ, що передують інавгурації навчального року та старту студентського життя. Яких саме? Дізнайтеся про це зі статті.

Політичні діячі в Україні змінюються, але ось ситуація у сферах, яким потрібні кардинальні зміни залишається колишньою. Всі вже звикли говорити, що у вітчизняних університетах все купується та продається, освіта вимагає реформ, але поки всі нововведення на етапі обговорень. Зважаючи на таку ситуацію, що склалася, наші молоді прагматичні земляки розглядають міграцію з навчання, яка є одним з найпростіших способів обжитися в Європі. Відтік розумів не новинка, та значна частина талановитої української молоді відправляється до університетів Республіки Польща, оскільки навчання коштує не дорого, при цьому відкриває великі можливості. Варто сказати, що після вступу до однієї з обраних освітніх установ освіти РП не варто розслаблятися, оскільки має бути ще кілька справ, що передують інавгурації навчального року та старту студентського життя. Яких саме? Дізнайтеся про це зі статті.

ТОП 3 рекомендацій українцям, зарахованим до одного з університетів Польщі

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що вступити до польського університету не так складно, як здається, просто потрібно приділити увагу деталям, ну і вивчити одну з двох мов (польська чи англійська), у залежності від бажаної мови курсу. Пакет документів теж не сильно відрізняється від того, який потрібно подати до будь-якого вітчизняного ВНЗ, але потрібні офіційні завірені переклади. Якщо Ви не стикалися з питаннями збору та підготовки пакету даних, або хвилюєтеся з приводу несвоєчасного подання/зарахування або маєте сумніви іншого типу, варто звернутися за допомогою до будь-якого представництва UP-STUDY. Тут Ви отримаєте повний спектр посередницьких послуг, від вибору ВНЗ та спеціальності, до підбору житла. Якщо Ви вже зараховані, тоді прислухайтеся до наступних порад щодо справ, які вимагають невідкладного розв’язання:

  • знайдіть житло. Взагалі-то, якщо Ви націлені на конкретне місто, краще розв’язати питання з місцем проживання якомога раніше. Кращі варіанти доступні у травні та червні. Випускники їдуть та можна підібрати квартиру/кімнату з хорошими умовами та вигідною платою. Як ми говорили вище, студенти, що вступають з UP-STUDY, можуть розраховувати на отримання кількох варіантів житла на вибір;

  • зберіть всі документи на відкриття національної польської візи категорії D. Цей крок не можна здійснити до зарахування, оскільки саме довідка з обраного університету буде служити підставу для видачі дозволу такого типу. Зверніть увагу, для відкриття візи потрібно оформити поліс медичного страхування, який також потрібно продемонструвати у ВНЗ. До слова, до початку збору документів на подачу, варто записатися до будь-якої з двох інстанцій: пункт прийняття візових анкет (ППВА) або Консульство РП в Україні. У першій структурі кількість місць більше, але необхідно вносити сервісний збір. У другій — плати за оброблення даних та видачу дозволу немає, але з вільними місцями постійна напруга. Під час заповнення анкети кандидата на візу та заяви, потрібно бути гранично уважним, оскільки будь-яка неточність може призвести до відмови, та Ви не зможете вчасно відправитися на навчання;
  • розв’язання побутових справ. Після того, як найважливіші справи врегульовані, варто подбати про організацію повсякденних питань. Знайдіть мережеві дискаунтери поблизу будинку, щоб харчуватися недорого та корисно. Визначтеся з транспортом та можливими варіантами добору на навчання. Завантажте корисні додатки для людей, які ще не освоїлися у країні, наприклад, оптимізатор маршрутів та таксі. Привезіть або придбайте ті гаджети, які потрібні для навчання та виконання завдань. Подбайте про домашній інтернет.

Отже, зарахування — це ще не старт навчання, тому потрібно приділити увагу зазначеним вище питань. Аналогічно з вступом, той факт, що Ви вчитеся у Польщі, не принесе плодів, якщо Ви не будете старанно вчити запропонований та додатковий матеріал, а також здобувати нові навички та компетенції. Все відносно, але навчання за кордоном це не тільки розвага, але, у першу чергу, інвестиція та ревна праця, яка окупиться настільки швидко, наскільки Ви будете віддавати їй час та сили.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини