Страховий брокер — як ним стати, де шукати пропозиції, бажаючи розвиватися у Польщі?

1562
Facebook Twitter
Страховий брокер — як ним стати, де шукати пропозиції, бажаючи розвиватися у Польщі?

Зі статті Ви дізнаєтесь: як стати страховим брокером, та чим він займається, а також на яку винагороду можна розраховувати, реалізовуючи свій потенціал на території Республіки Польща.

Ви зацікавлені у фінансах? Також, якщо у майбутній діяльності Ви бажаєте реально допомагати клієнтам замість того, щоб продавати їм непотрібні товари, професія страхового брокера може зацікавити Вас. Цей напрямок підійде людям, які не бояться досить складної теми страхування. Однак, перш ніж прийняти рішення, з'ясуйте, які реалії цієї роботи, та які вимоги необхідно буде виконати. Зі статті Ви дізнаєтесь: як стати страховим брокером, та чим він займається, а також на яку винагороду можна розраховувати, реалізовуючи свій потенціал на території Республіки Польща.

Чим робота брокера відрізняється від тієї, котру виконує страховий агент?

Ви можете запитати, хто такий страховий брокер? Адже частіше чути про страхових агентів. Страховий брокер — це тип страхового посередника (фізична або юридична особа), який здійснює діяльність від імені та для клієнта (діючи на підставі виданої довіреності). Наприклад, страховий брокер консультує з питань вибору страховки або допомагає у врегулюванні претензій.

Брокер та страховий агент. Брокер відрізняється від страхового агента тим, що він представляє інтереси клієнта, а не страхової компанії. Одним словом, страховий брокер займається придбанням та постійним обслуговуванням клієнтів. Його головна мета — домовитися про найбільш вигідних умовах страхування для клієнта. Брокер діє від імені клієнта на підставі підписаної довіреності брокера.

Як стати страховим брокером?

Перш за все, Ви повинні отримати якісну вищу освіту та скласти Національний іспит для страхових та перестрахувальних брокерів, який організовує Польський орган фінансового нагляду. Іспит проводиться двічі на рік.

Інші вимоги, необхідні для отримання дозволу на брокерську діяльність, можна знайти на веб-сайті Міністерства підприємництва та технологій за адресою biznes.gov.pl. До них відносяться як мінімум два роки досвіду роботи у сфері страхування та освіта.

Де здобути освіту, що дозволяє працювати у напрямку страхування?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують вибирати один з наступних університетів, що дозволяють отримати цю та інші затребувані спеціальності:

Для того, щоб 100% потрапити до будь-якого із запропонованих ВНЗ, а також отримати допомогу у процесі пошуку житла та відкриття візи, варто звернутися до одного з 28 представництв компанії UP-STUDY.

Чи потрібні спеціальні навички, щоб стати страховим брокером?

У пропозиціях про роботу, крім складання іспиту на брокера та отримання досвіду роботи, роботодавці очікують від кандидатів, серед іншого:

  • знання професії та страхового ринку;
  • доброго володіння англійською мовою;
  • знання пакету Office;
  • вміння будувати та підтримувати відносини з клієнтами.

Вища освіта (бажано пов'язана з фінансами або економікою), а також водійські права — важливі.

Також варто знати, що професія страхового брокера може стати хорошим вибором для людей, які хочуть працювати самостійно.

Що страховий брокер робить щодня?

Як було раніше згадано, він в основному консультує клієнтів з питань страхування та намагається досягти цілей продажу.

До завдань страхового брокера можуть входити:

  • розвиток довіреного клієнтського портфеля (залучення нових клієнтів);
  • розробка та реалізація страхових програм;
  • підготовка страхових пропозицій;
  • підготовка запитів пропозицій та переговорів зі страховими компаніями;
  • аналіз та оцінка чинних умов страхування клієнтів та порівняння пропозицій, побудова та розвиток з ним робочих відносин;
  • адміністрування кореспонденції та документації, робота з даними у системах, звітність.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини