Як продуктивно провести різдвяні та новорічні канікули, навчаючись у польському університеті?

7344
Facebook Twitter
Як продуктивно провести різдвяні та новорічні канікули, навчаючись у польському університеті?

Що робити під час різдвяних та новорічних свят, щоб придбати нові вміння, додаткові компетенції або розширити кругозір та переосмислити важливі моменти.

Різдво та Новий рік — це перший більш тривалий період, вільний від дидактичних занять у навчальному році, якщо починати придбання якісного європейського диплома з літнього семестру. До речі, кажучи про навчання в одному з університетів Республіки Польща, які все частіше вибираються українцями та іншими іноземцями, варто зауважити, що почати навчання можна з будь-якого (зимового або літнього) рівноцінного семестру. Розповідаючи про канікули, зауважимо, що багато студентів чекають цього часу, щоб мати можливість повернутися додому та провести кілька днів з родиною. З огляду на те, що поляки святкують католицьке Різдво, у громадян та нерезидентів, які перебувають на території країни є близько половини тижня до Нового року. Як же провести цей період, щоб не шкодувати про втрачений час? Нижче наведені деякі ідеї про те, що робити під час різдвяних та новорічних свят, щоб придбати нові вміння, додаткові компетенції або розширити кругозір та переосмислити важливі моменти.

Ідеї ​​для корисного проведення Різдвяних та Новорічних вихідних

1. Навчальний варіант. Як відомо, протягом навчального року не завжди є час для виконання прямих навчальних обов'язків. Іноді багато з них приголомшують, та студент не може розпочати або продовжити важливий освітній проект та своєчасно підготуватися до іспитів у потрібний час. З цієї причини перша ідея продуктивного проведення відпустки — використання вільного часу, присвячуючи його навчанню та підготовці до екзаменаційної сесії, написання дипломної (бакалаврської або магістерської) роботи, наприклад, есе, тез, презентації, графічного дизайнерського проекту та інше.

2. Хобі. Ще один варіант продуктивно витратити час — розвинути власне хобі або зайнятися його подальшою реалізацією. Протягом навчального року не завжди вдається знаходити цікаві моменти або час на заняття улюбленою справою.

Ось чому канікули ідеально підходять для фотографування, читання, перегляду фільмів, роботи на інструменті та т.д.

3. Круїзний відпочинок. Дослідження (придбання необхідної кваліфікації) — це час, який багато людей хочуть запам'ятати на все життя. Кращі моменти потрібно створювати самостійно, тому варто подумати про поїздку під час різдвяних та новорічних свят. Це може бути, наприклад, поїздка у гори, на море та за кордон. Важливо брати з собою найближчих людей, з якими добре та комфортно під час таких поїздок. Також потрібно пам'ятати, що зараз багато молодих людей та представники шановного віку прагнуть відвідати європейські різдвяні ярмарки, тому, якщо Ви вирішили помандрувати у цей період, варто придбати квитки завчасно, щоб не переплачувати та встигнути викупити квитки, адже їх кількість обмежена.

4. Спортивне дозвілля. Різдво — це час, коли багато людей не звертають уваги на кількість споживаної їжі, тому після свят варто подумати про спалювання зайвих калорій, що поступають до організму. Для цього можете просто відновити або почати ранкові пробіжки, відправитися з родиною на велосипедну прогулянку або зайнятися катанням на лижах, сноубордах, санях (у залежності від регіону перебування та погодних умов) або піти до тренажерної зали. Це допоможе, серед іншого підтримувати форму після святкових застіль та заповнити сили та енергію.Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що проводити канікули потрібно з користю для себе та різних спектрів особистої діяльності. Не варто зациклюватися на одному занятті, краще комбінувати активний та пасивний відпочинок, наприклад, день навантажувати мозок, а на другий — тіло. Також приділіть особливу увагу сімейним заняттям, щоб близькі люди змогли відчути всю Вашу любов, турботу та повну віддачу традиціям, адже Різдво та Новий рік — це свята, які об'єднують серця.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2026 + Курс польської

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2026 та отримайте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла, курс польської в Україні та при ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини