Як перевестися з одного університету в інший. Перехід з ВНЗ до ВНЗ в Польщі

20657
Facebook Twitter
Як перевестися з одного університету в інший. Перехід з ВНЗ до ВНЗ в Польщі

До речі, перевестися з одного вищого навчального закладу до іншого — не складно не тільки в рамках однієї країни, також, це цілком можна здійснити між країнами, наприклад, з українського університету в польський ВНЗ.

Раніше, студенти, які обрали один університет, намагалися закінчити навчання в ньому, з різних причин: побоювалися складнощів переведення, поважали раніше зроблений вибір, з інших міркувань. Зауважимо, що, під час стрімкого розвитку світової економіки, швидких змін тенденцій ринку — не варто зациклюватися на обраному вищому навчальному закладі, якщо розумієте, що неправильно розставили пріоритети, потрібно підібрати ВНЗ з найкращим рейтингом, необхідно переїхати в інше місто, або ще інші вагомі причини. До речі, перевестися з одного вищого навчального закладу до іншого — не складно не тільки в рамках однієї країни, також, це цілком можна здійснити між країнами, наприклад, з українського університету в польський ВНЗ, що ми розглянемо більш детально в даній статті.

Як відбувається процедура переходу в рамках Республіки Польща?

Перехід з однієї польської освітньої структури в іншу, вимагає ретельної підготовки. Деталей дійсно багато, але вони не повинні лякати, оскільки, особливої ​​складності немає, потрібна лише увага до дрібниць. Спеціалісти UP-STUDY пропонують розглянути попередні умови та дії:

1. В університеті, котрий цікавить, дізнатися, чи є вільні місця на спеціальності та курсі, на який претендує кандидат.

2. У позитивному випадку, дізнатися всю необхідну інформацію в новому ВНЗ: перелік предметів, вартість навчання, список документів.

3. У рідному закладі закінчити навчальний семестр та подати запит на отримання академічної довідки. У ній вказується перелік предметів, кількість пройдених навчальних годин та успішність.

До речі, між польськими медичними вищими навчальними закладами укладаються домовленості, які дозволяють обопільно визнати академічні результати студентів. Це означає, що, закінчивши навчальний семестр, студент має право взяти виписку зі своїми результатами та перейти в інший медичний університет.

4. Після успішного закінчення семестру, розривається договір зі старим ВНЗ, та підписується з новим.

Варто зауважити, що перехід відбувається на аналогічні спеціальності. Вибір іншого напрямку можливий в тому випадку, коли є диплом про присвоєння науково-кваліфікаційного ступеня. Наприклад, закінчивши бакалаврат у напрямку туризму у Варшавському Університеті, можна вступити на спеціальність «Міжнародні відносини» на магістратуру в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула.

Переведення з України в Польщу

Іноземні студенти, які почали здобувати вищу освіту на Батьківщині, але змінили пріоритети та прийняли рішення продовжувати вчитися в одній з перспективних установ вищої освіти Республіки Польща, теж мають таку можливість. Правда, бували випадку, коли керівництво вітчизняного освітнього закладу намагалося утримати студентів, але, такі випадки потрібно припиняти. Процедура аналогічна, правда, крім академічної довідки, потрібно зібрати повний набір документів з перекладами в присутності польського присяжного, а також, довгострокова національна віза D. Також, варто здійснювати таку дію на першому, максимум на другому курсі, тому що вже з третього курсу, різниця в предметах та кількості годин, може бути дуже великою. Буває, що українці, які навчаються у вітчизняному закладі на третьому курсі та бажають перейти в польську навчальну структуру, вступають в польський університет, але на другий курс.

У такій практиці немає нічого страшного, хоча, втрачається рік. Тому, рішення про переведення потрібно приймати вчасно.Підсумовуючи, підкреслимо, що не виникає істотних бар'єрів, при переведенні з одного польського ВНЗ до іншого. Такий маневр під силу й іноземним громадянам, українцям, білорусам та іншим. Все частіше українські студенти, якщо не наважилися вступити в Польщу, роблять перехід, оскільки, можливі перспективи, якість навчання, шанс на диплом, котрий котується та доступна вартість — не можуть не привернути уваги та допомогти прийняти зважене доросле рішення, будувати кар'єру та майбутнє в європейській країні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини