Як полегшити працевлаштування після закінчення університету

7875
Facebook Twitter
Як полегшити працевлаштування після закінчення університету

Найбільш популярне та хвилююче питання в освітній сфері — працевлаштування після здобуття спеціальності у ВНЗ. До можливих труднощів у цьому процесі призводять помилки, яких припускаються студенти протягом навчання.

Найбільш популярне та хвилююче питання в освітній сфері — працевлаштування після здобуття спеціальності у ВНЗ. До можливих труднощів у цьому процесі призводять помилки, яких припускаються студенти протягом навчання. Давайте дізнаємося про можливі перепони, зʼясуємо, що популярно на європейському ринку праці і як знайти хорошу роботу.

Працювати іноземному студентові в Польщі чи не працювати?

Почнемо із самого початку, і першу помилку роблять не діти, а самі батьки, кажучи своєму чаду: «Ніякої роботи під час навчання, тобі потрібно вчитися!»

Це неправильно, розпочинати трудову діяльність можна й потрібно в перший же тиждень приїзду на територію Республіки Польща. Абсолютно всі польські студенти працюють під час навчання. Це настільки нормально, що графік, за яким здобувається освіта в Польщі, побудований так, щоб студент мав можливість працювати. Звичайно ж, не секрет, що деяким ліньки трудитися і вони радіють, що три дні навчання, а чотири дні — вихідних. Багато хто просиджують у соціальних мережах, просто гуляють і постять фото. Ті ж студенти, які починають працювати, відчувають себе більш впевнено на території іншої країни, ніж інші. Процес адаптації проходить набагато швидше, плюс зʼявляються нові знайомства, ну й маленька матеріальна незалежність.

Також, дуже важливий момент: роботодавець звертає увагу на ваш досвід. Якщо доведеться вибирати між учнем Гарварда без досвіду роботи й студентом із простим дипломом, але непоганим досвідом, переваги віддадуть другому, хто вже щось уміє. Не дивуйтеся, європейський студент сам платить собі за освіту. Це як закон: батьки можуть допомагати, але багато хто навіть відмовляються від такої допомоги — не престижно.

Яку допомогу може надати університет

У польському навчальному закладі студентам допомагають накопичити досвід декількома шляхами:

  • Практики від Університету. Отримати практику досить просто, варто лише написати резюме, описати, чого ви бажаєте, віднести до університетського кабінету під назвою Buro Karier і чекати результатів. Однак не потрібно просто сидіти, приходьте в Бюро карʼєр кожен день і дізнавайтеся, як йдуть справи. Так ви покажете, що вам дуже потрібно і ви дійсно зацікавлені. Практика може бути як оплачувана, так і не оплачувана. Але не варто переживати: багато фірм беруть студентів, а після закінчення практики найкращим студентам пропонують роботу, з гнучким графіком, під навчання. Пробувати варто!
  • Програми з обміну. На базі свого університету можна скласти мовний іспит і поїхати до іншої країни на навчання або практику.
  • У самому університеті, в тому ж Buro Karier, можна отримати роботу на літо в Польщі або іншій країні.

Головне — не сидіти в кімнаті й не спати півдня. Виїхавши за кордон, потрібно бути активним і використовувати будь-яку можливість.

Не кожен університет має досить партнерів-роботодавців, щоб Buro Karier могло забезпечити студента не тільки практикою, а й роботою. Обирайте університети, які мають високий відсоток працевлаштування студентів після закінчення навчання. Щоб знайти такий, потрібно або звернутися до фахівців або самому пошукати в інтернеті. Також величезну роль має профіль університету: нелогічно вивчати економіку в гуманітарному ВНЗ.

Успіху досягає той, хто його шукає

Студент не навчиться жити й вести нормальний спосіб життя, влаштуватися в Польщі, якщо не відчує все на власному досвіді. Чим людина молодша, тим швидше вона до всього звикає. Ну і, звичайно, зʼявляється впевненість у собі, яка допомагає протягом усього життя.

Не варто боятися роботи й непокоїтися, що вона перешкодить навчальному процесу. Головне — навчіться правильно розподіляти свій час (у цьому стане в нагоді метод спроб і помилок) і вирушайте до карʼєрних вершин із початку навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини