Карта побиту: переваги та вимоги при оформленні

10972
Facebook Twitter
Карта побиту: переваги та вимоги при оформленні

Виникло питання яким чином можна отримати карту побиту і які дії необхідно для цього виконати? Розглянемо, що ж це за документ, які можливості він дає та навіщо взагалі потрібний.

Виникло питання яким чином можна отримати карту побиту і які дії необхідно для цього виконати? Розглянемо, що ж це за документ, які можливості він дає та навіщо взагалі потрібний.

Карта побиту: переваги та вимоги при оформленні

Карта побиту – це документ, який підтверджує Ваше легальне перебування на території Польщі без необхідності оформлення візи. В країнах, що є членами зони Шенген, така карта називається по-різному, але надає схожі права. Маючи цей документ, Ви, згідно польського законодавства, правомірно можете перебувати протягом тривалого періоду часу в країні, яка її видала, і маєте значно більше прав та привілеїв, ніж за наявності візи. Відповідно з можливостями та перевагами, які надаються, власник такої карти прирівнюється до громадянина цієї країни, в нашому випадку до громадянина Польщі.

Переваги які надає карта побиту:


  • Власник карти побиту має право на довготривале перебування на території Польщі без відкритої візи та користується всіма правами громадянина Польщі, окрім виборчого права. Як результат, Вам більше не потрібно відкривати візу для перетину кордону з країнами Євросоюзу;

  • Ви можете перебувати на території Польщі безперервно протягом 5 років, після цього терміну Ви поновлюєте карту побиту, та за умови відсутності правопорушень, і притягнень до кримінальної відповідальності маєте можливість отримати карту постійного перебування, тобто карту сталого побиту;

  • Відтепер немає потреби у виготовленні додаткових документів, які надають можливість легально працювати. Ви матимете право працювати повний робочий день нарівні з поляками;

  • Також Ви маєте можливість офіційно придбати на своє ім’я автотранспорт. Тепер процес купівлі автомобіля стає доступним, простим та швидким в оформленні;

  • Найголовніше - маючи карту побиту, Ви отримуєте чудовий шанс безперешкодно подорожувати в межах країн Євросоюзу. З цих пір країни Європи вже не є чимось недоступним, Ви зможете вільно перетинати кордони, як географічні, так і кордони своїх можливостей.



З якого моменту та де саме починається подача документів на карту побиту?


Ви можете почати займатися питанням оформлення карти побиту лише з моменту досягнення повноліття. Коли Вам виповнилось 18 років, Ви звертаєтесь до місцевого відділу Адміністрації з питань іноземців (Уженду), де зможете дізнатись всю необхідну інформацію пов’язану з підготовкою в оформленні, вимогами та подачею всіх необхідних документів. В інформаційному відділі представники адміністрації нададуть Вам перелік документів, які необхідно подати для отримання карти, проконсультують та розкажуть, як правильно заповнити “wniosek”, тобто заяву на отримання карти, та на які пункти необхідно звернути увагу в першу чергу. Важливо, що заява має бути ідеально заповнена, бо саме з неї беруть всю необхідну інформація з приводу Вашого перебування в Польщі.

ДОКУМЕНТИ, ЯКІ НЕОБХІДНО НАДАТИ ПРИ ОФОРМЛЕННІ:

1. П’ять фотографій 3,5х4,5см; 


2. Прописка (або тимчасова прописка) на території Польщі чи договір оренди житла; 


3. Ксерокопія сторінок закордонного паспорту (3 шт.) – всі сторінки, де є помітки; 


4. Виписка з рахунку польского банку (сума на рахунку має бути не менше 10 000 польских злотих);


5. Страховий поліс (якщо страхування зроблено не в Польщі, то потрібен переклад польською мовою + переклад, завірений у нотаріуса); 


6. Підтвердження з університету, що Ви дійсно є студентом ВУЗу;

7. Квитанція про оплату за навчання в університеті;


8. Квитанція про оплату державного збору у розмірі 340 польских злотих; 


9. Квитанція про оплату карти побиту – 25 злотих.


10. Студентський квиток та його копія.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини