Варшавський Державний Університет. Вступ

9750
Facebook Twitter
Варшавський Державний Університет. Вступ

Даний нарис представляє інтерес для абітурієнтів, які розглядають Польщу, як найперспективніший варіант здобуття вищої освіти, але потребують пересвідчення правильності свого вибору.

Варшавський Державний Університет (Uniwersytet Warszawski, лат. Universitas Varsoviensis, сокр.UW) в Польщі - один з найвеличніших вищих навчальних закладів. Понад 200 років надає якісну освіту для більш ніж 56 тисяч студентів з різних країн. Не має потреби в додатковому підтвердженні атестатів або попередніх дипломів. Даний нарис представляє інтерес для абітурієнтів, які розглядають Польщу, як найперспективніший варіант здобуття вищої освіти, але потребують пересвідчення правильності свого вибору.

Специфіка Universitas Varsoviensis

Варшавський Університет був названий британським виданням «Таймс» одним з двохсот кращих ВНЗ світу. Престижні нагороди, стабільно високі місця в багатьох рейтингах Європи, особисті нагороди викладацького складу лише підтверджують заслуженість тведження британського журналу. Привабливість цього ВНЗ викликана багатьма причинами:1. При вступі пропонує понад дев'яносто спеціальностей і дослідницьких напрямків в гуманітарних, природничих і точних науках.2. Курси складені відповідно до світових тенденцій економіки, бізнесу, інформаційних технологій та інших важливих напрямків.3. Студенти приймають участь в науково-дослідних групах, які координуються досвідченим викладачем, що має безцінний практичний досвід.4. Добрі відгуки колишніх учнів про якість і грамотності програм навчання.5. З кожним роком відкриваються нові спеціалізації.6. Вартість навчання відносно невисока в порівнянні з країнами Європи.

Дійсно, оплата послуг освіти в UW значно нижча за європейську, але чи так це щодо польських столичних навчальних закладів? Наприклад, Академія Суспільних Наук (Społeczna Akademia Nauk w Warszawie) пропонує магістерську програму «управління в адміністрації» за €1091 на рік. Магістратура цієї спеціальності в UW обійдеться €3100. Якість програм в Академії Суспільних Наук знаходиться на тому ж рівні, що підтверджено центом польської освіти UP-STUDY. Інший приклад, оплата бакалаврату спеціальності «менеджмент» в Варшавському Університеті Менеджменту (Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie) становить €952, а в UW €3000, що більш ніж в три рази вище. Доцільність вкладених грошей кожен визначає самостійно, але факти саме такі.

Умови проживання в гуртожитку

Для проживання іногородніх та іноземних студентів, передбачено два гостьових будинки і шість гуртожитків. Вартість проживання у двомісній кімнаті від шістдесяти до ста двадцяти євро. В користування надається загальна кухня, одна ванна на кілька кімнат, вільний вихід до інтернету, а для приємного дозвілля: більярдна, читальня і кімната відпочинку. У гостьовому будинку на двох плата становить від шестисот до дев'ятисот євро. Оренда житла в столиці Польщі обійдеться мінімум в €150-€300.Безсумнівно, вступ до Варшавського Державного Університету — це рішучий крок, що вимагає чимало капіталовкладень. Престижність, популярність і перспективність цього вищого навчального закладу не викликає сумнівів, але для значної частини українських абітурієнтів, фінансовий бар'єр може бути непосильним. Розглядаючи навчання в польських ВУЗах, потрібно надати значення вибору оптимального співвідношення ціни і якості, бо в гонитві за популярністю і авторитетом можна втратити більш важливі переваги.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини