Яких фахівців розшукують польські компанії. Актуальні професії 2017-2018

6653
Facebook Twitter
Яких фахівців розшукують польські компанії. Актуальні професії 2017-2018

У поточному році, польські рекрутери спостерігають активне зростання фінансової індустрії. Ринки праці таких міст як Вроцлав, Варшава та Краків — шукають, крім IT-фахівців, ще й аналітиків, фінансових контролерів та менеджерів.

У поточному році, польські рекрутери спостерігають активне зростання фінансової індустрії. Ринки праці таких міст як Вроцлав, Варшава та Краків — шукають, крім IT-фахівців, ще й аналітиків, фінансових контролерів та менеджерів. Також, у Варшаві прогнозують підвищення попиту в 2018 році на маркетологів та фахівців з IT-безпеки. Активно розвиваються логістичні центри Республіки Польща, які вимагають кваліфікованих кадрів на сезонну роботу, з перспективою постійного працевлаштування. Варто відзначити і те, що у Вроцлаві та Кракові спостерігається великий попит на інженерів. У цій європейській країні багато іноземців успішно реалізовують свій потенціал, причому, в кардинально різних напрямках, про що ми більш детально поговорить в даному нарисі.

Особливості польського ринку праці

Тепер, все більше підганяючи умови проживання, побудови бізнесу та освіти під чіткі європейські стандарти, в деяких регіонах, ринок праці Польщі стає ринком співробітників. В першу чергу, це стосується сервісних центрів, тобто мова йде про направлення загального обслуговування та IT-фахівців. У секторі бізнес-послуг, у 2017 році зафіксовано майже 170 тисяч постійних співробітників. Ринок загальних сервісних послуг динамічно розширюється з кожним роком, створюючи нові робочі місця. Налічує близько 480 центрів за участю іноземного капіталу. Якщо розглядати середній показник збільшення чисельності співробітників, залучених в зазначеному напрямку в рік, то вона становить не менше 15 тисяч осіб. Головною особливістю польського ринку праці є те, що, при гострій потребі деяких фахівців, наприклад, офіційно зареєстровано 400 000 спеціалістів ІТ-сфери, потрібно ще, як мінімум, 50 тисяч професіоналів, роботодавці не поспішають зараховувати до штату, якщо є хоч один недолік в резюме або навичках. Це стосується як резидентів країни, так і іноземних кандидатів.

Де можна отримати затребувану спеціальність?

Як ми визначили вище, у 2017-2018 році, як і в попередні кілька років, особливий попит польського та міжнародного ринку праці будуть мати процесії: програміста, архітектора, професійного будівельника, фахівця з міжнародних відносинах та фінансиста. В цьому випадку, орієнтуючись на тенденції та потреби ринку, українці, які планують вступ до польських установ вищої освіти на магістратуру, та мають відповідні навички, можуть підібрати для себе одну з топових спеціальностей. Тим більше, що, вступаючи в Польщу, для отримання другого науково-кваліфікаційного ступеня, можна вибрати той напрямок, який може не збігатися зі спеціальністю в бакалаврському дипломі. Для отримання якісного європейського диплома з помірною річною вартістю в одному з перспективних університетів, фахівці UP-STUDY рекомендують розглянути наступні ВНЗ:

1. Вроцлавський Університет Бізнесу.

2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула.

3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві.

4. Академія Громадських Наук у Варшаві.

5. Університет Банківської Справи в Познані.

Отже, тенденції на конкретних фахівців в Польщі не змінилися, все ще, мають попит напрямки ІТ-технологій та безпеки. Динамічно розвивається сфера загального обслуговування. Бізнес-спеціальності не здають свої позиції, добре оплачуються та мають великі перспективи міжнародного розвитку. Для отримання диплома в бізнес-напрямку, можна вибрати один із запропонованих університетів, які поєднують в собі високу якість освітніх послуг та доступну плату за них. З європейським дипломом польського ВНЗ можна отримати роботу своєї мрії не тільки в РП, а й далеко за межами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

21.09 - День відкритих дверей - Навчання в Польщі 2025, 2026

Пропозиція

Запрошуємо Вас безкоштовно відвідати "День відкритих дверей у офісах UP-STUDY" та дізнатися як вступити у кращі ВНЗ Польщі зі знижкою 50%

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини