Кількість українців, які проживають за кордоном. Причини та рід діяльності

5909
Facebook Twitter
Кількість українців, які проживають за кордоном. Причини та рід діяльності

У зв'язку з нестабільними економічною, політичною та соціальною ситуаціями в Україні, багато громадян виїжджають за кордон, для підробітків, постійного працевлаштування, побудови бізнесу або отримання вищої освіти.

У зв'язку з нестабільними економічною, політичною та соціальною ситуаціями в Україні, багато громадян виїжджають за кордон, для підробітків, постійного працевлаштування, побудови бізнесу або отримання вищої освіти. Відсоток іммігрантів у 2016-2017 роках, істотно підвищився, що, виходячи з коментарів державних чиновників, є природним процесом, при таких обставинах. На даний час, все більше українців шукають можливості, для того, щоб, на легальних підставах облаштуватися у Республіці Польща. Деякі, відкривають довгострокові візи та їдуть до Чехії, Росії, Канади, Сполучених Штатів та інших держав світу. Звичайно, дуже неприємно за Україну, що висококваліфіковані кадри або потенційні експерти залишають країну, але, поки ситуація не стабілізується, це буде тривати.

Країни, в які їдуть українці. Кількість іммігрантів за кордоном

Судячи з даних за 2017 рік, за кордоном проживає 8 мільйонів українців. Найбільшу кількість відзначено в Російській Федерації — 4.5 млн. громадян. Майже однакові показники в Республіці Польща та Канаді — 1.2 мільйона чоловік. 940 тисяч мігрували в Сполучені Штати, та, майже п'ятсот тисяч реалізують свій потенціал в Бразилії. Опитування, яке було проведено в різних країнах, серед українських спільнот показало, що майже 73% іммігрантів повністю задоволені своїм життям за кордоном та поточним станом справ. Із зазначеного кількісного показника був розрахований середній вік мігрантів, який склав 32-33 року. Варто врахувати, що, середній вік окремо в кожній державі буде в своєму діапазоні. Наприклад, розраховуючи його в Польщі, він буде трохи нижче (27-30), оскільки, багато українців їдуть в РП, для здобуття вищої освіти.

Причини імміграції Українців і основний вид діяльності

Причини зрозумілі для всіх, та, безпосередньо, пов`язані з родом діяльності за кордоном. Абітурієнти переїжджають до Польщі, тому що вітчизняні університети дискредитували себе через корупційні схеми та пріоритетність збагачення, замість першочергової мети — підготовки висококласних фахівців. У польських університетах хабарів немає та позитивні оцінки ставлять лише за знання. Висококваліфіковані фахівці виїжджають з рідної країни в пошуках гідних заробітків та кращих умов праці. Підприємці організовують бізнес за кордоном тому, що законодавство більшості іноземних держав не перешкоджає цьому та, таким чином, можна набагато швидше вийти на міжнародний ринок, що завжди збільшує дохід. Люди зрілого віку мігрують до родичів на ПМП, щоб мати спокійну та забезпечену старість. Інвестори вкладають матеріальні та нематеріальні засоби в іноземні об'єкти, остільки — це більш надійно та швидко ліквідно.

За статистичними даними, із зазначеної кількості українських іммігрантів, 57% знайшли за кордоном роботу, 6% здобувають вищу освіту. На сьогодні, сфера IT-технологій динамічно розвивається та потребує кваліфікованих кадрів. 18% з тих громадян України, котрі виїхали, працевлаштувалися за кордоном саме в напрямку IT-технологій, а це кожен п'ятий мігрант.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY справедливо помітили, що завдяки безвізовому режиму, українцям тепер стало легше працевлаштуватися в Європі, оскільки, не потрібно додаткових дозволів на виїзд з країни та без проблем можна поїхати на співбесіду з іноземним роботодавцем. Що стосується студентів, то, у них теж більше мотивації вступати в Європу, через те, що не потрібно складати іспити, не враховуються результати ЗНО, та є можливість отримати якісний європейський диплом за помірною вартістю. Показники міграції дуже високі, та, поки немає тих ситуацій, які б змусили цю цифру зупинитися або знизиться, але, завжди варто сподіватися на краще.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини