Інтернаціональні ВНЗ Польщі. Чому у них перспективно навчатися?

1039
Facebook Twitter
Інтернаціональні ВНЗ Польщі. Чому у них перспективно навчатися?

Стаття стане у пригоді всім абітурієнтам першого та другого ступеня, оскільки ми розповімо про те, чому інтернаціональні університети можуть відкрити великі можливості, а також наведемо кілька прикладів таких установ освіти.

Рівень інтернаціоналізації — це той показник, який фігурує не тільки всередині навчальної структури, а й при оцінці всіх установ освіти країни? Абітурієнти, вибираючи найкращий університет для придбання у ньому кваліфікації не надають цьому фактору великого значення. Первинно розглядається наявність потрібної спеціальності бажаною мовою, вартість року навчання, перспективи під час та після отримання диплома, а вже потім то, в якому ступені ВНЗ інтернаціональний. Не скажемо, що це неправильний підхід, але варто підкреслити, що даний показник може багато розповісти про структуру, в якій кандидат планує вчитися. Стаття стане у пригоді всім абітурієнтам першого та другого ступеня, оскільки ми розповімо про те, чому інтернаціональні університети можуть відкрити великі можливості, а також наведемо кілька прикладів таких установ освіти.

Що ховається за словами «інтернаціональний ВНЗ»? У чому криється перспективність?

По-перше, якщо ми говоримо про такий університеті, варто розуміти, що він відомий поза межами країни розташування, а це значить, що у 90% випадків іноземці, які приїхали для отримання кваліфікації, залишилися задоволені навчанням та змогли у короткий термін реалізувати свій професійний потенціал. По-друге, ВНЗ має добре підготовлений викладацький та дидактичний склад, оскільки успішно готує не тільки локальних студентів, а й нерезидентів країни. По-третє, швидше за все плата в інтернаціональному закладі знаходиться на справедливому рівні, адже іноземець враховує крім навчальних витрат й побутові, такі як оплата житла, страховка та проїзд на Батьківщину та назад. Якби витрати були занадто великі, рішення щодо вступу могли б бути переглянуті.

Відповідаючи на питання з приводу перспектив, фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що студенти у багатонаціональній структурі знайомляться не тільки з професією, а й культурою країн приїжджих колег. Це відмінна можливість розширити мережу контактів у міжнародному масштабі. Також, маючи у групі друзів з-за кордону, завжди на вік-енд або канікули можна відправитися до них на Батьківщину з метою огляду визначних пам'яток та знайомства з менталітетом, традиціями та звичаями конкретного регіону. До речі, це ж стосується вибору кімнати у гуртожитку або знайомих для співоренди. Якщо є шанс жити з іноземцями, використовуйте його, та Ви розширите свої горизонти.

Кращі інтернаціональні університети Республіки Польща

У поточному році, перше місце у рейтингу «Перспектива 2019» у категорії «рівень інтернаціоналізації» заслужив Університет Леона Козмінського. Також варто відзначити наступні освітні структури, які є видатними крізь призму цього та інших чинників:

Підбиваючи підсумки, зауважимо, що як показує практика, найбільшу кількість університетів, в яких навчається значна частина студентів з різних країн світу, у Польщі зустрічається у Варшаві та у Вроцлаві. Зі столицею все ясно, а кажучи про Вроцлав, варто підкреслити, що у безпосередній близькості знаходиться Німеччина, а відмінна транспортна розв'язка дозволяє швидко та дешево приїжджати з будь-якого куточка Європи. Найбільша кількість іноземців прибуває з України, Росії, Білорусі та Грузії. Але по суті, можна зустріти чимало представників інших національностей.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини