Бізнес-ідея — бухгалтерія. Де у РП здобути освіту?

1333
Facebook Twitter
Бізнес-ідея — бухгалтерія. Де у РП здобути освіту?

Як відкрити свій бухгалтерський офіс? Де попередньо отримати потрібну освіту? Обговоримо це у статті.

Незалежних бухгалтерів та інших бухгалтерських працівників не вистачає у всіх воєводствах, якщо мова йде про Республіку Польща, до якої часто мігрують українці з метою придбання освіти, працевлаштування та побудови бізнесу. Попит на людей, котрі розбираються в області податкового права, значний, та існує багато робочих місць. Як відкрити свій бухгалтерський офіс? Де попередньо отримати потрібну освіту? Обговоримо це у статті.

Відкриття бухгалтерії без дозволу?

Варто нагадати, що професія бухгалтера у 2014 році була дерегулювати. А це означає, що бухгалтеру більше не потрібно складати державні іспити та отримувати сертифікат для виконання обов'язків. Потрібні знання, отримані під час навчання (наприклад, фінанси та бухгалтерський облік, економіка та суміжні області), а також уміння застосовувати їх на практиці. У цьому випадку фахівці UP-STUDY рекомендують звернути увагу на наступні обрані установи:

Інші престижні приватні ВНЗ також здатні надати якісну освіту з даного профілю. За повним переліком та допомогою у процесі вступу звертайтеся до будь-якого з представництв UP-STUDY.

Підприємець, який хоче відкрити бухгалтерію, не обов'язково повинен бути бухгалтером, але він повинен бути компетентним та відповідати вимогам закону від 29 вересня 1994 року бухгалтерського обліку, а саме:

  • мати повну дієздатність;
  • не мати кари за податкові правопорушення, за довіру до документів, майно, економічний оборот, торгівлю грошима та цінними паперами, а також за правопорушення, зазначені у розділі 9 зазначеного закону;
  • мати страхування цивільної відповідальності (якщо тільки діяльність бухгалтерії не обмежується веденням бухгалтерських книг про доходи та витрати, заповненням податкових декларацій).

Як відкрити бухгалтерський офіс у Польщі?

Бухгалтери мають різні можливості практикувати свою професію, деякі вирішують працювати у компанії, в якій працює бухгалтерський відділ (один або кілька осіб). Це хороше рішення для людей, які цінують безперервність та стабільність зайнятості. Робота у бухгалтерії, перед якою звітують зовнішні клієнти, більш гнучка. У певні періоди з'являється більше замовлень, та їх різноманітність також більше.

Однак бухгалтер, який працює у такому офісі, не завжди може прийняти рішення про кількість справ та виконаних замовлень. То може власний бізнес? Бухгалтерія — хороша ідея?

Компанія, що надає бухгалтерські послуги, після виконання відповідних умов може мати будь-яку юридичну форму. Отже, її можна зареєструвати у CEIDG або KRS як: індивідуальне підприємництво, цивільно-правове товариство, зареєстроване товариство, товариство з обмеженою відповідальністю, товариство з додатковою відповідальністю, акціонерне товариство, кооператив.

Правильний номер PKD, вказаний при реєстрації: 69.20.Z (бухгалтерські та бухгалтерські операції; податкові консультації).

Підсумовуючи, відповімо на запитання: «Чи є бухгалтерія хорошим бізнесом?». Варто врахувати, що хоча у бухгалтерів немає проблем з пошуком роботи, занадто велика кількість бухгалтерій в одній області може значно ускладнити запуск та скоротити кількість замовлень пізніше. Якщо, попри це, Ви вирішили відкрити бізнес, то добре б його розширювати, шукаючи клієнтів в інших регіонах Польщі. Тут буде корисна хороша реклама, орієнтована на командну систему та надійна робота над власним брендом, пропонуючи послуги найвищої якості, знижки та додаткові переваги.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини