IT специалист — хто це, де вчитися, заробіток

10196
Facebook Twitter
IT специалист — хто це, де вчитися, заробіток

Як виглядає робота фахівця в ІТ-сфері та що входить до переліку фахових обов'язків? Скільки вони можуть заробляти? На ці та інші важливі питання ми відповімо у даній статті.

Вам потрібно певне програмне забезпечення для роботи? Чи потрібно налаштовувати обладнання всієї команди у декількох філіях? Чи варто купувати додаткові пристрої для компанії? Хто у всіх цих випадках допоможе розв’язати питання? Природно — ІТ-фахівець. Але де у Польщі отримати необхідну спеціальність з невеликими вкладеннями. Як виглядає робота фахівця в ІТ-сфері та що входить до переліку фахових обов'язків? Скільки вони можуть заробляти? На ці та інші важливі питання ми відповімо у даній статті.

IT специалист — хто це та де він може працювати?

ІТ-фахівець — це людина, яка у першу чергу піклується про технічну сторону оброблення, збирання, зберігання та відправлення даних в електронній формі. Він впроваджує нові рішення для компанії, а також обслуговує та ремонтує наявні системи. Він відповідає за покупку відповідних пристроїв, їх підключення та підготовку до обслуговування співробітниками.

ІТ-співробітник може працювати на підприємстві з власним ІТ-відділом. Іншою формою доходу є співпраця з компанією, яка пропонує ІТ-послуги для зовнішніх клієнтів. Точно так само фахівець може працювати як фрілансер, самостійно знаходячи та керуючи обраними підрозділами.

Людина, зайнята на цій посаді, повинна бути готовою до частих поїздок, не обов'язково далеко. Вона може бути делегована для обслуговування

декількох компаній в одному місті або для роботи, наприклад, у структурах підприємства з філіями у регіоні або навіть на більшій території.

У чому полягає суть діяльності айтішника?

Сфера відповідальності ІТ-фахівця дуже широка — від операційних комп'ютерних систем, їх конфігурації, інтеграції, автоматизації до знання пристроїв з компонентами. ІТ-співробітник може також відповідати за підготовку обладнання для роботи для інших користувачів (співробітників компанії, клієнтів), за проведення навчання з впровадження та підготовки до експлуатації встановленої системи.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу молодих айтішників на те, що, щоб потрапити та надовго затриматися у сфері основною вимогою є освіта у галузі технічних та інформаційних технологій на середньому або вищому рівні. Також, безумовно, досвід та знання систем та технологій, яким надають перевагу компанії, мають велике значення. Щоб працювати в якості спеціаліста в ІТ-відділі, необхідно знати англійську мову, та у рекламних оголошеннях часто зустрічається, що потрібен комунікативний рівень німецької мови.

Говорячи про кращі університети для навчання на різних напрямках ІТ, варто уважно придивитися до:

Для отримання повної інформації про всі обрані ВНЗ та спеціальності факультету «Інформатики» варто звернутися до будь-якого представництва UP-STUDY.

Скільки заробляє ІТ-фахівець?

На яку винагороду може розраховувати ІТ-фахівець? Дохід залежить, серед іншого, від стажу роботи. Отже, згідно з Національним оглядом заробітної плати, опублікованим Sedlak[&]Sedlak, середній заробіток для молодшого спеціаліста з інформаційних технологій становить 3069 злотих нетто, фахівця — 3968 злотих нетто, а старшого фахівця — 5585 злотих нетто.

Підсумовуючи, зауважимо, що через високий попит на кваліфікований персонал ІТ, компанії заохочують співробітників, пропонуючи додаткові переваги — медичний пакет, гнучкий графік роботи. Проте, для отримання всіх вигод, потрібно здобути профільну освіту. У свою чергу, ще під час навчання можна підробляти, щоб набути досвіду та корисних контактів, тоді перед випускником відкриються дійсно великі переваги.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2026 + Курс польської

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2026 та отримайте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла, курс польської в Україні та при ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини