Варшавський державний університет. Факультети та вартість навчання

11737
Facebook Twitter
Варшавський державний університет. Факультети та вартість навчання

Вибір країни навчання та університету у ній — це одне з тих глобальних рішень, яке вплине на все подальше життя, стрімкість побудови кар'єри та матеріальний достаток.

Вибір країни навчання та університету у ній — це одне з тих глобальних рішень, яке вплине на все подальше життя, стрімкість побудови кар'єри та матеріальний достаток. Саме тому необхідно зважити всі позитивні та негативні сторони кожного із запропонованих ВНЗ. Вибираючи здобуття вищої освіти за кордоном, необхідно враховувати також форму власності потенційного навчального закладу, оскільки від цього залежить швидкість особистісного розвитку, а також обсяг інвестицій, який потребує навчання. Одним з популярних та рейтингових польських установ вищої освіти є Uniwersytet Warszawski (Варшавський Університет). Він, як і інші ВНЗ Республіки Польща, має безліч позитивних аспектів, але, тим не менш підходить не всім, про що ми поговоримо більш детально у даному нарисі.

Особливості та факультети UW

Заснований більш ніж 200 років тому (1816 рік), даний університет є громадською структурою вищої освіти, яка, на поточний момент навчає майже 57 тисяч студентів, як локальних, так і міжнародних. Один з найбільших польських ВНЗ, він займає передові позиції у внутрішніх рейтингах. Для зазначеної кількості студентів, викладацький склад є не дуже великим (3100 співробітників), але, маючи високу кваліфікацію вони повністю забезпечують учнів ВНЗ необхідними знаннями та досвідом. UW надає можливість вибрати програму з майже сотні спеціальностей, які присутні на 37-ми факультетах. Відповідаючи стандартам європейської якості, університет пропонує програми як польською, так і англійською мовою. Процес зарахування відбувається за результатами іспитів. Українці мають можливість навчатися на бюджеті при наявності Карти Поляка та успішно пройшовши вступні випробування.

Всі факультети у рівній мірі мають попит, але, варто виділити журналістику та факультет математики, інформатики та механіки — на яких в останні 5 років збільшилася кількість кандидатів на навчання. Вартість навчання залежить від обраного напрямку досліджень та мови навчання, але починається від 2 тисяч євро. Це є середньою вартістю для державних структур, але досить високою у порівнянні з приватними польськими університетами.

Як обрати перспективний ВНЗ іноземним студентам?

Фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що іноземним студентам набагато перспективніше буде навчатися у приватних університетах, оскільки непублічні ВНЗ просувають своїх учнів на міжнародний ринок праці, водночас як державні структури сприяють полякам у працевлаштуванні в локальні компанії. Також приватні освітні установи мають більш низьку плату, аналогічну якість навчання, та виділяється індивідуальним підходом до студентів. Бажаючи отримати якісний європейський диплом в приватному ВНЗ, розташованому у польській столиці, варто звернути увагу на:

Академію фінансів та бізнесу Вістула, яка має великий вибір спеціальностей та пропонує навчання у воістину інтернаціональному середовищі;

Академію суспільних наук, що є еталоном для поляків, яка стала доступна й українцям;

— Університет гуманітарних наук та психології, що має європейське визнання та великий попит серед роботодавців.

Отже, який би польський університет (приватний або державний) Ви не обрали, в будь-якому випадку, можна розраховувати на якісне надання знань та отримання практичного досвіду. Варшавський держ.університет — престижний ВНЗ з високим рейтингом, але іноземцям вчитися у ньому не вигідно, оскільки висока плата за навчальний рік не гарантує сприяння з боку структури у працевлаштуванні. Українцям доцільніше навчатися у непублічних освітніх установах РП, а правильно підібрати конкретний ВНЗ та спеціальність допоможуть наші кваліфіковані представники.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини