Університети Польщі. Ціни та спеціальності

7271
Facebook Twitter
Університети Польщі. Ціни та спеціальності

Стаття буде актуальна для всіх абітурієнтів першого та другого науково-кваліфікаційного ступеня, тому що ми розглянемо рейтингові польські ВНЗ з топовими спеціальностями, а також, вартість навчання в них.

Республіка Польща — чудова європейська країна з багатою історією та унікальними пам'ятками культури, але, для українських абітурієнтів, вона, в першу чергу, держава, в якій можна отримати якісний європейський диплом з помірною платою за навчальний рік. Через високий показник корупції у вітчизняних університетах, а також того, що більшість учнів українських шкіл не проходять зовнішнє національне оцінювання — вищі навчальні заклади Польщі актуальні, як ніколи раніше. Повна польська база закладів вищої освіти налічує трохи понад п'ятсот університетів. Серед них, третину складають державні вищі навчальні заклади. Незалежно від форми власності, вся система навчання відповідає Болонському процесу та стандартам європейської якості. Стаття буде актуальна для всіх абітурієнтів першого та другого науково-кваліфікаційного ступеня, тому що ми розглянемо рейтингові польські ВНЗ з топовими спеціальностями, а також, вартість навчання в них.

Критерії вибору інституту. Кращі ВНЗ

Дуже важливим фактором для іноземних абітурієнтів є місто розташування, а також, форма власності. Попри те, що державні освітні установи дуже популярні, мають великі корпуси та, навіть, надають бюджетні місця, іноземним студентам не дуже перспективно в них вчитися. По-перше, складно поступити та завоювати пільгове місце, по-друге, повна оплата вище, ніж в приватних, а якість на тому ж рівні, по-третє, держ.університети просувають польських випускників у вітчизняні компанії. Іноземцю з дипломом публічного ВНЗ, у кілька разів важче знайти гідну роботу. Значну роль в перспективності вищого навчального закладу відіграє локація. Таким чином, більше цінується роботодавцями диплом, отриманий в західних польських містах, або в столиці. Виходячи з викладеної ситуації перспектив, котрі відкриваються, фахівці UP-STUDY рекомендують розглянути такі перспективні університети:

1. Вроцлавський Університет Бізнесу.

2. Варшавська Академія Фінансів та Бізнесу Вістула.

3. Університет Банкова у Вроцлаві.

4. Академія Громадських Наук у Варшаві.

5. Університет Банкова в Познані.

Топові спеціальності та вартість навчання

Всі зазначені установи вищої освіти мають ідеальне співвідношення ціни/якості та високі позиції в різних локальних та міжнародних рейтингах. Розглянемо найбільш популярні напрямки та вартість навчання на них в перерахованих ВНЗ:1. Інформатика та IT-технології. Рейтинг спеціальності становить 98%, вартість бакалаврату польською мовою — €1120-€1750, англійською мовою €1950-€2500 за навчальний рік.2. Графіка з рейтингом в 95%. Плата за навчання €1450-€1595 польською мовою, €2500 — англійською.3. Архітектура має 91%. В Академії Вістула можна навчитися цьому напрямку з оплатою в €1450 локальною мовою, та €3000 — іноземною.4. Бізнес-спеціальності стабільно мають попит та складають не менше 90%.

Варто знати, що величезною перевагою польських вищих навчальних закладів є налагоджені відносини з іноземними вищими навчальними закладами. Це дозволяє здійснювати міжнародний обмін студентами та викладачами. Таким чином, навчаючись в польській навчальній структурі, можна на семестр, а іноді й на рік, поїхати на навчання до Канади, Іспанії, Америки, Чехії та інших країн, для придбання закордонного досвіду.Підсумовуючи, варто підкреслити, що польські університети відкривають величезні можливості перед студентами. З європейським дипломом, який котується у всіх країнах Європи, а також, США, Австралії та Канаді, можна працевлаштуватися досить швидко та перспективно. Українські випускники польських ВНЗ цінуються іноземними роботодавцями, оскільки, на виході з інституту, вони мають не тільки глибокі пізнання спеціальності та практичні навички, а й володіють не менше 4-5 іноземними мовами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини