Коли почнуться заняття — старт навчального року 2019/2020

6523
Facebook Twitter
Коли почнуться заняття — старт навчального року 2019/2020

У цій статті ми розповімо про те як йдуть справи у студентів польських університетів, щоб встигнути розв'язати важливі питання, такі як пошук місця проживання, прибуття до інавгурації або реєстрація на заняття.

Початок навчання може бути складною ситуацією, особливо якщо першокурсник прибув з-за кордону, як часто відбувається з нашими земляками, які вступили до однієї з обраних установ освіти Республіки Польща. Досі всі чекали вересня, та починали заняття у школі, адже учні закладів середньої освіти мають більш тривалу перерву. У студентів польських університетів справи йдуть інше, та розібратися варто завчасно, щоб встигнути розв'язати важливі питання, такі як пошук місця проживання, прибуття до інавгурації або реєстрація на заняття.Навчальний рік в установах освіти Польщі починається у перших числах жовтня. Він не може початися ні у вихідний, ні у святковий день, тому іноді бувають невеликі зрушення. У 2019 році 1 жовтня випадає на вівторок, тому у більшості університетів буде офіційне відкриття класів цього дня.

Урочисте відкриття навчального року у польських ВНЗ

У кожному університеті початок навчального року — велика подія. Після літньої перерви учні повертаються до освіти, а новачки починають пригода з ввідних занять. З цієї нагоди університети готують спеціальну церемонію. У деяких містах, наприклад, у Вроцлаві, у день початку навчального року представники різних університетів зустрічаються в одному місці, щоб спільно почати період дидактичних занять. Є й такі відділення, які відзначають старт нового освітнього періоду цього дня наодинці.

Університети у день інавгурації часто готують спеціальний час адаптації, протягом якого студенти першого курсу зможуть більше дізнатися про формулу навчання, про хороші звичаї в обраній навчальній структурі та іншу базову інформацію щодо функціонування у світі науки.

Що таке immatrykulacja?

Нові студенти повинні пам'ятати, що у них є так зване зарахування, у польському еквіваленті — immatrykulacja. Це свого роду церемонія, спеціально підготовлена ​​для офіційного прийняття студентів на навчання. Імматрикуляцію зазвичай відбувається за кілька днів до інавгурації та проводиться у певних відділах. Ця церемонія часто поєднується з інавгураційною лекцією, яка для багатьох першокурсників стане першою зустріччю з цією формою проведення занять.

Коли починаються дидактичні заняття?

Початок академічних занять залежить від університету. Іноді можна зіткнутися з ситуацією, коли інавгурація також є першим днем ​​навчання. В іншому випадку після церемонії студенти можуть повернутися додому або відправитися відзначати початок навчання. Ті установи, які відразу після святкування запрошують на перше заняття, що проходить у невимушених обставинах, прагнуть допомогти студентам врегулювати формальності. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, якщо керівництво ВНЗ передбачило перше заняття у день інавгурації, не варто його ігнорувати, воно є обов'язковим. Слід його відвідати, щоб переконатися, як виглядає ситуація в обраному університеті, та не створити неприємність вже з першого дня.

Організація навчального року 2019/2020

Детальна інформація про початок семестрів, дати екзаменаційних та корекційних сесій, а також дні ректорів повинна бути додана на веб-сайті кожного університету. Точно так само, конкретні дати інавгурації та зарахування. Зважаючи на це, ситуацію з поточними подіями можна дізнатися на офіційному сайті установи, а також у системі USOS.

Підсумовуючи, підкреслимо, що дати старту навчального року можуть відрізнятися, тому перевіряйте інформацію час від часу, наприклад, на веб-сайті університету. Також може бути корисним стежити за соціальними мережами обраного ВНЗ, де публікується свіжа інформація. Знаючи, точний день, коли почнеться пригода у світ науки, у студентів, особливо іноземців, буде час, як слід підготуватися до будь-яких обставин.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини