5 способів здешевити страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів у Кракові

1038
Facebook Twitter
5 способів здешевити страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів у Кракові

У країнах ЄС власники транспорту зобов'язані мати відповідне страхування. Щоб скоротити витрати, фахівці центру UP-STUDY пропонують розглянути п'ять способів отримати дешевшу страховку відповідальності.

У країнах Європейського Союзу власники транспортних засобів зобов'язані мати відповідне страхування. Молоді українці та іноземці з інших країн, вирушаючи з метою навчання до університетів Республіки Польща, часто вже з другого курсу здатні на власні кошти придбати авто. Так, не машину з салону, але хороший автомобіль з вторинного ринку, на який вдасться накопичити зі стипендії за кілька місяців або піврічного підробітку. У різних містах суми на авто, як і на страхування — відрізняються. Хоча страхування цивільної відповідальності у Кракові, якому часто надається перевага локальними та іноземними громадянами, не найдорожче, воно ні в якому разі не дешеве. Багато водіїв платять більш ніж 1000 злотих за обов'язкові поліси у цьому європейському куточку, тому економія буде до речі. Щоб скоротити витрати, фахівці центру польської освіти UP-STUDY пропонують розглянути п'ять способів отримати дешевшу страховку відповідальності.

ТОП 5 методів отримання поліса страхування відповідальності за вигідної вартості

  • Створення гарної страхової історії. Ключовим аспектом, що впливає на ціну, є історія страхування — від цього залежить розмір знижок, отриманих за безпечний рух. Щоб претендувати на них й далі, необхідно продовжити політику відповідального водіння протягом як мінімум кількох років. Це пов'язано з тим, що за кожні 12 місяців, під час яких застосовується політика, Ви можете отримати знижку 10%, водночас як їх максимальне значення зазвичай складає 60%. Є одна умова: не можна бути винуватцем дорожньо-транспортних пригод. Будь-яка шкода, заподіяна водієм та повідомлена страховику, означає ануляцію отриманих знижок. Зазвичай, за одну подію втрата становить 10% або 20%. Коротко кажучи, безпечне та дбайливе водіння окупається, дозволяючи заощадити не тільки через меншу витрату палива, але і через дешевий ПС.
  • Пошук дешевої пропозиції. Кожен водій, який планує отримати обов'язкове страхування, повинен знати, що єдиним фактором, котрий диференціює всі пропозиції на ринку, є ціна. За винятком премії, кожен поліс ідентичний та гарантує однакове покриття. Отже, не має значення, за скільки або в якій компанії Ви його купуєте. Тому в інтересах водія знайти дешеву пропозицію, яку запропонує страховий агент або порівняти поліси в Інтернеті. Краків — велике місто, тому страхові агенти працюють, борючись за кожного клієнта. У кожному житловому комплексі Ви можете скористатися послугами фахівця, який за лічені хвилини знайде дешеві поліси для водія. Цього ж ефекту можна домогтися, не виходячи з дому, використовуючи веб-сайт порівняння страхових послуг.

  • Відмова від розстрочки. Багато краківських водіїв купують ПС на виплату. Вони переконані, що таким чином зможуть полегшити ношу. Насправді, все навпаки, оскільки той факт, що премія ділиться на розстрочку, збільшує остаточну вартість страховки на 10-20% у порівнянні з тією, якої вона досягла б, якби була виплачена негайно.
  • Вибір другого власника. Молоді водії або люди, які ніколи не оплачували цивільно-правову відповідальність як власників автомобілів, повинні враховувати високі ціни обов'язкового страхування. Тому в їх випадку розумним рішенням є зробити власника транспортного засобу формальним водієм, який має високі знижки. Досить того, щоб це було зазначено у страховці, водночас як автомобіль буде використовуватися іншим власником. Таким чином, молоді та недосвідчені водії можуть скоротити витрати до половини.
  • Купівля автомобіля з маленьким двигуном. Якщо Ви не хочете переплачувати за ПС, Вам слід купити автомобіль з невеликим двигуном, оскільки у міру збільшення потужності застрахованого транспортного засобу ціна поліса збільшується.

Підсумовуючи, зауважимо, що якщо Ви приїхали до Польщі з довгостроковою перспективою з України або іншої країни СНД, варто пам'ятати, що це правова держава, де всі дотримуються приписів та норм. Зважаючи на це, потрібно стежити за правилами, а також стоком дії важливих документів, у тому числі й страховки на авто. Говорячи про останню, страхування цивільної відповідальності, якщо Ви хочете заощадити, то краще використовувати всі запропоновані поради, тоді й вигода буде максимальною.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини