Як вибрати університет для вступу за кордон? Розглядаємо університети Польщі

8422
Facebook Twitter
Як вибрати університет для вступу за кордон? Розглядаємо університети Польщі

Стаття буде корисною всім абітурієнтам, а також для тих студентів, які планують здобути післядипломну освіту в РП через те, що ми розглянемо критерії, за якими варто обирати ВНЗ за кордоном.

Звичайно, Республіка Польща є частиною Європейського Союзу, успішно впровадила в систему освіти Болонський процес, та здатна надати українським та іншим іноземним студентам диплом, який не потребує нострифікації. Але, крім вибору країни, потрібно ще визначитися з відповідним містом та, особливо з установою вищої освіти. У Польщі успішно функціонує 470 вищих навчальних закладів, 340 з яких приватної форми власності. Та, якщо в Україні словосполучення «приватний ВНЗ» асоціюється з високою вартістю за навчання, корумпованістю в процесі вступу, упередженістю, під час здачі екзаменаційних сесій, то в польських недержавних установах — все навпаки. Стаття буде корисною всім абітурієнтам, а також для тих студентів, які планують здобути післядипломну освіту в РП через те, що ми розглянемо критерії, за якими варто обирати ВНЗ за кордоном, та особливості навчання на польській території.

Параметри вибору університету для вступу

Звичайно, все залежить від уподобань та можливостей самого абітурієнта, але варто звернути увагу на наступні чинники:— місто, в якому знаходиться освітня структура;— позиція в рейтингу (польському та міжнародному);— форма власності: державні — дорожче та просувають поляків, хоча й можуть надати бюджетне місце; приватні — дешевше, перспективніше для іноземців в плані працевлаштування, можуть надати знижку або стипендію, але мало місць в гуртожитку;— широта викладацького складу, наявність серед них вчених з інших ВНЗ та країн;— впровадження інноваційних технологій в навчальний процес;— стан матеріально-технічної бази, обладнані лабораторії, медійні аудиторії;— наявність домовленостей з іноземними університетами про співпрацю (чим більше тим краще), а також взаємного обміну студентами та викладачами. Вітається участь навчальної структури в програмах ERASMUS, ERASMUS+.

Перспективні польські установи вищої освіти для українців

Варто зауважити, що для українських абітурієнтів, в останні роки, ВНЗ Польщі не тільки перспективні, але і критично необхідні, через складнощі здачі зовнішнього національного оцінювання. У більшість вищих навчальних закладів РП можна поступити без іспитів та демонстрації результатів ЗНО. У державний — на підставі порівняння балів атестата, в приватний, в порядку черговості подачі документів. Розглянемо установи, які можуть надати українським та іншим іноземним студентам багато можливостей:

  1. Вроцлавський Університет Бізнесу.
  2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві.
  3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві.
  4. Академія Суспільних Наук.
  5. Університет Менеджменту Едукація.

Взагалі, краще вибирати ВНЗ на Заході Польщі, або в столиці, бо в них зосереджені адміністративні, наукові, дослідницькі, інноваційні центри та головні офіси міжнародних компаній, що істотно полегшить процес пошуку гідного робочого місця. Також, варто врахувати, що в перерахованих вищих навчальних закладах існують Бюро кар'єри, або агентства з працевлаштування, які допомагають своїм студентам знайти роботу, місце для стажування та проходження практики, або підробіток на час навчання.З отриманої інформації випливає, що університетів за кордоном багато, але в Польщі найдоступніші ціни на послуги освіти, при цьому, якість залишається на високому рівні. Навчаючись в перспективних університетах, Ви не тільки отримаєте європейський диплом, але й практичні навички застосування знань. Також, часто, можна поїхати в іншу країну, для навчання на кілька місяців за програмами міжнародного обміну студентами. Перераховані установи не тільки мають високий рейтинг та показник викладання, а й турбуються про подальшу долю своїх випускників, тому організовують різні структурні підрозділи, які допомагають, як в питаннях працевлаштування та пошуку вакансії, так і в складанні мотиваційного листа, або допомозі при проходженні співбесіди.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини