Вища освіта у Польщі, яку спеціальність вибрати, щоб добре заробляти?

1215
Facebook Twitter
Вища освіта у Польщі, яку спеціальність вибрати, щоб добре заробляти?

У статті ми розповімо про топові напрямки, навчання за якими у майбутньому принесе високий дохід, а також про польські ВНЗ, котрим варто віддати перевагу.

Наближаючись до закінчення школи або іншої установи середньої освіти, українці, як і молоді люди з інших країн, ставлять собі питання щодо того, яку спеціальність вибрати, щоб у майбутньому мати стабільний високий дохід, можливості професійного розвитку та моральне задоволення. Зауважимо, що це не може бути спонтанним рішенням, проходженням за ідеєю батьків або стопами нерозлучних друзів. Від вибору залежить майбутнє кожної окремої людини, тому його варто робити, спираючись на глибокий аналіз ринку праці, вимог роботодавців, власних талантів, нахилів та здібностей та ряду непрямих факторів. Також важлива локація навчання, адже погодьтеся, вчитися, наприклад, на айтішника, в Україні та у Республіці Польща, куди охоче відправляються наші земляки у пошуках знань та можливостей, — це різний рівень освіти. Дана стаття буде цікавою для всіх молодих людей, попри необхідний рівень освіти, оскільки ми розповімо про топові напрямки, навчання за якими у майбутньому принесе високий дохід, а також про польські ВНЗ, котрим варто віддати перевагу.

ТОП 3 напрямів навчання, які відкривають великі перспективи кар'єрного росту та високої заробітної плати

Фахівці UP-STUDY звертають увагу молодих людей на те, що дуже важливо приділити особливу увагу питанню популярності професії та перспектив її розвитку. Деякі напрямки, такі, як, наприклад, економічний, є надлишковими, що позначається на майбутньому працевлаштуванні. Тому необхідно відстежувати ті, у фахівцях за якими є дефіцит. Складно назвати лише конкретні професії, адже у такому випадку вони будуть представляти ІТ-сферу. Зважаючи на це, назвемо трійку тих напрямків, фахівці в яких (попри вузькість професійних обов'язків), зможуть розраховувати на гідну оплату праці.

  1. Фахівці з системної галузевої аналітики. Заглиблюючись в основи статистичного розвитку, фахівці матимуть підвищений попит у різних напрямках промисловості. Аналітичні дослідження вже зараз мають вагоме значення для ефективної підприємницької діяльності, а у майбутньому вони будуть мати ще більшу вагу для компаній, що бажають вести бізнес у глобальному масштабі.
  2. Професії, пов'язані з комп'ютерними технологіями, а також глибоким математичним аналізом. У цій групі варто виділити: фахівців з кібербезпеки, комп'ютерних аналітиків, розробників програмного забезпечення, комп'ютерних програмістів. Вже сьогодні молоді люди, які мають мінімальний досвід у будь-якому з даних напрямків, навіть на етапі навчання можуть заробляти більш ніж мінімальна винагорода.
  3. Експерти у галузі архітектури, проєктування та інженерії. Крім основних видів діяльності, в особливо виграшному становищі будуть фахівці, які проводять дослідження у напрямку біотехнології та високих технологій, а також робототехніки та мехатроніки.

У яких ВНЗ варто отримувати будь-яку з рейтингових спеціальностей?

Не всі університети Польщі однаково хороші для іноземців. Державні установи орієнтовані на локальних жителів, яких активно просувають на ринок праці. У разі іноземців, варто віддати перевагу одному з наступних обраних університетів, які мають високий рівень викладання, справедливу плату за навчальний рік та відкривають великі можливості:

Повний список ВНЗ та допомогу у процесі вступу, відкриття візи та пошуку житла Ви можете отримати, звертаючись до представництв центру UP-STUDY, який є лідером у сфері надання посередницьких послуг для українських абітурієнтів.

Отже, спеціальність варто підбирати ретельно. Необхідно враховувати як власні таланти, так і тенденції ринку. Правильно зроблений вибір у майбутньому дозволить отримувати не тільки високий дохід, але й моральне задоволення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини