Державні інститути Польщі. Топ державних університетів

7928
Facebook Twitter
Державні інститути Польщі. Топ державних університетів

Стаття буде пізнавальною для всіх абітурієнтів, оскільки, ми розглянемо Топ-5 державних університетів Польщі, а також, пріоритетність навчання іноземців в різних освітніх структурах.

Бажаючи знайти установу вищої освіти, в якій можна отримати європейський диплом, з позаконкурентною платою за навчальний рік та величезними перспективами — варто віддати перевагу одному з інститутів Республіки Польща. Як і в інших країнах, тут існують приватні та державні університети. На сьогодні, повна база налічує п'ятсот освітніх структур, велика частина з яких — приватної форми власності. Що стосується питань якості, то обидва типи надають послуги освіти на вищому рівні, що, щорічно привертає величезну кількість іноземних абітурієнтів. Також, не відрізняються ВНЗ за кількістю предметів та навчальних годин, але, все ж, різниця є, особливо для іноземних абітурієнтів. Стаття буде пізнавальною для всіх абітурієнтів, оскільки, ми розглянемо Топ-5 державних університетів Польщі, а також, пріоритетність навчання іноземців в різних освітніх структурах.

Топові публічні інститути польської республіки

Державні (публічні, урядові) університети в РП, в більшості, мають багату історію, великі та добрі корпусу, широку матеріально-технічну базу та викладацький склад. Багато суспільних інституцій, створили з свого вищого закладу гучне ім'я, підкріплене високими рейтингами та знатними викладачами, тим самим, стаючи брендом. За результатами одного з найбільш впливових рейтингів — Perspektywy 2017, лідерами перегонів стали наступні університети:

  1. Варшавський Університет (Uniwersytet Warszawski). Одна з наймасштабніших освітніх структур, з більш ніж двохсотрічною історією, що входить в число кращих 200 вищих навчальних закладів світу.
  2. Ялеллонскій Університет (Uniwersytet Jagielloński). Один з найстаріших європейських ВНЗ.
  3. Політехніка Варшавська (Politechnika Warszawskа) — найбільший в центральній частині Європи, в якому осягають науку понад 33 тисяч студентів.
  4. Університет ім. Адама Міцкевича (Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu) — головний вищий заклад Познані.
  5. Вроцлавська Політехніка (Politechnika Wrocławskа) — одна з кращих технічних установ.

Перспективні вищі навчальні заклади для іноземців

Дійсно, Польща може пишатися своїми державними інститутами, але, для іноземних абітурієнтів є деякі моменти, які змушують задуматися: «На користь якого ВНЗ віддати перевагу?». У такому випадку варто врахувати два основних фактори: по-перше, річна вартість в приватних установах в 2-3 рази нижче, по-друге, публічні заклади просуваю резидентів країни на вітчизняний ринок праці. Виходячи з цього, та, з огляду на те, що приватні навчальні структури мають налагоджені взаємозв'язки з іноземними роботодавцями та міжнародними компаніями, тим самим, сприяючи працевлаштуванню своїх випускників, вибір досить простий. Розглянемо рейтингові та перспективні приватні інститути:

  1. Вроцлавський Університет Бізнесу — кращий непублічний бізнес-ВНЗ, з високим відсотком працевлаштування, після отримання диплома.
  2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула у Варшаві — у вищезгаданому рейтингу сидить на шостому почесному місці.
  3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві — пропонує топові спеціальності з помірною платою за рік.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що державні інститути в Польщі надають європейський диплом та дають хороші знання. Багато з них мають високі рейтинги та статус одного з великих ВНЗ Європи. Але, наважуючись на вступ в таку структуру, варто зважити всі за і проти. Ділячись багаторічним досвідом фахівці UP-STUDY звертають Вашу увагу, що іноземним абітурієнтам більш доцільно буде вступати до приватної навчальної структури: плата — нижче, якість на тому ж рівні, та й перспективи відкриваються ширші.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини