Безвізовий режим для України відкрив багато можливостей. Розбираємося

5191
Facebook Twitter
Безвізовий режим для України відкрив багато можливостей. Розбираємося

Стаття буде корисна для всіх жителів України через те, що ми детально розглянемо всі особливості перетину кордону, відповідно до умов безвізового режиму.

Присутній ажіотаж навколо біометричних паспортів черговий раз підтверджує, що домовленість Європейського Союзу з Україною про безвізовий режим діє, а українці активно користуються цим нововведенням. Перетин кордонів з тридцятьма державами Європи стало набагато легше, та значно дешевше, бо відпала потреба оформляти документи, які б дозволили легально перебувати в іноземній державі (візу). Але, варто врахувати, що хоч і режим «без візи» відкрив ряд можливостей для більшості громадян України, існують категорії населення, такі як студенти іноземних ВНЗ, громадяни, які підписали довгостроковий контракт з європейською компанією, та інші, яким обмеженість перебування за безвізом не підходить, як такий різновид виїзду з країни. У цих та подібних випадках потрібен документ, який дозволить залишати батьківщину, терміном від 6 місяців до року, та більше. Стаття буде корисна для всіх жителів України через те, що ми детально розглянемо всі особливості перетину кордону, відповідно до умов безвізового режиму.

Документальна сторона безвіза

Як неодноразово згадувалося, тільки при наявності біометричного паспорта, можна організовувати поїздку за кордон. Термін перебування обмежений, дозволено до 90 днів, протягом 180-ти днів. Точний термін можна розрахувати за допомогою «шенгенського калькулятора». Крім паспорта нового зразка, обов'язково потрібно мати:

  • медичну страховку, якщо подорож загальним транспортом, або страхування цивільної відповідальності, пересуваючись Європою на автомобілі;
  • документ, який доводить мету Вашого виїзду з країни;
  • свідоцтво Вашого наміру повернутися на Батьківщину;
  • дорожні чеки, або довідка-виписка з банківської структури, яка підтверджує, що у Вас достатньо коштів для перебування за кордоном. Врахуйте, у кожної країни свої вимоги, щодо цього пункту.

Останнє слово завжди залишається за служителем прикордонного контролю, але не варто турбуватися, якщо у Вас немає порушень закону в інших країнах та Ви не зазначені в чорному списку жодної з країн, які прописані в домовленості, тоді все пройде успішно.

Хто може перетинати кордон, скориставшись безвізовим режимом?

В ідеалі, будь-який громадянин України з біометрією та правильно підготовленими вищевикладеними документами, але насправді, підійде він не для всіх цілей тому, розглянемо, за яких обставин можна виїхати з допомогою цього режиму:

  • при короткострокових відрядженнях, тривалістю до трьох місяців, раз на півроку;
  • на культурні заходи та спортивні події за кордоном;
  • для навчання на короткострокових мовних курсах, семінарах, симпозіумах, конференціях;
  • для нанесення візиту рідним, близьким, друзям;
  • для здійснення шопінг круїзу;
  • для подорожей та пізнання нових, доступних країн.

Серед країн, які тепер у вільному доступі для українців перебувають: всі країни-учасниці Європейського Союзу, за винятком Ірландії та Великобританії; країни «шенгенської четвірки» Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн та Швейцарія. Також, можна подорожувати в країни-крихітки, такі як Монако та Ватикан. Варто підкреслити, що це домовленість з ЄС, а не зоною Шенгену, тому країни Румунія, Болгарія, Хорватія та Кіпр теж можна відвідувати, відповідно до цих умов.

З отриманої інформації випливає, що безвізовий режим вдало вплинув на подорожі багатьох українців, які проводять нетривалий час за кордоном. Для тривалого навчання, працевлаштування та проживання — потрібно оформляти національну візу категорії D. Теж саме стосується власників паспортів старого зразка, їм все ще потрібно оформляти різного типу візи, для перетину кордону, ну, або міняти паспорт на новий, щоб скористатися умовами домовленості.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини