Навчання за спеціальностями «Інформатики». Чи справді така гостра нестача фахівців?

6135
Facebook Twitter
Навчання за спеціальностями «Інформатики». Чи справді така гостра нестача фахівців?

Університети Республіки Польща здатні забезпечити абітурієнтів необхідною якістю освіти причому з доступною платою за рік, а найбільш перспективні ВНЗ для навчання на даному факультеті ми розглянемо у даній статті.

Уже котрий рік сфера IT-технологій настільки динамічно розвивається, що привертає все більшу кількість молодих людей, які прагнуть до отримання високої заробітної плати та розкриття власного потенціалу, для повного морального задоволення. На думку експертів, в Україні, як і в європейських державах відчувається гостра нестача кваліфікованих кадрів даного напрямку. Також, на їхню думку, все більше жінок вважають за краще одну їх спеціальностей факультету «Інформатика», оскільки сфера не тільки здатна приносити відмінний дохід, а й завжди відкрита для різномаїття та своєрідної творчості (не у класичному розумінні). Щоб стати висококласним фахівцем зі спеціальностей «Інформатики», необхідно отримати відповідну якісну освіту. На сьогодні, університети Республіки Польща здатні забезпечити абітурієнтів необхідною якістю освіти причому з доступною платою за рік, а найбільш перспективні ВНЗ для навчання на даному факультеті ми розглянемо у даній статті.

Особливості спеціальностей факультету «Інформатика»

Як уже згадувалося, сфера ІТ відчуває гостру потребу у кадрах усіх спеціальностей, які тільки можна знайти на факультетах інформатики у різних установах вищої освіти. Як показує практика, найбільш популярними на глобальному ринку праці є фахівці конкретних технологій, наприклад, розробники JavaScript або розробники Java. Найчастіше такі фахівці роблять працюють за короткостроковими контрактами, оскільки вони майже щодня отримують нові пропозиції про роботу. Великий досвід у галузі також відкриває безліч можливостей та не тільки фінансових. Дуже цінуються професіонали з кібербезпеки, оскільки кожна компанія, яка розвивається у міжнародному масштабі прагне захистити свою внутрішню інформацію від конкурентів. Багато експертів мають можливість працювати дистанційно, що дозволяє не тільки бути вільним у фінансовому плані, але і комфортно облаштовувати свій побут: мати хобі, виховувати дітей, займатися самонавчанням.

Де вивчати спеціальності інформатики, щоб отримати максимум користі?

На сьогодні, отримати одну зі спеціальностей на факультеті інформатики можна у багатьох польських університетах. Проте більше користі для іноземних студентів може принести навчання у приватних освітніх структурах, оскільки, завдяки налагодженим контактам з іноземними партнерами, такі ВНЗ здатні сприяти при працевлаштуванні у міжнародні компанії своїм студентам. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують віддати перевагу одній з наступних освітніх установ:

1. Університет бізнесу у Вроцлаві з платою у 1300 євро за рік.

2. Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві, програма польською мовою обійдеться у 1750 євро, англомовна програма — 2500 євро за рік навчання.

3. Університет банківської справи у Вроцлаві, в якому рік навчання обійдеться 1167 євро.

4. Університет Едукація у Вроцлаві — 1120 євро за рік.

5. Університет Банкова в Познані — 1393 євро за навчальний рік.

6. Західнопоморський університет у Щецині — 1100 євро.

Підсумовуючи, підкреслимо, що на одній тільки території Польщі не вистачає близько 50 тисяч кваліфікованих фахівців Інформатики та сфери ІТ. Професіонали даного напрямку крім високої заробітної плати, мають можливість вибирати оптимальні умови праці, напрямки роботи, що приносить і моральне задоволення. З якісним польським дипломом, отриманим в одному з університетів РП, можна працевлаштуватися як у країні навчання, так і у будь-якій індустріально розвинутій державі, що значно розширює горизонти для українців з європейською вищою освітою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини