Навчання економіці в Польщі. Огляд і рейтинг спеціальності

12390
Facebook Twitter
Навчання економіці в Польщі. Огляд і рейтинг спеціальності

На сьогодні, багато хто вважає, що професія Економіст є поширеною і не популярною на ринку праці. Отже, в цій статті ми піднімемо тему, яка стосується специфіки та привілеїв економічної освіти в кращих ВНЗ Польщі.


На сьогодні, багато хто вважає, що професія Економіст є поширеною і не популярною на ринку праці. Але, не дивлячись на те, що кожен рік велика кількість університетів по всьому світу випускають фахівців економічної сфери, рейтинг попиту даної діяльності на 2017 рік становить 88%. Більш того, жодне підприємство, як в нашій країні, так і європейській, не може обійтися без кваліфікованого кадра цієї сфери. Тому, попит на економічний напрямок ніколи не знизиться. Також, середня освіта не підійде для роботи в сфері економіки, обов'язково необхідний диплом про вищу освіту. Без нього Вас не приймуть ні на одну високооплачувану посаду. ВНЗ Польщі надають можливість отримати, по закінченню навчання, європейський диплом, який котирується в західних країнах, і ця перспектива робить Вас конкурентоспроможним на ринку праці в державах Європи, і не тільки. Отже, в цій статті ми піднімемо тему, яка стосується специфіки та привілеїв економічної освіти в кращих ВНЗ Польщі.

Позитивні сторони професії Економіст

Можливості, які відкриває ця професія досить великі. Ми зупинимося на найбільш значних з них:1. Різноплановість економічної освіти дає привілей переміщатися з однієї професійної ніші на іншу, що сприяє кар'єрному росту. Ви можете почати зі звичайної посади бухгалтера, і досягти високого професійного рангу управителя, який відповідає в цілому за розвиток, конкурентоспроможність і рівень доходу підприємства2. Універсальність професії. Через широкий спектр направлень спеціалізації, будь-який грамотний випускник факультету Економіка може без проблем себе реалізувати в цій сфері.3. Набуті знання, після закінчення навчання, допоможуть відкрити власний бізнес, тому що фундаментом для створення своєї справи є економічні навички.

Опис спеціальності і список предметів для вивчення економіки в університетах Польщі

Факультет завжди матиме попит на ринку праці, оскільки діяльність будь-якого підприємства або організації неможлива без економістів. Студенти даного факультету вивчають весь механізм діяльності підприємства зсередини, незалежно від розмірів або форми власності підприємства. Кожен, хто вибирає даний факультет повинен бути завжди зібраним, відповідальним, логічного і аналітичного складу розуму, уважним, врівноваженим і здатним до саморозвитку і навчання протягом усього своєї професійної діяльності, адже всі ці якості необхідні кожному економісту для вирішення різних професійних завдань і організації їх виконання. Студенти на факультеті Економіки отримують знання в таких сферах як економіка, основи права, бухгалтерії та управління, а також навчаться грамотно проводити економічний аналіз. Ці знання допоможуть майбутнім випускникам безперешкодно розпочати свою кар'єру в різних організаціях, та підприємствах незалежно від їх сфери діяльності, а також банках, фінансових і страхових установах, центральної і місцевої адміністрації.Абітурієнту факультету Економіки рекомендується відразу визначитися з подальшою сферою роботи, в якій буде просуватися по кар'єрних сходах. Зорієнтуватися допоможуть дисципліни, які викладаються у ВНЗ Польщі, яких досить багато:

— мікро- і макроекономіка;— економічний аналіз;— математична статистика;— економічна політика;— фінанси і фінансові ринки;— економіка європейської інтеграції;— регіональна економіка;— міжнародне підприємництво;— проблеми світової економіки;— глобальний фінансовий ринок;— європейські фонди для підприємців;— бухгалтерський облік;— міжнародні економічні відносини;— статистика;— основи менеджменту;— основи права;— створення фінансових рішень;— облік та оподаткування;— підприємництво, торгівля і біржова діяльність;— торгове право;— математика.

Кращі ВНЗ Польщі для вивчення економіки

При виборі вищого навчального закладу необхідно враховувати ціновий фактор, зручне регіональне розташування, високий рівень кваліфікації викладацького складу та переваги, які відкриваються при навчанні в університеті. Найпрестижнішими ВНЗ для отримання економічної європейської освіти є:1. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула — 1450 євро (навчання англійською 2500 євро).2. Академія імені Леона Козмінського — 2400 євро навчання англійською мовою.Підбиваючи підсумки, ми можемо сказати, що головною рисою професії Економіст є вміння ідеально вести облік та аналіз роботи підприємства. Також, якщо Вам притаманна уважність, висока самоорганізованість, емоційна стабільність і посидючість, то ця спеціальність ідеально підійде для Вас. Європейський диплом та знання англійської мови дозволить Вам бути у виграшному положенні перед конкурентами на ринку праці, і відкриє можливість влаштування на високооплачувану посаду в престижних компаній Європи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини