Коли починається набір на 2020-21 навчальний рік?

6704
Facebook Twitter
Коли починається набір на 2020-21 навчальний рік?

Якщо Ви серйозно ставитеся до отримання вищої освіти, необхідно придбати чітке уявлення про точний процес вступу кандидатів до університету, котрий сподобався.

Час складання випускних іспитів у середній школі у розпалі. Щорічно це один зі стресових моментів у житті кожного випускника закладу середньої освіти. Учні, які складають іспити, ставлять собі зараз питання, чи можуть вони отримати результати, що дозволяють перейти до навчальних програм мрії. Кожен з академічних центрів у Польщі самостійно визначає, коли він почне набір для навчання. Тому, якщо Ви серйозно ставитеся до початку вищої освіти, необхідно отримати чітке уявлення про точний процес вступу кандидатів до університету, котрий сподобався.

Коли доцільно починати готуватися до вступу у польський ВНЗ?

Набір на навчання у Польщі на осінь 2020 проводиться компанією UP-STUDY за рік до початку навчання, тобто починаючи від серпня 2019 року. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що дати вступу не можуть бути відкладені, але можна подбати про багато речей ще до моменту написання ЗНО та іспитів. Вибрати ВНЗ та спеціальність (можливо кілька), можна на сторінці переліку польських університетів, а також передати всю наявну особисту інформацію, щоб таким чином претендувати на місце у групі. Уже після закінчення всіх шкільних випробувань, можна буде подати в університет оригінали та сертифікат про закінчення школи (колишня назва Атестат).

Чого можуть не знати абітурієнти, вибираючи напрямок досліджень?

Перш за все, не соромтеся відповідати на питання, в якій області Ви зацікавлені більше. Якщо Ви все ще сумніваєтеся, візьміть до уваги не тільки захоплення, але й можливості стабільного працевлаштування у майбутньому, потреба у фахівцях даної області та власні схильності. Виберіть курси навчання відповідно до предметів, які були пройдені успішно на випускних іспитах у середній школі. Можна також подати заявку за кількома напрямками, тому що тоді шанс потрапити до списку людей, прийнятих на курс, зросте.

Коли Ви вибрали ті області, які найбільше відповідають очікуванням, слід подумати про те, які університети у Польщі можуть допомогти у досягненні поставлених цілей. Якщо Ви не можете самостійно прийняти рішення щодо закладу (спеціальності, мови навчання, відділення), варто звернутися до будь-якого представництва UP-STUDY, та наші висококваліфіковані експерти допоможуть у цьому та інших питаннях, спираючись на вагомі аргументи та багаторічний досвід. Навчальні плани окремих академічних центрів можуть незначно відрізнятися, але їх мета, як правило, полягає у тому, щоб підготувати фахівців найвищої якості у різних дисциплінах. На сучасному ринку праці враховуються не тільки знання. Майбутні роботодавці звертають увагу на високорозвинені компетенції та навички, тому вони все частіше стають головною ідеєю вищої освіти.

Що передує процесу набору на навчання в університетах РП?

Перш ніж приступити до відповідних процедур набору, проведіть детальне дослідження пропозицій, які можна отримати від польських академічних центрів. Сьогодні доступ до вищої освіти також можливий у невеликих містах. Зверніть увагу на режими навчання, спеціалізації, блоки додаткової освіти або стажування, що надаються університетом. Жоден з цих елементів не слід недооцінювати, тому що правильний вибір сьогодні гарантує Ваше успішне професійне майбутнє.

Для іноземних студентів до моменту початку набору важливо отримати знання мови, якою передбачається навчання у РП (польською або англійською).

Підсумовуючи, ще раз підкреслимо, що дати прийняття до закладів освіти Польщі починаються до видачі атестата про закінчення середньої школи, оскільки керівництво окремих університетів припускає, що випускники середніх шкіл вже прийняли правильні рішення щодо свого майбутнього. На даний час набір на навчання здійснюється тільки з допомогою електронних платформ, що є надзвичайним полегшенням та дозволяє контролювати його навіть під час поїздок у відпустку. Не забувайте вчасно вносити всі необхідні збори, які застосовуються у більшості університетів Польщі. Турбота про цей аспект прийняття на навчання дозволить спокійно чекати публікації списків осіб, допущених до вищої освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини