Ідеальне резюме програміста

1699
Facebook Twitter
Ідеальне резюме програміста

Як програміст повинен підготувати резюме, якщо він хоче, щоб його впізнали та включили до цікавих, проєктів, котрі добре оплачуються? Обговоримо поставлені питання у статті.

Хоча загальний принцип створення резюме однаковий для всіх, у кожній галузі є правила. Як програміст повинен підготувати резюме, якщо він хоче, щоб його впізнали та включили до цікавих, проєктів, котрі добре оплачуються? Як описати технічні навички та де у Польщі їх попередньо придбати? Обговоримо поставлені питання у статті.

Елементи, необхідні у резюме спеціаліста ІТ галузі

До резюме на посаду програміста або іншого співробітника ІТ-сфери повинна бути включена інформація про освіту, а також опис професійного досвіду та навичок. Для програміста кожен з цих розділів має ґрунтуватися на кількох принципах. Освіта у CV повинно містити як інформацію про спеціальності, так і про університет, а також — у разі написання дисертації за певною технологією, — її назву. Як інші елементи повинні бути включені до резюме? Які з них важливі для акценту уваги на тих?

Як виглядає гідне резюме програміста?

Опис досвіду є важливим, поряд з описом технологій та мов програмування — це CV елементи. Як підкреслюють фахівці центру польської освіти UP-STUDY, найкраща система — це та, в якій кандидат описує досвід з урахуванням: компанії, діапазону дат, посади, теми проєкту, докладного опису завдань та обов'язків, а також технологій, використаних ним у той час.

Якщо претендент в одній компанії працював над кількома проєктами, також варто описати їх у заданому вигляді. Надзвичайно важливо вказати в описі проєктів, в яких технологіях він був реалізований. Під технологіями варто мати на увазі: мови програмування та метамови, бази даних, бібліотеки, фреймворки та серверні технології, системи контролю версій та інші інструменти, використовувані при розробці. Методологія, в якій був реалізований проєкт, та розмір команди також важливі.

Технічні навички: як їх описати?

Є кілька способів представити технічні компетенції у простій та розбірливій формі. Одним з них є таблиця, яка містить компетенції з самооцінкою. Масштаб приймається у точках від 1 до 5 або кількості зірок для даної технології. Іншим рішенням, який представляє рівень знань про конкретні мови та інструменти, є трудовий стаж у роках, котрий може бути представлений у вигляді таблиці або графіка, де осі вказують технологію та трудовий стаж чи оцінку.

При виборі графічного представлення технічних навичок необхідно переконатися, що інформація розбірлива, та пам'ятати, що деякі системи автоматичного вибору кандидатів (ATS) не розпізнають зображення.

Самооцінка навичок повинна бути неупередженою. Поширена помилка — ставити високі оцінки на основі теоретичних знань або знань, отриманих багато років тому. Важливо, що перераховані технології використовуються практично при проєктуванні. З точки зору керівників проєктів та груп програмістів, знання технології у теорії не має значення. Головне — це вміння, яке можна використовувати для створення коду.

Якщо мова йде про те, де у Республіці Польща отримати відповідні навички, то, у першу чергу, варто відзначити Академію фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві, Західнопоморський університет бізнесу та Вроцлавську Політехніку.

Підсумовуючи, зауважимо, що для більшості рекрутерів простого резюме про знання певної мови програмування недостатньо. По-перше, кандидат може брехати, а по-друге, кількість років досвіду не завжди відповідає реальним навичкам. Тому розробників додатків просять надати фрагменти створеного коду. Таке портфоліо має бути підготовлено окремо, з онлайн-доступом, та прикріпленням посилання на нього у резюме. Додаткова інформація також може бути розміщена у хмарі та прикріплена до CV. Інтереси та захоплення можуть також допомогти у виборі гідної пропозиції або проєкту для кандидата. Тому, перш, ніж відправити заявку на роботу, продумайте, що до неї вкласти, щоб мати можливість претендувати не тільки на посаду, а й на максимально вигідні умови.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини