Як виглядає навчальний процес за євростандартами?

2044
Facebook Twitter
Як виглядає навчальний процес за євростандартами?

Навчання за європейськими стандартами приваблює іноземців тим, що воно дозволяє вийти на міжнародний ринок праці затребуваним фахівцем, а що саме мається на увазі під євростандартом — Ви дізнаєтеся з цієї статті.

В європейських країнах навчальний процес працює як добре налагоджений механізм. Сфері освіти приділяється багато уваги, тому так багато студентів відправляються саме до однієї з країн Європи для придбання необхідної кваліфікації. Що стосується українців, бажаючи отримати якісний диплом, вони вибирають університети Республіки Польща, оскільки тільки ВНЗ даної держави дозволяють вчитися з низькими витратами на оплату навчання та побуту. Польща підписала Болонську декларацію у 1999 році та з того часу, слідуючи її положенням значно поліпшила якість послуг, що надаються. Варто зауважити, що і Україна визнала створення єдиного освітнього простору, але, на даний момент, поки не змогла впровадити й половину необхідних приписів. Навчання за європейськими стандартами приваблює іноземців тим, що воно дозволяє вийти на міжнародний ринок праці затребуваним фахівцем, а що саме мається на увазі під євростандартом — Ви дізнаєтеся з цієї статті.

Як виглядає навчання у Польщі за європейськими стандартами?

Як і в інших країнах Європейського Союзу, у Польщі навчання починається з першого жовтня. Освітній рік розділений на два семестри, які передбачають проходження дидактичних та практичних занять, підготовки та складання сесії. Вступити можна як з літнього, так і з зимового семестру. Графік занять, кількість годин та перелік предметів залежить від обраного напрямку. Будь-який з університетів Польщі має свою електронну систему USOS, в якій потрібно зареєструватися під час вступу. Надалі, саме завдяки їй студенти можуть бачити розклад занять, графік складання предметів та підсумки сесії. Також, у ній можна вибирати заняття, подавати заяви до деканату та використовувати в інших справах, пов'язаних з навчанням. Навчання у свою чергу передбачає проходження лекцій, семінарів, а також консерваторіумів та практичних занять.

Для українців можуть бути незрозумілими тільки такі заняття, як консерваторіуми, котрі є своєрідною дискусійною панеллю, під час якої учні ВНЗ та викладачі обговорюють наукові видання, тези, книги, статті та цікаві теми.

Кращі університети Польщі для українців та інших іноземців

Як вже неодноразово згадувалося, у Польській Республіці успішно функціонує близько п'ятисот університетів різного типу власності, спрямованості та з відмінною оплатою послуг навчання. Фахівці UP-STUDY та бувалі студенти стверджують, що іноземцям, у тому числі й українським громадянам більше перспективно навчатися у містах на Заході країни, та краще вибирати приватні установи освіти. Це пов'язано з тим фактом, що непублічні ВНЗ обходяться дешевше, не програючи в якості, водночас, підшукуючи індивідуальний підхід до кожного студента, а також сприяють при працевлаштуванні до міжнародних компаній. Пропонуємо Вашій увазі найбільш перспективні університети, які здатні відкрити максимум можливостей під час та після навчання:

  • Вроцлавський Університет Менеджменту

Підсумовуючи, варто зауважити, що навчання у Польщі відповідає всім нормам та європейським стандартам. Фахівці з польським дипломом виходять на міжнародний ринок праці самостійними, конкурентоспроможними кадрами. Щоб підібрати ВНЗ, який відповідає всім особистим вимогам та параметрам, варто звернутися до одного з наших 28-ми представництв UP-STUDY, де фахівці допоможуть вибрати університет, напрямок, а також посприяють у пошуку житла та відкритті візи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини