Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Менеджмент у логістиці» у Польщі

7946
Facebook Twitter
Зміцнення гривні: Наскільки подешевшала спеціальність «Менеджмент у логістиці» у Польщі

Оскільки логісти зараз є затребуваними професіоналами, дізнаємося, наскільки подешевшала спеціальність «Менеджмент у логістиці» в обраних освітніх установах РП.

У зв'язку з тим, що навчання студентів бюджетного відділення в українських університетах обходиться державі приблизно у 30 тисяч гривень на рік, а учні-контрактники платять лише близько половини від цієї суми, було прийнято рішення підвищити у три етапи річну плату для останньої категорії молодих людей. Таким чином навчання в Україні стало дорожче, при цьому якість залишилася на колишньому рівні. З огляду на, що національна українська валюта зміцніла на 20%, на сьогодні, у такій європейській країні, як Республіка Польща, нашим землякам стало вчитися дешевше, ніж на Батьківщині. Вирушаючи отримати диплом за кордоном, варто завчасно підібрати спеціальність, яка буде мати попит й через 3-5 років.

Що вивчають студенти польських ВНЗ, які вирішили стати менеджерами у логістиці?

Раніше менеджмент у логістиці не виділявся в окремий напрям, а лише був один з предметів, які передбачалися курсом «Логістика». Але, оскільки є попит саме на фахівців, які вміють керувати логістичним процесом, ВНЗ відповіли на запит роботодавців Польщі та відкрили профільний напрям. Після навчання за курсом «Менеджмент у логістиці», на ринок праці виходить фахівець, що вміє стратегічно управляти матеріальними потоками у процесі постачання: закупівлі, перевезення, продажу та зберігання матеріалів, деталей та готового інвентарю (техніки та іншого). Поняття логістичного управління містить також менеджмент потоків інформації та фінансових потоків. У цьому випадку логістика спрямована на оптимізацію витрат та раціоналізацію процесу виробництва, збуту та супутнього сервісу як у рамках одного підприємства, так і для групи організацій. У процесі навчання, молоді люди вивчають ряд наступних дисциплін: Менеджмент логістичних систем; Аналіз та логістика транспорту; Мікро- та макроекономіка; Управління ланцюгами постачання й логістика; Глобальна логістика; Міжнародний бізнес; Бухгалтерський облік; Інформаційні системи та технології у логістиці; Проєктування логістичних систем; Управління запасами у логістичних системах; Економічні аспекти менеджменту логістичних систем; Управління потоками у логістичних системах; Транспортні тарифи та ціноутворення у сфері логістичних послуг; Управління зовнішньоекономічною діяльністю у логістичних системах; Стратегічне планування у логістичних системах; Іноземна мова.

Що стосується заробітної плати медіана за цією посадою становить 4800 злотих брутто. Кожен другий менеджер з логістики отримує зарплату від 4000 до 5840 злотих.

На скільки стала дешевше спеціальність «Менеджмент у логістиці» у кращих для українців університетах РП?

Фахівці UP-STUDY рекомендують нашим землякам, а також іноземцям з інших країн вступати до приватних ВНЗ Польщі, оскільки вони є багатонаціональними, а це значить, що вдасться вчитися не тільки з поляками, а й представниками багатьох інших держав, а також відкривають можливість глобального працевлаштування, при цьому навчання обходиться дешевше. Дізнаємося, скільки тепер обійдеться навчальний рік у зв'язку зі зміцненням позицій гривні на 20%:

Розглядаючи інші напрямки логістики можна віддати перевагу Академії суспільних наук у Варшаві, в якій навчання на факультеті «Логістика» подешевшало на 6 тисяч, та тепер річна плата становить майже 28 тисяч грн.

Бажаючи ще більше скоротити витрати та вибравши у посередники між Вами та ВНЗ мрії компанію UP-STUDY, вступаючи до одного з двох перерахованих університетів, а також до Академії Вістула або Ольштинського університету, можна завоювати грант на знижку у розмірі 50% оплату першого року навчання. Також, вибравши один з трьох установ освіти: Університет Вістула, Вроцлавський університет бізнесу або Ольштинський університет, Ви можете отримати знижку на перший освітній рік до 300 євро.

Підсумовуючи, варто зауважити, що недорога, але якісна освіта у Польщі стало ще доступнішим завдяки укріпленню гривні на 20% та ексклюзивним знижкам від центру UP-STUDY. Більш того, можна стовідсотково вступити до обраного ВНЗ, при цьому заощадити на оплаті послуг нашого центру, вибравши одну з доступних акцій: «Швидкий вступ на осінь 2020 — 2990 грн», «Вступай з другом за пів ціни» або для учнів 9-10 класів «Вступ на осінь 2021 всього 5000 грн + Безкоштовний * курс польської мови». З нами Ви будете вчитися в одному з кращих польських ВНЗ з мінімальними вкладеннями, а також уникнете стресу щодо підготування документів, пошуку житла або відкриття візи, адже кваліфіковані фахівці UP-STUDY підтримують на кожному з етапів навчальної міграції.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини