Чи беруть хабарі польські викладачі?

8091
Facebook Twitter
Чи беруть хабарі польські викладачі?

В даній статті ми піднімемо тему, яка стосується структури боротьби з корупцією в Польщі. Також, відповімо на питання, чи є хабарництво в польських університетах.

Ні для кого не секрет, що 20 років тому, Республіка Польща займала одну з провідних позицій, в рейтингу держав з високим корупційним показником. Але, після вступу Польщі до Європейського Союзу, ситуація докорінно змінилася. Здійснення низки антикорупційних заходів у сфері фінансів, політики та освіти, допомогло поліпшити економічний стан польської держави та вивести її зі списку найбільш корумпованих країн світу. Тому, в даній статті ми піднімемо тему, яка стосується структури боротьби з корупцією в Польщі. Також, відповімо на питання, чи є хабарництво в польських університетах.

Система боротьби з корупцією в Польщі

Починаючи з 2004 року, в даній країні був проведений комплекс реформ, спрямований на зміну правової системи, запровадження європейських стандартів, які працюють на формування негативного ставлення до хабарів, та на розвиток країни в цілому. Ось основний перелік реформ, які були проведені:1. Формування прозорої системи держзамовлень. Можливість вирішити всі питання з нерухомістю/автомобілем та наданням адміністративних послуг, слідуючи букві закону, за спеціально розробленими системами отримання та надання документів.2. Затвердження закону про свободу економічної діяльності. В результаті цього, різко зменшилася кількість сфер, в 3. Впровадження прямого обов'язку оприлюднення державними чиновниками інформації, про доходи та відомостей про майно.

Через два роки, після того, як Польща стала членом Європейського Союзу, запрацювала незалежна організація — Центральне антикорупційне бюро. Воно взяло на себе функції з розкриття злочинів, пов'язаних з хабарництвом, ухилом від оплати податків та профілактики корупційної поведінки. Також, в боротьбі з корупцією активно допомагають засоби масової інформації, міжнародний рух Transparency International та недержавна організація Фонд Баторія, що здійснює програму «Проти корупції».

Чи можливо здати сесію за гроші в польських університетах?

Польські університети відрізняються від українських ВНЗ високим рівнем викладання та якісною програмою навчання за Болонською системою. Також, однією з переваг навчання та отримання диплома про вищу освіту у ВНЗ Польщі для іноземних студентів є відсутність хабарництва в них. Тому, українська молодь, яка прагне жити за європейськими стандартами без хабарництва, та, яка бажає отримати якісні теоретичні/практичні знання з обраної спеціальності, для побудови подальшої успішної кар'єри, вступає до університетів Польщі. Хабарі в польських ВНЗ оцінюються, як кримінальний злочин, та караються позбавленням волі до 5-8 років. Посередництво в хабарництві є формою співучасті в отриманні або даванні хабара, тому, теж відноситься до злочинів, за які необхідно понести покарання — штраф або умовне позбавлення волі.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновки, що корупційні показники в Польщі різко впали, за час роботи відповідних незалежних організацій. Також, реформи в боротьбі з хабарництвом вплинули на систему освіти в польських університетах. Фахівці UP-STUDY рекомендують українським студентам зупинити свій вибір на здобутті якісної вищої освіти та європейського диплома, що котується в усьому світі, у ВНЗ Польщі без здачі сесії за гроші, а, спираючись на знання, набуті під час навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини