ВНЗ Польщі. Вартість навчання

6975
Facebook Twitter
ВНЗ Польщі. Вартість навчання

У цій статті ми розглянемо перспективні напрямки та спеціальності, що пропонують польські університети, а також їх вартість, в залежності від обраного освітнього рівня (бакалавр або магістр).


Здобувши вищу освіту в польських ВНЗ, перед Вами відкриваються широкі можливості застосувати свої професійні навички, як в Україні, так і в європейських країнах. Тим більше, що українські випускники дуже затребувані на міжнародному ринку праці, так як на виході з установи вищої освіти вони володіють не менш як чотирма мовами. Найчастіше, українські абітурієнти вибирають університети Польщі не тільки через високий відсоток працевлаштування, а й через ідеальне співвідношення ціни і якості послуг освіти. У цій статті ми розглянемо перспективні напрямки та спеціальності, що пропонують польські університети, а також їх вартість, в залежності від обраного освітнього рівня (бакалавр або магістр). Тому інформація буде корисна не тільки для абітурієнтів, а й для випускників бакалаврату.

Як вибрати перспективне місто для навчання?

Багато хто погодиться, що вибираючи місто для здобуття освіти, ми приймаємо рішення, від якого залежить наше майбутнє. Також, не секрет, що роботодавці більше цінують дипломи ВНЗ, які знаходяться у великих або економічно важливих містах. Українцям рекомендовано обирати установи вищої освіти в містах західної частини Польщі або столиці, так як вони, найчастіше є центрами: логістики, адміністрації, досліджень, науки, культури, бізнесу та інвестицій. Яскравими прикладами міст, що підходять під ці критерії є: Вроцлав, Варшава. Познань і Лодзь. Розглянемо більш детально заклади вищої освіти в деяких з перерахованих міст і вартість навчання на популярні спеціальності.

Мультикультурний Вроцлав і переваги навчання в ньому

Вроцлав можна назвати батьківщиною зростаючої студентської спільноти, і вища освіта представлена ​​в ньому тридцятьма основними університетами. Перевагами установ вищої освіти, які знаходяться в цьому місті можна назвати наступні:— висока ймовірність працевлаштування в міжнародні компанії відразу по закінченню університету;— так як столиця Силезії є великим логістичним центром, то спеціальності, пов'язані з логістикою, міжнародним бізнесом, міжнародною торгівлею і схожих напрямків — дуже затребувані;— близькість інших економічно розвинених держав Європи дозволяє мігрувати на роботу, так як диплом визнається всіма країнами ЄС.

Гідним не тільки уваги, а й навчання в його стінах, ВНЗ у Вроцлаві є Вроцлавський Університет Бізнесу (Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu). Єдиний вузькопрофільний заклад, який готує фахівців напряму «туризм» і «бізнес». Вартість навчання освітнього рівня бакалавр польською мовою — €1100, англійською — €2000. Магістратура за вказаними напрямами обійдеться в €1300 польською мовою, іншого варіанту не передбачено.

Варшава і університет з широким асортиментом спеціальностей

Столиця польської держави налічує понад вісімдесят ВНЗ, але якщо Ви бажаєте навчатися в установі вищої освіти з величезним досвідом викладання, за доступними цінами і з широким вибором дослідних програм, то Вам необхідна Академія Фінансів і Бізнесу Вістула (Akademia Finansów i Biznesu Vistula). Серед топових спеціальностей можна виділити: ЄС і європейські асоціації, журналістику, інтернет-технології, IT в системах виміру, моделювання і впровадження інформаційних систем і багато інших. Вартість бакалаврату коливається від €1300 до €2500, в залежності від напрямку і мови викладання. Магістратура в Польщі, а саме, безпосередньо в Академії Вістула — від €1450 до €3250. Також, ця академія допоможе в отриманні диплома E-MBA, вартістю в €4000 за рік навчання. Весь курс займає 2 роки (4 семестри).Повний перелік університетів Ви можете переглянути на сайті, а за більш детальною інформацією звертайтеся в наші представництва.

Підбиваючи підсумок з викладеного матеріалу, слід зауважити, що представлені ВНЗ Польщі, а також ті, котрі не були розглянуті — є зразком якості освіти, доступності і перспективності. Вартість навчання варіює від €465 до €4000 в рік, в залежності від напрямку дослідження, мови викладання і рівня градації. Обирати заклад вищої освіти Польщі варто не тільки через перераховані якісні аспекти, а й через прекрасну і затишну атмосферу, в яку занурюються студенти, навчаючись в містах з багатою історією та культурною спадщиною.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини