Графічний дизайнер — професія майбутнього

3009
Facebook Twitter
Графічний дизайнер — професія майбутнього

Стаття актуальна для абітурієнтів, які вміють поєднувати творчість, креативність, логічне мислення та планують опанувати професію графічного дизайнера в університетах Польщі.

Графіка — це дуже цілісний та гармонійний напрямок, тут кожен попередній процес відбивається на подальшому. Дуже багато цікавого та корисного можна дізнатися, створюючи лише один маленький сюжет, логотип, або ілюстрацію. Робота також більш ніж різноманітна, головне — обрати те, що до душі, а буде це веб-дизайн, декорація, мультиплікація, анімація, не має значення, адже будь-який з напрямків оплачується дуже добре. Основним робочим інструментом графічного дизайнера є розум повний ідей і творчих бачень, унікальність та креативність. Професія графічного дизайнера користується шаленою популярністю на сучасному ринку праці не тільки в Польщі та Україні, але й в усьому світі, адже більшість компаній хочуть виділятися за рахунок неординарного логотипу, що дасть можливість швидше продавати продукт, який виділяється яскравістю та креативністю. Але для, щоб стати хорошим фахівцем з Графіки потрібно мати талант, неабияку посидючість, відповідні знання графічного програмного забезпечення, основ фотографій та навички. Тому, якщо Ви особистість, яка вміє творчо мислити, поєднувати мистецтво з сучасними комп’ютерними програмами та бажає розвиватися у сфері дизайну тоді рекомендуємо Вам розглянути факультет Графіка для подальшого розвитку та працевлаштування у дизайнерському середовищі.

Навчальна програма на факультеті Графіка

На факультеті Графіка навчальна програма побудована таким чином, щоб максимально врахувати різноманітність засобів виразності, що використовуються графічним дизайнером. Кожній призначеній темі дизайну передує вступна лекція, яка, як правило, супроводжується цифровою презентацією, що представляє найцікавіші приклади реалізації в певній галузі. Під час навчання студент познайомиться з пакетами програм Adobe CC (Photoshop, Illustrator, Animate Pro), Corel DRAW, 3D-редактори – 3DMax, Open SCAD та інші. Навчаючись на Графіці Ви отримаєте знання про те, як розробляти та готувати графічні матеріали до друку різними техніками, як самостійно створювати професійні ілюстрації, як перетворювати будь-який графічний матеріал у цифрову версію, як створювати 3D і 2D анімації та дизайнерські макети. Навчальна програма польських університетів визначає професійні цілі та готує студентів до таких професій, як: графічний дизайнер, web-дизайнер, мультимедійний комп'ютерний дизайнер, ілюстратор, аніматор і інше. Фахівці напрямку Графіка є досить затребуваними на сучасному ринку праці в різних сферах діяльності, починаючи від IT компаній, закінчуючи торговими компаніями. Але, не варто забувати, що даний напрямок непідвладний будь-якій людині. Для того, щоб стати хорошим фахівцем в області Графіки потрібно мати талант в цьому напрямку, а також, старанно працювати та постійно вдосконалюватися.

Як обрати профільний університет по напрямку Графіка?

Для того, щоб стати хорошим спеціалістом у сфері Комп’ютерної графіки потрібно закінчити відповідний профільний університет по даному напрямку та старанно працювати і вдосконалюватися усе життя. Однією із переваг навчання в Польщі є отримання європейського диплому, який стане першим кроком до здійснення мрії, а також отримання сучасних та практичних знань, які так будуть необхідними по закінченню навчання. Обираючи профільний університет для вивчення Графіки студенти мають можливість не тільки отримати хороші теоретичні знання, удосконалити практичні навички,але й отримати можливість пройти стажування та практики у міжнародних компаніях ІBM, Microsoft, Oracle та інші. Кожен із університетів надає студентам можливість взяти участь у міжнародних програмах обміну Erasmus та Erasmus+, адже це хороша можливість пройти навчання, практики та стажування в інших країнах, та чудова можливість отримати хороший досвід для подальшого працевлаштуванню в напрямку Графіка.

Тому якщо Ви хочете обрати університет для вивчення Графіки, який стане хорошою базою для подальшого розвитку, фахівці UP-STUDY рекомендують Вам розглянути профільні університети Польщі по даному напрямку та віддати перевагу одному із них:

Академія Фінансів та Бізнесу Вістула (Akademia Finansów i Biznesu Vistula) — є одним із профільних університетів Варшаві для вивчення сфери ІТ та Графіки із мультикультурним та інноваційним підходом. Під час навчання студенти мають можливість скористатися перевагами програми міжнародного обміну Erasmus та Erasmus+, AIESEC, які дають можливість студентам пройти практики та стажування в країнах Азії, Європи та США. Також університет пропонує студентам програму Соор - EDUCATION в тісній співпраці з багатьма відомими фірмами, такими як IBM, Microsoft, Aster, Oracle, що дає можливість пройти практики та стажування в даних компаніях. Навчальна програма на факультеті Графіка побудована з урахуванням конкретних аспектів використання мистецтва та дизайну, які відповідають потребам сучасного ринку праці. Студенти мають можливість навчатися як польською, так і англійською мовою. Вартість навчання на Графіці польською мовою складає - 1450 євро, а англійською мовою - 2500 євро.

Західнопоморський Університет Бізнесу в Щецині (Zachodniopomorska Wyższa Szkoła Biznesu) зарекомендував себе, як найкращий ІТ університет. Під час навчання студенти мають можливість взяти участь у міжнародних програмах обміну Erasmus та Erasmus+, які надають можливість студентам пройти навчання, практики та стажування в країнах ЄС та США. Університет постійно організовує зустрічі з роботодавцями, проводить тренінги для студентів, а також пропонує цікаві програми для практик та стажувань. Навчальна програма в університеті побудована таким чином, щоб не тільки передати теоретичні знання, а й розвинути практичні навички та набути професійного досвіду.

На факультеті Графіки студенти мають можливість навчатися польською мовою. Вартість навчання становить 1614 євро.

Академія Суспільних Наук (Społeczna Akademia Nauk) є одним із університетів, який має міжнародну акредитацію NEASC, що дає можливість студентам взяти участь в міжнародних програмах обміну та пройти стажування за кордоном. Основні кампуси університету розташовані у Варшаві та Лодзі, які мають відмінне розташування та сучасну навчальну базу. Академія має чудову навчальну базу, інтерактивні кабінети для вивчення іноземних мов, добре обладнані комп’ютерні лабораторії, де студенти мають можливість удосконалити свої практичні навички з напрямку Графіка. Навчальна програма на факультеті спрямована на розширення знань, навичок та практичного досвіду у сфері Комп’ютерного дизайну для подальшого працевлаштування. На факультеті Графіка вартість навчання у Варшаві становить 1912 євро, у місті Лодзь — 1543 євро.

На закінчення хочемо підкреслити, що людям, без особливих талантів не варто розглядати Графіку, як справу всього життя, бо базові задатки в малюнку та зображенні ілюстрацій повинні бути присутніми. Якщо Ви любите продумувати всі найдрібніші деталі сюжетів, складати план та робити чорнові ескізи та просто втілювати свій задум візуально, тоді дана спеціальність саме для Вас. Професія графічного дизайнера не легка, як здається на перший погляд, але цікава та перспективна. Процес навчання не буде рутинним, а знання, отримані в кращих закладах вищої освіти Республіки Польща — ніколи не втратять своєї актуальності.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини