Закриття ряду університетів у Польщі: “to be, or not to be”?

8895
Facebook Twitter
Закриття ряду університетів у Польщі: “to be, or not to be”?

Нещодавно ми отримали інформацію про те, що польські ВУЗи, через нестачу студентів, припиняють свою діяльність. Яка ж ситуація насправді та про яке закриття іде мова?

Нещодавно ми отримали інформацію про те, що польські ВУЗи, через нестачу студентів, припиняють свою діяльність. Яка ж ситуація насправді та про яке закриття іде мова? Діти та батьки стурбовані, що їх чекатиме та чи дійсно надана інформація в ЗМІ є достовірною.

Наш погляд

Зі своєї сторони Програма UP-STUDY “Навчання в Польщі” може сміливо стверджувати, що університети-партнери з якими ми співпрацюємо, є найрейтинговішими навчальними закладами Республіки Польща, мають світові акредитації та займають передові позиції на ринках праці, показуючи високий відсоток працевлаштування серед випускників, а отже мова про їх закриття не може іти.

Аби не бути багатослівними, ми звернулися до польської сторони, щоб з перших вуст отримати інформацію по ситуації, яка набрала такого широкого розголосу серед українських абітурієнтів.

Коментарі польської сторони

За словами міжнародних представників польських університетів-партнерів, про великий переполох з закриттям приватних ВУЗів вони і не чули. Так дійсно, у Польщі зараз досить гостро постала ситуація із демографічною кризою серед молоді, але мови про масове закриття вищих навчальних закладів йти не може, оскільки цю різницю компенсують студенти з інших країн, для яких пропонують вигідні умови навчання. Не можна сказати, що польські ВУЗи не закриваються взагалі, але це є нормальний процес, який завжди був і буде, метою якого є покращення якості вищої освіти в Польщі, чому ж це набуло розголосу лише зараз? Досить поширеним процесом на сьогодні в плані навчальних закладів є об'єднання приватних ВУЗів з державними, для створення єдиної академічної бази.

Інформація від міністерства освіти Польщі

Офіційний список університетів, які які перебувають у групі ризику, Ви можете знайти на сайті Міністерства освіти Польщі за даними посиланням http://www.nauka.gov.pl/szkolnictwo-wyzsze/system-szkolnictwa-wyzszego/uczelnie/lista-uczelni-niepublicznych-w-likwidacji/

Але знову ж таки, мова тут не йде, що ВУЗи закриють, а студентів виженуть на вулицю. Такі навчальні заклади або об'єднаються з іншими, або передадуть академічну базу в навчальні заклади за своїм профілем. Міністерство освіти Польщі досить ретельно контролює всі процеси, які відбуваються у зв'язку з такими ситуаціями. І цей процес, як би гостро він не сприйнявся українськими абітурієнтами піде лише на користь в плані покращення якості освіти, яка досить ретельно контролюється Євросоюзом. Підстав для хвилювання немає.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини