Дівчатка-студентки, не бійтеся політехнічних ВНЗ та технічних професій

1177
Facebook Twitter
Дівчатка-студентки, не бійтеся політехнічних ВНЗ та технічних професій

Навчання у політехнічній установі освіти вимогливе, але не потрібно цього боятися. Немає нічого складного для молодих жінок, побудувати кар'єру з технічної професії.

Навчання у політехнічній установі освіти вимогливе, але не потрібно цього боятися. Немає нічого складного для молодих жінок, побудувати кар'єру з технічної професії. Це правда, що суспільство ще не повністю приймає дівчат, котрі, наприклад, створюють коди, виконують обов'язки адміністратора баз даних або тестують програмне забезпечення. Але у країнах Європи ситуація з кожним роком змінюється у кращий бік. Більш того, дослідження показують, що код, написаний групою жінок, отримав більший відсоток прийняття, ніж той, який писала група чоловіків. Це означає, що технічні спеціальності, та не тільки ІТ-сектора, можуть однаково добре опанувати всі охочі, попри стать.

Яким чином технічні ВНЗ привертають увагу дівчат до пропонованих спеціальностей?

У попередні роки технічні університети Республіки Польща проводили дні відкритих дверей та кампанії, типу «Дівчата у політехніці!». Вони закликали представниць прекрасної половини людства з Польщі та з-за кордону, відкинувши страх та стереотипи, вибирати технічні, інженерні та точні області досліджень. Ці програми досягли успіху, та абітурієнтки прислухалися, оскільки зростання жінок на технічних факультетах та у профільних університетах помічається з кожним роком.

Прес-секретар Варшавського технологічного університету, Ева Чібінська в інтерв'ю заявляла, що першим кроком для дівчат щодо навчання у політехніці є зламати стереотип, що технічні професії є надто складними для них. Значною мірою він уже зламаний.

Майбутні студенти знають, що жінка-інженер не обов'язково повинна бути дівчиною у гумових чоботях та шоломі на голові. «Інженери є скрізь: у мультимедійній техніці, у медицині, у медичній біоінженерії. Дівчата розуміють, що вони можуть будувати кар'єру у цих місцях. Сучасний інженер-жінка, є професіоналом, котрий відмінно розбирається в ІТ-діяльності, а також здатним управляти великими групами людей.

Оскільки кордони стираються, на сьогодні тільки у Варшавському політехнічному університеті навчається понад 10 тисяч дівчат та майже аналогічна цифра спостерігається у Вроцлавському політехнічному університеті.

Де у Польщі отримати технічну спеціальність, не обираючи профільний університет?

Вибір студентів, особливо тих, котрі приїхали з-за кордону для отримання освіти, стає усвідомленим. Молоді люди, попри стать, вибираючи отримання технічної, втім, як і іншого освіти поза межами Батьківщини, розглядають кілька питань, щоб визначити найкращий ВНЗ для себе. Основними критеріями є ціна навчального року, якість навчання, перспективи під час та після отримання диплома. У цьому випадку вибір українців та багатьох нерезидентів з інших країн, часто падає на непублічні освітні структури, оскільки вони пропонують високий рівень навчання зі справедливою платою та великими можливостями реалізації трудового потенціалу. Значну частину технічних та інженерних професій можна отримати у широкопрофільних ВНЗ. Зважаючи на це, фахівці UP-STUDY рекомендують розглянути Академію Вістула, Вроцлавський університет бізнесу, Університет банківської справи та Громадську академію наук.

Підсумовуючи, зауважимо, що попри стать, вибираючи навчання у Польщі з технічних напрямків, не обов'язково йти до політехнічного університету. Більшість досліджень доступні у бізнес-ВНЗ, причому з лояльною платою за навчальний рік та можливістю вибору мови курсу. Що стосується дівчат на технічному терені, немає ніяких перешкод, крім особистих забобонів. Тому, якщо Вам подобається будь-який інженерний або технічний напрям, відкиньте всі сумніви, абстрагуйтеся від коментарів типу: «Не жіноча це справа», вибирайте комфортний ВНЗ та поспішайте отримувати професію, яка, до речі ще довго буде мати підвищений попит.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини