Навчання на факультеті «Будівництво». Опис роботи, обов'язки, навички, заробіток

2184
Facebook Twitter
Навчання на факультеті «Будівництво». Опис роботи, обов'язки, навички, заробіток

У статті ми розберемо як основні завдання будівельників різного рівня, так і розповімо, де у Польщі вчитися на факультеті «Будівництво», щоб розкрити потенціал у цьому напрямі повною мірою.

Будівельник — це досить загальний термін, що стосується людей з різною кваліфікацією. Вони пов'язані місцем виконання — будівельним майданчиком. Ця робота вимагає фізичної сили, витривалості, а також хорошої координації очей та рук. Через специфіку обов'язків будівельна професія — це терен, який вибирають в основному чоловіки. Для виконання будівельних завдань досить навчання у технікумі, але інакше справи йдуть, якщо ми говоримо про вищу освіту на факультеті «Будівництво». Випускники з дипломом зазначеного напрямку мають широке коло обов'язків, починаючи від підготовки кошторису, закінчуючи експлуатацією та управлінням нерухомістю. У статті ми розберемо як основні завдання будівельників різного рівня, так і розповімо, де у Польщі вчитися на факультеті «Будівництво», щоб розкрити потенціал у цьому напрямі повною мірою.

Генеральні будівельники — коло обов'язків

Будівельники відносяться до групи дефіцитних професій. Брак працівників пов'язаний, зокрема, з важкими умовами праці: шум, запиленість повітря, несприятливі погодні умови та одноманітність завдань можуть бути такими, що бентежать. Представників якої професії ми можемо знайти на будівельному майданчику? Будівельні роботи мають на увазі наявність наступних робітників:

  • допоміжний будівельний робітник — виконує прості та рутинні роботи на різних етапах будівництва або знесення. Він носить цеглини та будівельний розчин, допомагає зводити будівельні ліси, копає та заповнює ями, перевозить матеріали та інше;
  • будівельник — сфера діяльності включає безліч ремонтних та будівельних робіт, таких як виготовлення опалубки та будівельних лісів, кладка, тинькування, заливка стель, читання технічного креслення, збірка елементів, оздоблювальні та ремонтні роботи;
  • муляр — будує фундаменти, стіни, укладає та з'єднує цеглини або інші будівельні матеріали;
  • оператор будівельної техніки — робота на екскаваторі, бульдозері або крані, що вимагає водійських прав C або T та відповідних дозволів;
  • бригадир — контролює та організовує роботу бригади, контролює хід будівництва, звільняє працівників з робочого часу;
  • керівник ділянки — представник підрядника, який спостерігає за ходом робіт, керує будівництвом, бригадами та оцінює правильність робіт, перевіряючи їх якість.

Вища освіта на факультеті «Будівництво»

У багатьох людей слово «будівництво» асоціюється тільки з фізичною роботою, але це не так. Більш того, на сьогодні існує нестача фахівців з профільною вищою освітою. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, у напрямку будівництва можна дорости до небувалих висот, головне — правильно підібрати спеціальність, яка не тільки принесе високий дохід, але й буде відповідати талантам та побажанням майбутнього фахівця. Що стосується вибору, в обраних польських ВНЗ, таких, як Академія Вістула або Західнопоморський університет бізнесу у Щецині, він величезний. Варто звернути особливу увагу на такі напрямки: «Організація та економіка будівництва», «Експлуатація та управління нерухомістю», «Будівництво залізниць», «Будівництво доріг та мостів», «Будівництво цінності підприємства», «Архітектура та містобудування». Деякі напрямки можна вивчати англійською мовою.

Підсумовуючи, зауважимо, що Згідно з Національним оглядом винагород за 2019 рік (джерело: www.wynagrarzenia.pl), будівельний робітник заробляє 2 950 злотих брутто. Водночас фахівець будь-якого із зазначених напрямків з дипломом про присвоєну кваліфікацію може заробляти від 3500 брутто, все залежить від компанії, посади та досвіду. Якщо Ви хочете реалізувати свій потенціал у напрямку будівництва, то без вищої освіти не обійтися, а щоб не витрачати зайві кошти, при цьому отримати знання на гідному рівні, варто вибрати один з польських університетів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини