Бухгалтер — робота, заробіток, коло обов'язків. Як стати бухгалтером?

1357
Facebook Twitter
Бухгалтер — робота, заробіток, коло обов'язків. Як стати бухгалтером?

Дізнайтеся де у Республіці Польща вчитися бухгалтерського обліку, що таке робота у бухгалтерії, та на яку заробітну плату можуть розраховувати фахівці.

Складні таблиці в Excel Вас не лякають? Це добре, тому що бухгалтер займається ними щодня. Робота у бухгалтерії вимагає знання податкового законодавства та відповідальності. Якщо фахівець зробить велику помилку, податкова служба цього не упустить. Проте, якщо Вас таке не лякає, а цифри, рахунки, дебет, кредити та інші тонкощі викликають непідробний інтерес, варто розглянути напрям фінансів та бухгалтерського обліку ближче. Прочитайте цю статтю, щоб дізнатися, як стати бухгалтером та які обов'язки передбачаються роботою. Також вдасться дізнатися: де у Республіці Польща вчитися бухгалтерського обліку, що таке робота у бухгалтерії, та на яку заробітну плату можуть розраховувати фахівці.

Робота у бухгалтерії — що це таке та чи є у неї майбутнє?

Гроші правлять світом, та це добре для бухгалтерів. Якщо Ви бажаєте стати фахівцем з бухгалтерської справи, то можете бути впевнені, що професія не має нестачі у пропозиціях роботи. Причому перший підробіток можна знайти, починаючи зі студентської лави (практика, стажування, пропозиції для помічників, молодших бухгалтерів). На пізніх курсах є можливість працювати незалежними фахівцями, а з досвідом основними бухгалтерами великих компаній або міжнародних корпорацій. Крім того, якщо привертає напрямок, тоді можна розвивати кар'єру, проводячи аудити. Привабливий співробітник — людина з досвідом роботи 2-3 року.

Проте, перш ніж почати шукати дослідження, подумайте про те, що бухоблік — це не про підрахунок. Більше ні. Сьогодні це знання податкового законодавства, а також бухгалтерських та касових програм. Та вони (знання) повинні бути актуальними та постійно розширюватися.

Чи варто вибирати професію бухгалтера?

Якщо в якості аргументу ставити питання, пов'язані з технічним прогресом та глобалізацією, варто врахувати, що:

  • З'являється все більше компаній — це означає, що виникають фінансові дані, з якими повинні мати справу бухгалтери.
  • Іноземні аутсорсингові компанії надають аудиторські та бухгалтерські послуги компаніям з усього світу, у тому числі й у Польщі.
  • Розвиток Інтернету та нових комунікаційних технологій дозволяє одночасно виконувати бухгалтерські замовлення для багатьох клієнтів.
  • Регулярні профільні завдання стають все більш автоматизованими, але завдяки цьому зростає роль радників та аналітиків.

Якому з польських університетів віддати перевагу, бажаючи вчитися на бухгалтера?

Якщо Ви хочете отримати гарну роботу в області бухгалтерського обліку, знадобиться вища освіта. Фахівці UP-STUDY рекомендують вибрати один з наступних напрямків:

  • економіка;
  • фінанси та банківська справа;
  • управління зі спеціалізацією бухгалтерського обліку.

Їх вдасться знайти, причому зі справедливою платою за освітній рік у таких ВНЗ:

Скільки заробляє бухгалтер у Польщі?

Молодший бухгалтер — валовий дохід:

  • у великій компанії у Варшаві: від 4300 зл. до 7500 зл.;
  • у невеликій столичній компанії: від 4000 зл. до 6600 зл.;
  • у великій компанії в інших містах Польщі: від 3700 до 6500 зл.;
  • у невеликій компанії в інших містах РП: від 3400 зл. до 5700 зл.

Незалежний бухгалтер може розраховувати на великі заробітки. Наприклад, у Варшаві — від 7400 до 12 тисяч злотих, у регіонах — до 10500 злотих. Водночас головний бухгалтер може мати до 24 тисяч на місяць, а винагорода фінансового директора знаходиться у діапазоні 19500-37000 злотих.

Отже, фахівці, що займаються бухгалтерським обліком, мають популярність на європейському ринку праці. Маючи за плечима якісну польську освіту та 2-3 роки досвіду, можна знайти хорошу високооплачувану посаду. Щоб не витрачати час даремно, досвід краще поступово напрацьовувати, беручись за легкі завдання ще під час навчання. Тоді, вже з дипломом на руках, можна не претендувати на посаду молодшого спеціаліста, а на позицію штатного бухгалтера, з гідною оплатою, перспективами росту та іншими пільгами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини