Хто може здобути освіту в Польщі безкоштовно

5026
Facebook Twitter
Хто може здобути освіту в Польщі безкоштовно

Здобуття вищої освіти в Польщі останнім часом стало не просто широко поширеним бажанням українських випускників, а й цілком здійсненною можливістю.

Здобуття вищої освіти в Польщі останнім часом стало не просто широко поширеним бажанням українських випускників, а й цілком здійсненною можливістю. Новий підхід до навчання, перспектива отримати європейський диплом, професійні викладачі й шанс проявити себе за кордоном — усе це пояснює популярність польських ВНЗ серед українських абітурієнтів.

Вартість польської освіти й перспективи навчатися без оплати

Звертаючись до нашого центру UP-STUDY за консультацією, батьки зазвичай цікавляться саме грошовим питанням, адже забезпечити дитину всім необхідним для проживання в іншій країні, а також повністю оплатити навчання здатна далеко не кожна сімʼя. У цілому ціни на освіту в Польщі не здаються захмарними, а співвідношення «ціна-якість» говорить тільки на користь рішення здобувати освіту в польському ВНЗі. Вартість річного навчання стартує від 1000 євро. Якщо абітурієнт бажає обрати англійську мову навчання, то це обійдеться приблизно вдвічі дорожче — в цьому випадку оплата за один навчальний рік становитиме приблизно 2500‒3000 євро. Так чи інакше, питання про можливість якимось чином уникнути необхідності платити за навчання залишається актуальним.

Якщо абітурієнт талановитий і здібний, то він цілком може вступити «на бюджет» в Україні — високий середній бал атестата й успішно пройдений тест ЗНО гарантують успіх. А як щодо Польщі? Чи існують шляхи, що дозволяють отримувати освіту в цій країні, не оплачуючи її? Такі шляхи існують, але досягти успіху й отримати можливість навчатися безкоштовно можуть тільки найбільш цілеспрямовані та здібні випускники.

Беріть участь у Олімпіадах — це не тільки нудна формальність

Як перший і досить реальний спосіб хочеться відзначити участь у Міжнародних Олімпіадах, які щорічно проводяться передовими університетами-партнерами UP-STUDY. Серед цих закладів такі ВНЗ, як MWSLIT, SWPS, Академія Фінансів і Бізнесу Вістула. Перемога в Олімпіаді дозволить навчатися безкоштовно протягом усього періоду навчання (призовий фонд Вістули в 2016) або одного року (призовий фонд MWSLIT в 2016), а також пройти безкоштовний курс польської мови при університеті. Заохочувальні призи отримує не тільки переможець, а й учасники, які посіли призові місця (нагороди бувають різного роду: знижка на навчання і мовний курс, ноутбук або інша техніка, яка стане у нагоді під час підготовки домашніх завдань, тощо).Ми не дарма акцентуємо увагу саме на цьому способі економії на оплаті навчання, адже він доступний усім бажаючим. Щорічно близько 50 абітурієнтів отримують значні привілеї в разі успішної участі в Олімпіаді.

Щоб спробувати свої сили, абітурієнту потрібно лише встигнути зареєструватися на участь (стежте за оновленнями на нашому сайті і ви не проґавите початок реєстрації). Зазвичай Олімпіади проходять у декілька етапів:

1. Першим із них є онлайн-тест із запитаннями, які стосуються майбутньої спеціальності абітурієнта.2. Другий етап — більш важкий challenge: учасникам доведеться відповісти на запитання підвищеної складності (іноді в присутності представників ВНЗ).

Варто спробувати свої сили в такому конкурсі, адже на кону можливість безкоштовно отримати освіту в одному з найкращих польських ВНЗів.

Звертайтеся до своїх польських коренів

Розглянемо також варіант вступу на безкоштовне навчання тих абітурієнтів, які мають Карту Поляка. Які переваги дає цей документ? Яким чином і хто саме має право його отримати? Ці та інші запитання нам часто доводиться чути від батьків. Карта Поляка — це документ, який підтверджує належність особи — громадянина однієї з країн СНД і Балтії — до польського народу. Отримати її може людина, яка має документальне підтвердження про те, що її родичі (мати, батько, дідусі, бабусі або ж 2 прабабусі або прадіди) мали польське громадянство. Також необхідними умовами є знання польської мови на базовому рівні й вище, розуміння польської культури й традицій.Однієї лише Карти Поляка буде недостатньо, щоб отримати можливість навчатися безкоштовно.

Безкоштовна освіта в Польщі, як і в Україні, — це привілей, який можуть отримати абітурієнти, що демонструють високі знання й успішність. І цей привілей доступний не кожному поляку, не кажучи вже про іноземців (нехай навіть і власників Карти Поляка). Щоб домогтися права на безкоштовне навчання, українцю, який має Карту Поляка, доведеться пройти встановлену процедуру. Основною складністю цієї процедури є обовʼязкове проходження консульського іспиту. Абітурієнту необхідно буде звернутися в Консульство (за місцем прописки) для отримання інформації про те, які документи потрібно надати, щоб мати можливість пройти консульський іспит. Він передбачає:

1. Перевірку знань із двох предметів у рамках обраної спеціальності.2. Тест на знання польської мови.


Не бійтеся пробувати сили в стипендіальних програмах


Підводячи підсумок, зазначимо, що абітурієнту з України буде досить складно отримати шанс на безкоштовну освіту в Польщі. Але варіанти досягнення цієї мети існують. UP-STUDY всіляко сприяє появі нових можливостей для своїх клієнтів. За підтримки нашої компанії проводяться Університетські Олімпіади. Сподіваємося, що з кожним роком звʼязки між нашою державою та Польщею будуть ставати все тіснішими, і як результат зʼявляться нові привілеї для українських абітурієнтів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини