Які навчальні структури України вибирати після 11 класу? Чи варто розглянути альтернативи

6479
Facebook Twitter
Які навчальні структури України вибирати після 11 класу? Чи варто розглянути альтернативи

У даній статті ми розповімо які українські університети обирають учні, після закінчення 11 класу, а також особливості вступу та перспективи навчання у ВНЗ Польщі.

Найкращим часом для визначення зі структурою вищої освіти, в якій здобувати фах є останні роки у школі. Чим швидше учень прийме рішення, тим більше часу у нього буде на підготовку документів та врегулювання інших важливих питань. Бажаючи вступати після 11 класу до вітчизняних університетів, варто пам'ятати, що багато чого буде залежати від підсумків зовнішнього національного оцінювання. Такий метод перевірки знань учнів не є достатньо об'єктивним, та, тим не менш набравши низьку кількість балів, учень ризикує пропустити академічний рік. Але є й інший варіант, якщо віддати перевагу навчанню за кордоном, у сусідній та дружній нашій державі Республіці Польща. У даній статті ми розповімо які українські університети обирають учні, після закінчення 11 класу, а також особливості вступу та перспективи навчання у ВНЗ Польщі.

До яких ВНЗ України вступають випускники вітчизняних шкіл?

Тенденція вступати до столичних університетів давно відома, та українці не є винятком. Вважається, що установи вищої освіти, які розміщуються у столиці, є найперспективнішими.

Звичайно, у головних містах всіх країн зосереджені центральні офіси провідних компаній, також тут є ресурси для всебічного розвитку студента як професіонала та як особистості. Українські абітурієнти теж дуже часто віддають перевагу освітнім структурам Києва. Також, бажаючи скоротити витрати, вони вибирають більш часто державні університети, у надії вчитися на бюджетному відділенні та отримувати стипендію.

На жаль, реальність полягає у тому, що пільгових місць дуже мало, а потрапити завдяки знанням складно, адже через корупцію, їх просто купують.

Ще один важливий момент, який не на користь української освіти в принципі, це те, що, як зауважують експерти, ВНЗ нашої країни не прагнуть розвиватися, викладаючи за старими методиками мало актуальну інформацію. Такий фактор змушує задуматися про доцільність навчання як в ВНЗ різних міст України, так і столиці. Знову ж таки, більшість навчальних структур, в котрий раз підвищили ціни на навчання, та тепер плата знаходиться на рівні європейських країн, значно поступаючись в якості освіти.

Доцільність вибору європейської освіти перед вітчизняною

На відміну від українського диплома, знання та кваліфікація, отримані в європейському ВНЗ будуть цінуватися міжнародними роботодавцями. Поступаючи до одного з університетів Польщі, абітурієнтам не потрібно буде хвилюватися з приводу низьких результатів ЗНО, адже вони не будуть враховані. Отримавши відмінну польську освіту, випускники мають можливість працевлаштуватися або продовжити наукову діяльність у будь-який країні, котра припала до душі. Більш того, вибираючи приватні університети РП, студенти можуть розраховувати на сприяння з боку ВНЗ при пошуку місця стажування або роботи. Щоб якість освіти поєднувалася зі справедливою платою за рік, фахівці UP-STUDY радять віддати перевагу одній з наступних навчальних структур:

1. Вроцлавський університет бізнесу.

2. Академія фінансів та бізнесу Вістула.

3. Університет банківської справи у Вроцлаві.

4. Академія суспільних наук у Варшаві.

Підбиваючи підсумки, зауважимо, що хоч і українська освіта планує поліпшуватися, але рішучих дій поки не спостерігається. Звичайно, вважаючи за краще вчитися в Україні, багато учнів, після 11 класу вступають до столиці, розглядаючи її ВНЗ, як найперспективніший варіант. Але тим молодим людям, які дійсно бажають повною мірою реалізуватися як професіонал та жити у просунутому суспільстві, варто задуматися з приводу отримання кваліфікації у Польщі, тим більше, що це стало настільки доступно та просто.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини