Флорист або професія з майбутнім у Польщі

10054
Facebook Twitter
Флорист або професія з майбутнім у Польщі

Стаття стане у пригоді всім абітурієнтам, які бажають навчатися на флориста, а також тим, хто хоче вчитися для досягнення спеціальності, де можна проявити творчість, оскільки обидва аспекти ми обговоримо у статті.

Організація букетів та квіткових композицій сьогодні є мистецтвом, а професійні флористи цінуються та затребувані в усій Польщі, а також в інших країнах Європи. Дипломованих фахівців не вистачає, тому якщо такий терен Вам до душі, сміливо вибирайте ВНЗ та починайте навчання. Якщо ж цікавлять інші напрямки, пов'язані з творчістю, можна розглянути дослідження, котрі мають цікавіші для Вас акценти. Стаття стане у пригоді всім абітурієнтам, які бажають навчатися на флориста, а також тим, хто хоче вчитися для досягнення спеціальності, де можна проявити творчість, оскільки обидва аспекти ми обговоримо у статті.

Хто такий флорист та як їм стати?

Аранжування квітів — це робота не для всіх, та флористи все частіше шукають професіоналів, а не продавців, які можуть створювати дивовижні композиції з квітів. Як працювати у цій професії? Відповідна освіта необхідна. Кандидати повинні почати навчання у професійно-технічному училищі. Також можна пройти професійний курс. Багато навчальних закладів пропонують їх.

Які вимоги висуває ринок до флористів?

Важливо, щоб у кандидата на цю посаду були розвинуті навички ручної роботи, а також естетичний зміст. У нього також має бути хороший зір, у тому числі відсутність розладів розпізнавання кольору. На роботу флориста можуть впливати рослинні або хімічні алергії. Хороший спеціаліст може оцінити якість квітів, знає прийоми щоденного догляду

за ними, вміє упаковувати букети у залежності від сезону, оформляти їх, знає правила композиції або елементи ботаніки. На цій посаді також необхідне знання історії мистецтв або навіть культурології. Чому? Клієнт може запросити букети, які відповідають, наприклад, інтер'єру у певному архітектурному стилі або вони повинні бути виставлені в оточенні творів мистецтва. У цьому випадку таланту для аранжування квітів недостатньо. Крім того, флорист повинен знати техніки оформлення квітів для весіль, жалоби або святкових церемоній різні та інших подій.

Які завдання можуть бути поставлені перед флористом?

Всупереч зовнішньому вигляду, робота флориста дуже важка та, звичайно, не для всіх. Це не тільки аранжування квітів, але й всі природоохоронні заходи, які захищають рослини від в'янення та гниття. Флористи вибирають горщики та відповідні субстрати — ґрунт, дренаж та інші елементи.

Робота складається з:

  • підготовки та реалізації декоративних проєктів з рослин;
  • створення декоративних елементів штучних квітів, сушених трав та іншого;
  • пакування та транспортування готових композицій;
  • доставлення композицій до пункту призначення;
  • захисту квіткових композицій від в'янення;
  • продажу квітів;
  • інформування покупців про властивості рослин та їх призначення;
  • слідування тенденціям, пов'язаним з флористикою, та адаптація пропозиції до них.

Скільки заробляє флорист у Польщі?

У цій професії переважно працюють жінки, але у чоловіків немає протипоказань для її виконання. За даними порталу pracy.pl, середня місячна зарплата флориста становить 2370 злотих брутто. 25% найбільш високооплачуваних працівників отримують зарплату понад 2 830 злотих брутто.

Який напрям вибрати, бажаючи отримати професію творчого плану?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що далеко не всі хочуть працювати флористами, бажаючи проявляти свій творчий талант. Там, де творчість перетинається з технікою, з'явилися такі професії, як архітектор, дизайнер (одягу, інтерв'юерів та інші напрямки), фахівець з графіки та багато інших.

Будь-яку з подібних спеціальностей Ви знайдете в Академії фінансів та бізнесу Вістула, у Вроцлавському університеті бізнесу, Університеті банківської справи у Вроцлаві та інших обраних ВНЗ Польщі.

Підсумовуючи, зауважимо, що професія флориста набагато складніше, ніж здається на перший погляд. Щоб вивчити всі тонкощі цієї справи, потрібно отримати відповідну освіту. Якщо ж цей терен не для Вас, можна вибрати одну з бізнес-спеціальностей, які дозволять проявитися, у тому числі й з творчої сторони.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини