3 найважливіших правила у вивченні польської мови

1624
Facebook Twitter
3 найважливіших правила у вивченні польської мови

У цій статті, ми підкажемо, як знайти мотивацію та яких правил потрібно дотримуватися для вивчення польської мови, адже "чарівної таблетки“ у вивченні мови не існує і потрібно докласти максимум зусиль, щоб надалі отримати результат.

Вивчення мови — це практична навичка, яка залишається із вами на все життя. Це теж саме, що навчитися водити автомобіль, або грати на фортепіано. І те який метод, яких правил Ви будите дотримуватися для вивчення польської мови й залежатиме Ваш успіх у її знаннях. То які ж методи використовувати?, - запитаєте Ви. Яких правил потрібно дотримуватися для ефективного і швидкого вивчення польської мови?

Правило № 1. Систематичність вивчення мови

Як говорить стара латинська приказка "Repetitio mater studiorum est” ("Повторення — матір навчання“), чим більше регулярним є навчання та систематичними будуть заняття з польської мови, тим це ефективніше буде для Вас. Втім все ж не потрібно перевантажувати себе та свій розум постійним сидінням за книгами, дивлячись відео і постійним навчанням. Навчатися потрібно дозовано, адже наш мозок сприймає інформацію найкраще на початку та в кінці заняття. Тому потрібно завжди під час вивчення мови робити перерви для відпочинку, щоб із новими силами продовжувати вивчати мову далі. Але як все це реалізувати на практиці? Наприклад, кожного дня виділяйте по 20-40 хвилин на день для вивчення мови, або ж 2 рази на день 20 хвилин. Таке рішення буде дуже ефективним. По-перше, якими б Ви не були зайнятими, але все одно знайдете 20-40 хвилин на день для повторення нових слів, для читання діалогу, або ж для перегляду відеоуроку. По-друге, Ви отримуєте невелику частину інформації та тим самим формуєте свої навички без будь-якої втоми. Перевага такого систематичного вивчення польської мови в тому, що Ви задоволені собою, своїми знаннями, відповідно збільшується мотивація подальшого навчання, а ефективність з кожним днем росте.

Правило № 2. Різноманітність у вивченні мови

Під час вивчення польської мови потрібно основну увагу зосередити на спілкуванні, на комунікації, адже мова – це засіб міжособистісного спілкування. І якщо Ви будите просто вчити мову, проходити тести, вчити слова, але не матимете спілкування польською мовою з іншими, то на жаль Ваші старання зведуться нанівець. Тобто під час вивчення мови потрібно використовувати різні методи та форми навчання і чим вони будуть різноманітнішими вони будуть, тим краще для Вас. Це можуть бути: діалоги, комунікаційні ігри, різноманітні мовні завдання, дискусії й т.д. Наприклад, одного дня Ви читаєте цікавий текст польською мовою, робити його переклад та переказуєте. На інший день дивитеся цікавий фільм, або мультфільм з українськими субтитрами. На третій день пишете есе на тему, яка Вас найбільше цікавить. На четвертий день обговорюєте, дискутуєте на теми, на які Ви писали есе. І така ось різноманітність у вивченні польської мови принесе Вам швидкий та ефективний результат.

Правило № 3. Баланс у всьому

При вивченні польської мови завжди потрібно дотримуватися певної спортивної дисципліни у поєднанні навчання з відпочинком. Переглядаючи фільми польською мовою, мультфільми, читаючи книги, слухаючи музику Ви не лише відпочиваєте, але і розвиваєте свій інтерес для подальшого навчання, вдосконалюєте вміння та навички, які вже здобули. Головний секрет ефективного вивчення мови – це поєднання навчання та відпочинку, що дасть змогу Вам отримати зарядку для подальшого вивчення мови. На жаль, багато абітурієнтів думають, що для вивчення польської мови потрібно на 100% віддаватися навчанню і на жаль не виділяють час для відпочинку. Але це не так, адже ефективним підходом для вивчення мови є коли 30% свого часу витрачається на навчання, вивчення нових слів, написання діалогів та 70% на відпочинок.

Під час навчання на курсах польської мови від UP-STUDY ми звертаємо особливу увагу на навичку спілкування польською мовою. Вже із першого уроку навчання проводиться тільки польською мовою, використовуються різноманітні мультимедійні матеріали, дискусії, комунікаційні ігри й т.д.., щоб якнайшвидше подолати мовний бар'єр та розширити словниковий запас. Разом з тим важлива роль приділяється граматиці, правильності написання, причому граматичні теми завжди практикуються в реальних мовних ситуаціях. Компанія UP-STUDY, надає українським абітурієнтам шанс пройти спеціалізований курс польської мови в Києві протягом 8 місяців і опанувати польську мову до рівня А2-В1 абсолютно безкоштовно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини