Самостійно вступити до польського ВНЗ

8398
Facebook Twitter
Самостійно вступити до польського ВНЗ

Багато в кого виникає запитання: “Чи можна подати документи на пряму до університету в Польщі та поступити самостійно?” - Так, це можливо. Давайте детально розглянемо варіанти того як це можна зробити.

Багато в кого виникає запитання: “Чи можна подати документи на пряму до університету в Польщі та поступити самостійно?” - Так, це можливо.

Вступити самостійно

Давайте детально розглянемо два варіанти вступу:Самостійно (без допомоги або "на пряму") та за допомогою представництва польського Університету в Україні (освітньої Програми UP-STUDY).

В першу чергу слід зазначити, що у випадку самостійної подачі документів, вступна кампанія починається з червня, коли на руках є документи про освіту (у цей час вже припиняється основний набір студентів, які вступають за допомогою Програми UP-STUDY в Україні і більшість спеціальностей вже є заповненими, тобто у майбутнього студента перелік доступних факультетів є меншим). Абітурієнт, який вступає самостійно, має особисто з'явитися до ВНЗ у Польщі та подати документи на вступ, підготувавши необхідні переклади та легалізувавши документи у міністерстві освіти.

Що потрібно робити та яка послідовність дій?

1) Потрібно володіти достатньою кількістю інформації про умови вступу та знати всі нюанси отримання візи (умови постійно змінюються) та легалізації в Польщі.

2) Ви закінчуєте школу, отримуєте атест та контактуєте з ВНЗ, щоб дізнатися наступну інформацію:— чи є місця для іноземних студентів на спеціальность, яка Вас цікавить у цьому році;— які терміни подачі документів та вимоги;— у якому районі міста знаходится Ваш університет (Щоб розпочати пошук житла: приватний хостел або квартира).

3) Вам потрібно виготовити по-терміновому у Міністерстві освіти України апостилі атестату та додатку до атестату (Орієнтовна вартість від 700-800 грн. процедура апостилізації можлива у Києві або Львові). Виготовити переклади необхідних документів та завірити їх у нотаріуса (часто ВНЗ вимагають печатку польського нотаріуса на перекладі). Дані послуги коштуватимуть Вам від 500 грн., але зверніть увагу на те, що перекладацькі бюро, як правило не володіють інформацією, щодо специфіки перекладу документів для вступу до конкретного ВУЗу, тому не виключайте можливість того, що Ваші документи можуть бути не прийняті або Вас попросять частково чи повністю замінити переклади.

4) Вам необхідно реалізувати кур'єрську доставку документів до Польщі. Наприклад, вартість міжнародної доставки цінних документів DHL коштуватиме від 500 до 1000 грн. за один пакет документів.

5) Вам необхідно виготовити усі дозвільні документи для виїзду, а також закордонний паспорт (проїздний документ дитини для вступу та отримання студентської візи не підходить), вартість дорослого паспорту по-терміновому (орієнтовний термін виготовлення 10 днів) від 1000 грн., в залежності від регіону).

6) Спланувати та здійснити дві поїздки в Польщу до обраного університету (при цьому потрібно мати підставу для відкриття візи на здійснення поїздки, наприклад, звернутись в турагенцію (за додаткові кошти) та поїхати як турист). Перший візит: подати заяву на вступ, пройти співбесіду. Другий: забрати документи про зарахування (знову ж таки, має бути підстава для відкриття візи для другою поїздки, так як ви не зможете скористатися одною візою для перетину кордону двічі). При цьому не забувайте про витрати: візи (консульський збір від 350 грн за одну візу), обов'язкове страхування, послуги візових центрів, послуги туроператора, номер у готелі, квиток на автобус до Польщі туди і назад, послуги таксі у Польщі, побутові втрати під час перебування тощо.

Сумарно така вступна кампанія обійдеться від 6000 до 9000 тисяч гривень.

Зверніть увагу! Знання польської

Приїжджаючи на співбесіду та подачу документів до університету, Ви вже повинні володіти польською мовою, та здати тест що підтверджує Ваші знання. Вам потрібно знайти житло (в цьому можуть допомогти агенції з нерухомості в Польщі, вартість послуг яких складає від 300 злотих), а також самостійно зайнятися виготовленням Карти Тимчасового Побуту, для легалізації перебування в Польщі.

Якщо Ви цінуєте власний час

Якщо ж Ви цінуєте власний час та нерви, то за ті ж самі кошти Ви можете довірити всі аспекти процедуру вступу представникам університету в Україні Програмі UP-STUDY, яка має досвід роботи на ринку освітніх послуг та допомогає вступати до Польщі українським абітурієнтам вже більше 7-ми років. (Відгуки студентів про навчання в Польщі по Програмі UP-STUDY).

Наша програма є офіційним сертифікованим центром прийому вступників до ВНЗ Польщі, що діє на правах приймальної комісії, гарантуючи при цьому зарахування до обраного університету. Вся співпраця підкріплена договором, що гарантує безпечний процес вступу.

Зауважте, що університети у Польщі віддають перевагу студентам Програми UP-STUDY тому, що вони (студенти) є повністю проінформованими і підготовленими до навчання та проживання в іноземній країні. Наші учасники та їх батьки на всіх етапах вступу відчувають впевненість у результаті зарахування та своєрідну безпеку під час участі: підготовка документів здійснюється нами у відповідних інстанціях згідно встановленим нормам обраного університету, документи перекладаються у сертифікованих польских товариствах, із урахуванням специфіки вступу до кожного конкретного ВНЗ, учасники завжди володіють актуальною інформацією щодо зарахування, навчання, та перспективи працевлаштування по тій чи іншій спеціальності. Студенти UP-STUDY отримують першочергове поселення у гуртожитках від університету.

Оплата послуг

Зверніть увагу, оплата послуг агенції покриває всі витрати пов'язані зі вступом та підготовкою документів, тому наші учасники не переплачують, під час участі у Програмі. Тим самим суттєвої фінансової різниці між самостійним вступом та вступом по Програмі UP-STUDY немає.

Крім того, у вартість послуг входить: рік копмлексної підтримки, організація довезення до Польщі на мовні курси та навчання (у супроводі представників Програми) із подальшим поселенням у гуртожиток, орієнтаційні лекції, інформаційна підтримка на кожному етапі вступу.

Рішення навчатися в Польщі

Далі рішення за Вами. Але який із варіантів Ви б не обрали, важливо розуміти, що шлях до вступу в іноземний ВУЗ не такий вже і простий, як на перший погляд це може здаватися: це і візовий режим, і підготовка документів до вступу, яка вимагає у рази більше зусиль та знань, ніж вступ в Україні. Проте, якщо Ви вирішили отримати освіту в Польщі, то це 100% правильне рішення, завдяки якому, у майбутньому Виотримаєте набагато більше перспектив і можливостей для реалізації у обраній сфері.

Від організаторів UP-STUDY

Досвід представників Програми є безцінним надбанням багатьох років роботи. Ми маємо відповіді на всі Ваші запитання:(097) 744-7777, (044) 484-3000

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини