Ягеллонський Університет. Напрями досліджень та вартість навчання

10984
Facebook Twitter
Ягеллонський Університет. Напрями досліджень та вартість навчання

У цій статті ми розповімо про особливості даної краківської освітньої структури, а також розглянемо вартість навчання на різні напрямах дослідження та перспективність навчання в інших університетах Кракова.

Бувши найстарішим навчальним закладом Європи, UJ (Ягеллонський університет) займає другий рядок у рейтингу «Перспектива 2017», а також топові позиції як в інших внутрішньопольських, так і в європейських рейтингах. Нараховуючи понад 650 років історії, він розташований у красивому туристичному місті Кракові. У тридцятих роках XX століття ВНЗ був відзначений лицарським хрестом ордена Полонії Реститута, за свої безцінні досягнення в області польської науки, культивування історичних традицій та патріотичне виховання багатьох поколінь. А вже до 600-річчя UJ, до даної нагороди додалося відзначення «за видатні досягнення у розвитку польської науки». У цій статті ми розповімо про особливості даної краківської освітньої структури, а також розглянемо вартість навчання на різні напрямах дослідження та перспективність навчання в інших університетах Кракова.

Специфіка та вартість навчання в Ягеллонському університеті

Навчаючи понад 50 тисяч студентів, ця установа вищої освіти має великий викладацький склад, який налічує разом з іншими науковими співробітниками не менш ніж 7 тисяч. Використовуючи передові методи викладання, ВНЗ навчає своїх студентів використовуючи усталені традиційні методи в тандемі з сучасними прийомами. Маючи можливість надавати вибір спеціальностей серед більш ніж 135 програм, UJ має широку спеціалізацію у дослідженнях щодо європейської інтеграції. На поточний момент, університет має тринадцять факультетів з різними напрямками досліджень, а також три, які належать Collegium Medicum: медичний факультет, факультет фармації, факультет медичних наук. Серед іншого, Ягеллонський університет має у своєму розпорядженні дуже міцні та великі некомерційні, міжвузівські та спільні підрозділи.

Вартість навчання відрізняється у залежності від факультету, мови, спеціальності та науково-кваліфікаційного ступеня, та знаходиться у діапазоні 1600-7600 євро на рік.

Польські ВНЗ та доцільність навчання в них

Багато, як локальних, так і іноземних абітурієнтів воліють вчитися у столичних ВНЗ. Проте вони підходять далеко не кожному, а тому в інших освітніх установах немає нестачі в учнях. Немає сумнівів, що UJ, який розташувався у Кракові є престижним та перспективним університетом, але він — не єдиний у своєму роді. Крім багатьох позитивних аспектів, головним негативним фактором є питання вартості навчання, яка може бути непосильною для багатьох кандидатів. ВНЗ з такою багатою історією, часто, бере плату вищу ніж аналогічні, оскільки фактично є брендом. Попри це, як в Кракові, так і в інших польських містах можна отримати аналогічні спеціальності зі справедливою вартістю не втрачаючи у питаннях якості. Фахівці UP-STUDY рекомендують такі установи:

1. Академія фінансів та бізнесу Вістула.

2. Академія суспільних наук у Кракові, Варшаві та Лодзі.

3. Університет бізнесу у Вроцлаві.

4. Університет Банкова у Вроцлаві та Познані.

З вищевказаної інформації випливає, що Ягеллонський Університет у Кракові найстаріший польський та європейський ВНЗ. Він має хорошу репутацію серед міжнародних роботодавців, а також вітчизняних та іноземних студентів. Займаючи високі позиції в різних рейтингах, він відповідає стандартам європейської освіти, але має високу плату за навчальний рік, тому доступний далеко не кожному. Навіть при таких позитивних заслуги, він має безліч гідних альтернатив, як у Кракові, так і в інших польських містах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини