Яких фахівців розшукують польські компанії. Актуальні професії 2017-2018

6427
Facebook Twitter
Яких фахівців розшукують польські компанії. Актуальні професії 2017-2018

У поточному році, польські рекрутери спостерігають активне зростання фінансової індустрії. Ринки праці таких міст як Вроцлав, Варшава та Краків — шукають, крім IT-фахівців, ще й аналітиків, фінансових контролерів та менеджерів.

У поточному році, польські рекрутери спостерігають активне зростання фінансової індустрії. Ринки праці таких міст як Вроцлав, Варшава та Краків — шукають, крім IT-фахівців, ще й аналітиків, фінансових контролерів та менеджерів. Також, у Варшаві прогнозують підвищення попиту в 2018 році на маркетологів та фахівців з IT-безпеки. Активно розвиваються логістичні центри Республіки Польща, які вимагають кваліфікованих кадрів на сезонну роботу, з перспективою постійного працевлаштування. Варто відзначити і те, що у Вроцлаві та Кракові спостерігається великий попит на інженерів. У цій європейській країні багато іноземців успішно реалізовують свій потенціал, причому, в кардинально різних напрямках, про що ми більш детально поговорить в даному нарисі.

Особливості польського ринку праці

Тепер, все більше підганяючи умови проживання, побудови бізнесу та освіти під чіткі європейські стандарти, в деяких регіонах, ринок праці Польщі стає ринком співробітників. В першу чергу, це стосується сервісних центрів, тобто мова йде про направлення загального обслуговування та IT-фахівців. У секторі бізнес-послуг, у 2017 році зафіксовано майже 170 тисяч постійних співробітників. Ринок загальних сервісних послуг динамічно розширюється з кожним роком, створюючи нові робочі місця. Налічує близько 480 центрів за участю іноземного капіталу. Якщо розглядати середній показник збільшення чисельності співробітників, залучених в зазначеному напрямку в рік, то вона становить не менше 15 тисяч осіб. Головною особливістю польського ринку праці є те, що, при гострій потребі деяких фахівців, наприклад, офіційно зареєстровано 400 000 спеціалістів ІТ-сфери, потрібно ще, як мінімум, 50 тисяч професіоналів, роботодавці не поспішають зараховувати до штату, якщо є хоч один недолік в резюме або навичках. Це стосується як резидентів країни, так і іноземних кандидатів.

Де можна отримати затребувану спеціальність?

Як ми визначили вище, у 2017-2018 році, як і в попередні кілька років, особливий попит польського та міжнародного ринку праці будуть мати процесії: програміста, архітектора, професійного будівельника, фахівця з міжнародних відносинах та фінансиста. В цьому випадку, орієнтуючись на тенденції та потреби ринку, українці, які планують вступ до польських установ вищої освіти на магістратуру, та мають відповідні навички, можуть підібрати для себе одну з топових спеціальностей. Тим більше, що, вступаючи в Польщу, для отримання другого науково-кваліфікаційного ступеня, можна вибрати той напрямок, який може не збігатися зі спеціальністю в бакалаврському дипломі. Для отримання якісного європейського диплома з помірною річною вартістю в одному з перспективних університетів, фахівці UP-STUDY рекомендують розглянути наступні ВНЗ:

1. Вроцлавський Університет Бізнесу.

2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула.

3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві.

4. Академія Громадських Наук у Варшаві.

5. Університет Банківської Справи в Познані.

Отже, тенденції на конкретних фахівців в Польщі не змінилися, все ще, мають попит напрямки ІТ-технологій та безпеки. Динамічно розвивається сфера загального обслуговування. Бізнес-спеціальності не здають свої позиції, добре оплачуються та мають великі перспективи міжнародного розвитку. Для отримання диплома в бізнес-напрямку, можна вибрати один із запропонованих університетів, які поєднують в собі високу якість освітніх послуг та доступну плату за них. З європейським дипломом польського ВНЗ можна отримати роботу своєї мрії не тільки в РП, а й далеко за межами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини